Innbytter Nisja sikret Viking-seier: – Det kan ikke bli bedre

Viking klatret til tredjeplass etter snuoperasjon mot Glimt

(VIKING STADION) (Viking – Bodø/Glimt 2-1). Det ble med
seks strake seirer for Bodø/Glimt. For andre gang i år ble Viking for sterke for nordlendingene.

Øyvind Jacobsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Glimt hadde ikke tapt siden oppgjøret mot nettopp Viking på Aspmyra i juni. Siden den gang hadde laget samlet 18 poeng av like mange mulige. I Stavanger hadde de siddisene i kne, men måtte til slutt resignere for Kjell Jonevrets elever igjen.

– Dette var herlig. Vi er kanskje ikke så gale. Det var ingen toppmatch, men kanskje det er et Viking-år, sier Viking-trener Kjell Jonevret til CMore og flirer.

Selv om Bodø/Glimt tok ledelsen, slo Viking kraftig tilbake. Like før slutt satt innbytter Vidar Nisja inn seiersmålet.

– Det var deilig, absolutt. Komme fra benken og være med å snu det, det kan ikke bli bedre, sier Vidar Nisja til kanalen.

– Forskjellen på Viking i år og foregående år er at vi våger å risikere mer på slutten av kampene. Vi har vist flere ganger at vi kan avgjøre jevne kamper. Derfor har vi bare spilt én gang uavgjort. Mot Vålerenga tapte vi kampen ved å jage tre poeng, mot Glimt og andre lag har vi fått betalt. Klart det lønner seg i lengden, forklarer målscoreren til VG.

Det så mye bedre ut for gjestene 36 minutter før kampslutt. Glimt var på vei mot sin syvende strake triumf etter å ha tatt ledelsen i Stavanger. Og hvilken scoring det var!

Fitim Azemi førte ballen i bra fart, spilte Alexander Sørloth inne i 16-meteren. Trønderen flikket herlig tilbake til Azemi, som på lekent vis plasserte ballen over en utrusende Iven Austbø i Viking-målet.

Fikk betalt for bytter

Da var gode råd dyre for Viking-trener Kjell Jonevret. Viking hadde ikke vært i nærheten av å vise liknende takter som mot Molde i cupen tidligere uken. Med engelskmannen Kieffer Moore på topp som erstatter for Suleiman Abdullahi, ble det noe urytmisk over Viking.

På 0-1 kastet svensken inn både Suleiman Abdullahi og Vidar Nisja – og fikk betalt.

Først da Abdullahi fikk en flikk fra spisskollega Kieffer Moore, men uten å få noe godt touch. Jón Dadi Bödvarsson kom ham til unnsetning, men islendingen ble felt av Pawel Londak – dermed straffespark til Viking. Svært unødvendig av Glimt-keeperen.

André Danielsen nærmest ruslet mot ballen på straffesparket, men skuddet var sikkert som banken – og dermed 1-1.

– Straffespark trenger ikke være harde. Plasseringen er det viktigste. Jeg er trygg på meg selv i slike situasjoner, sier Danielsen.

Nisja ble redningen

Viking hadde hatt ballen mest, og fortsatte å ha den mye etter scoringen, men skapte svært lite. Glimt lå disiplinert i en 4-5-1-formasjon, og Viking slet med å spille seg gjennom. Den britiske spissen Kieffer Moore startet for første gang for Stavanger-laget, men skapte neppe særlig entusiasme hos supporterne med sitt spill.

Heller ikke Vidar Nisja hadde imponert som innbytter, men tre minutter før slutt gjorde jærbuen som han har gjort så mange ganger før: Dukket opp innenfor straffefeltet, og satte ballen i mål. Jón Dadi Bödvarson vant en hodeduell, og Glimt-stopper Vieux Sané bommet på et slags brassespark-forsøk på å stoppe ballen. Dermed ble det en lett jobb for Nisja å score - og forsterke optimismen i Stavanger.

– Det er ikke bra å slippe inn mål, men innimellom er det en vekkerklokke. Det var det som skjedde her tror jeg. Det jo ganske typisk Vidar Nisja og komme inn slik og avgjøre, sier Vikings svenske trener.

Saken fortsetter under bildet.

LURT BYTTE: Vikings Vidar Nisja (midten) jubler sammen med laget etter seieren mot Bodø/Glimt. Foto:Carina Johansen / NTB Scanpix,

– Vi har fått mye energi og selvtillit gjennom de seks kampene vi har vunnet på rad etter forrige tap for Viking. Det skal vi ta med oss videre. Vi lar oss ikke knekke av et tap i Stavanger. Jeg er ganske fornøyd med det vi legger ned av innsats, selv om to personlige feil ødelegger for oss, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til VG.

Viking er nå poenget bak Stabæk på andreplassen, riktignok med én kamp mer spilt enn Bob Bradleys gutter. Og Kjell Jonevrets mannskap har allerede tatt ett poeng mer i 2015 enn de klarte i hele 2014. Og fortsatt gjenstår ti kamper.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder