REAGERER: Mike Phelan, her sammen med Alex Ferguson under Champions League-finalen mot Barcelona i 2011, mener Manchester United nå bryter med det Alex Ferguson bygde opp.
REAGERER: Mike Phelan, her sammen med Alex Ferguson under Champions League-finalen mot Barcelona i 2011, mener Manchester United nå bryter med det Alex Ferguson bygde opp. Foto:Mike Egerton,Pa Photos

Tidligere Ferguson-assistent reagerer: Mener United ødelegger Fergusons filosofi

FOTBALL

Mike Phelan mener Manchester United er i ferd med å ødelegge den klubbidentiteten hans tidligere sjef Alex Ferguson bygde opp.

Publisert:

Det er spesielt etter gårsdagens salg av Danny Welbeck at Phelan reagerer. Angriperen ble solgt til Arsenal for en overgangssum som skal ha vært 16 millioner pund. Salget kom i stand ettersom klubben hentet stjernespissen Radamel Falcao på en gigantisk låneavtale.

23-åringen Welbeck har vært i klubben i 13 år. Han gikk gradene i klubben gjennom de forskjellige ungdomslagene, til han tok steget opp til førstelaget.

Tjue år i klubben

Phelan, som var i klubben fra 1999-2013, mener klubben i for stor grad nå ser etter spillere utenfra, enn å bygge opp egne talenter. Fra 2008-2013 var han assistent under Ferguson. I tillegg spilte han over hundre kamper under Ferguson i klubben fra 1989-1994. Det er med andre ord en tung United-stemme som nå reagerer på klubben overgangspolitikk.

- Danny Welbeck har vært en del av Uniteds identitet og den har nå blitt brutt, sier Phelan til BBC Sport.

- Hva som vil skje i fremtiden vet ingen, men den rød tråden har blitt brutt nå, sier Phelan.

Angel Di Maria, Falcao, Ander Herrera, Marcos Rojo og Daley Blind er nye utenlandske spillere Manchester United har skaffet seg for store summer i sommer. Også Luke Shaw ble hentet fra Southampton.

Ferguson ville bygge karakter

Alex Ferguson uttalte at han var opptatt av en annen kurs enn det som nå ser ut til å skje på Old Trafford, der overgangsrekorder har blitt satt den siste tiden.

- Vi er ikke som andre klubber som kan bruke formuer på etablerte stjerner. Vi investerer i spillere som vil være i klubben lenge og som vil skape klubbens karakter og glede for fansen, sa Ferguson i 2012 ifølge The Mirror.

Men nå mener Phelan at Ferguson-filosofien er på vei bort fra klubben.

- De har nå bestemt at det kanskje ikke er veien å gå å få opp en talentfull spiller gjennom akademiet lenger. Det er helt klart mer og mer penger involvert. Man ser leneger og lenger bort etter spillere, sier Phelan.

Han mener Welbeck ikke fikk sjansen han trodde han skulle få, men at han nå har havnet i en veldig god klubb, da han gikk til Arsenal.

Her kan du lese mer om