Men trolig er ikke Cardiff-proffens kneskade alvorlig

BÅRET UT: Mats Møller Dæhli forlot Wembley-gresset på båre etter å ha pådratt seg en kneskade. Foreløpige undersøkelser tyder på at skaden ikke er alvorlig. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Per-Mathias Høgmo: Åpner for Ødegaard etter Dæhli-skade

LONDON (VG) (England – Norge 1-0) Per-Mathias Høgmo åpner for at Martin Ødegaard (15) kan bli tatt ut til Italia-kampen – på overtid – etter at Mats Møller Dæhli (19) ble båret av Wembley med kneskade.

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over seks år gammel

På spørsmål fra VG om det kan bli aktuelt å hente inn Ødegaard, som spiller U21-landskamp mot Portugal torsdag kveld, svarer landslagssjefen:

- Vi kommer til å gjøre en oppsummering nå etter kampen. Det kan bli aktuelt å hente inn nye spillere. Men vi må komme tilbake til det etter at vi har gjort en oppsummering, sier Høgmo.

Semb finsikter Ødegaard

Det så ikke bra ut da Mats Møller Dæhli ble liggende på bakken med store smerter like etter pause. Han pådro seg en vridning i kneet etter en duell mot Raheem Sterling og ble båret av banen. De foreløpige rapportene etter tapet for England tyder på at Dæhli kan rekke tirsdagens storkamp mot Italia på Ullevaal.

- Det ser ikke ut som det er en alvorlig skade. Forhåpentligvis kan han trene igjen snart, men det er litt tidlig å si, uttaler Høgmo.

Mats Møller Dæhli haltet forbi pressekorpset på krykker uten å si noe om hvor alvorlig skaden føles.

- Han har vært til røntgen. Det ser bedre ut enn fryktet, sier informasjonssjef Svein Graff.

Det norske laget reiser først hjem fra England torsdag kveld, men Høgmo sender toppfotballsjef Nils Johan Semb til U21-kampen i Drammen.

AKTUELL IGJEN: Martin Ødegaard var nær ved å bli matchvinner i landslagsdebuten mot Emiratene i forrige uke. Med en god U21-kamp mot Portugal kan han komme inn som en joker mot Italia på tirsdag. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

- Jeg reiser for å finsikte alle spillerne, sier Semb.

Han smiler lurt uten å svare når VG spør om han vil holde et ekstra øye på stortalentet Ødegaard etter Dæhlis skade.

Trenger X-faktor

Uten Cardiff-proffen mister Norge mye X-faktor offensivt mot Italia. Det er ikke mange som kan åpne opp et italiensk forsvar med en finte og en pasning fra den øverste hyllen, men Martin Ødegaard er definitivt en som kan gjøre det.

Mot England var det få offensive krumpsring fra Høgmos menn. Etter å ha risikert mye fremover på banen, og fått mye juling i de foregående kampene, gikk Norge plutselig ut i en dyp 4-5-1-formasjon i generalprøven mot England. Et solid midtstopperpar i Håvard Nordtveit og Vegard Forren rensket unna det meste, men Roy Hodgson fikk det etterlengtede seiersmålet til slutt. Omar Elabdellaoui felte Raheem Sterling. En ellers svak Wayne Rooney satte straffesparket i mål og ble matchvinner med kapteinsbindet på armen.

- Første omgang ble slik som vi egentlig ønsket det defensivt. Vi møter et toppet england. Det var viktig for oss å skape en defensiv trygghet før kvaliken starter. Jeg syns vi gjør det på en god måte, sier Høgmo.

Hodgson tror på Norge

Norge skapte bare to sjanser i den gode perioden like etter pause, begge ved Joshua King. Først headet han en corner som så vidt ble stoppet av Joe Harrt. Så stjal han ballen fra Gary Cahill, men avslutningen fra skrått hold gikk rett på den engelske keeperen.

- Den første redningen var veldig bra. Joshua viser at han kan bli en god targetspiller, sier Per-Mathias Høgmo.

England-manager Roy Hodgson mener Norge bør ha en bra mulighet til å kvalifisere seg til EM-sluttspillet i 2016.

- Ja, de har sjansen. Italia blir selvfølgelig en tøff nøtt å knekke. Jeg tror Per-Mathias er fornøyd med denne kampen. De jobbet utrolig hardt og gjorde det vanskelig for oss. De kom seg nesten unna med 0-0. Hvis de fortsetter som dette, og jobber hardt, har Norge en god sjanse mot Italia, sier Hodgson.

Les også

 1. King Norges beste - misset to sjanser

  LONDON (VG) Joshua King skapte Norges to eneste målsjanser mot England, men Joe Hart reddet begge.
 2. Forren om tjukkas-utspillet: - Var ment som en fleip

  LONDON (VG) Vegard Forren (26) innrømmer at han aldri hadde trodd fleipen hans om Wayne Rooney (28) ville prege britiske…
 3. Kneskadet Dæhli fraktet ut på båre

  LONDON (VG) (England - Norge 1-0) Her blir Mats Møller Dæhli (19) båret av England-kampen med knetrøbbel.
 4. Dæhli gjør fortsatt som Ferguson sier…

  LONDON (VG) Han forsvant fra Manchester United omtrent…

Mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Flere artikler

 1. Pressekonferanse om Dæhli-skaden i London

 2. Dæhli: - Håper å være klar tirsdag

 3. Skadet Martin Ødegaard (15) ikke vurdert til Italia-kampen

 4. King Norges beste - misset to sjanser

 5. Høgmo vil ha Ødegaard på U21-laget

Fra andre aviser

 1. - Ikke alvorlig for Dæhli

  Aftenposten
 2. Verste start på 27 år

  Aftenposten
 3. Her blir Norge senket av Wayne Rooney

  Aftenposten
 4. Verste start på 27 år

  Fædrelandsvennen
 5. Her blir Norge senket av Wayne Rooney

  Bergens Tidende
 6. «Norge står på stedet hvil og knapt nok det»

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no