Stefan Johansen med ny assist og scoring for skottene i Europa

Deilas gutter møter Qarabagh fra Aserbajdsjan i neste runde

VIDERE: Ronny Deila takket de rundt 100 tilreisende skottene etter 4-1-seieren borte mot Stjarnan på Island. Foto:,Wegard Bakkehaug

Celtic videre tross sjokkstart: – Det var aldri noe stress

GARDABÆR (VG) (Stjarnan - Celtic 1-4, 1-6 sammenlagt) Lille Stjarnan rystet Ronny Deila (39) og Celtic med et tidlig mål, men nye målpoeng fra Stefan Johansen (24) sikret avansement i Champions League.

 • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over fire år gammel

De grønne og hvite vant 2-0 i hjemmemøtet for én uke siden og går videre med 6-1 sammenlagt. Det er en lettelse for manager Ronny Deila som blir målt på suksess i Europa.

– 4-1 er et godt resultat, men det er vanskelig å si hvor bra dette var. Når man spiller på så tørt kunstgress går alt mye saktere enn normalt. Vi slurvet også litt i starten, men etter 1-1-målet og pausepraten fikk vi mer tempo i spillet. Etter pause var det ett lag på banen, sier Ronny Deila på pressekonferansen etter kampen.

Nordmannen spurte flere ganger om Stjarnan kunne vanne banen, men fikk beskjed om at vanningsanlegget var ødelagt og kommenterte tørt tydelig tvilende til nettopp det:

– Vi får håpe at det virker igjen snart...

Stefan Johansen noterte seg for én scoring og én assist - som han gjorde i Glasgow forrige uke. Etterpå byttet han drakt med Stjarnan-innbytter Veigar Pall Gunnarsson.

– Første omgang var ikk all verden, men det var vanskelige spilleforhold med en knusktørr kunstgressbane. Vi visste uansett at det ville åpne seg i andre omgang, så det var aldri noe stress, sier Johansen til VG i den meget provisoriske pressesonen.

Til Aserbajdsjan

Deila maktet ikke å lede skottene til Champions League forrige sesong til tross for at laget fikk en ekstra mulighet mot Maribor i play off-runden.

Nå venter Qarabagh fra Aserbajdsjan - RBKs overmenn fra Europa League-kvalifiseringen i 2009. De slo montenegriske Rudar Pljevlja 1-0 på bortebane onsdag kveld.

– Vi møter et godt lag i neste runde. Jeg så den siste kampen deres og det er et stort steg opp fra det vi møtte her, sier Deila.

SCORET IGJEN: Stefan Johansen (t.h.) og keeper Craig Gordon etter kampen. Foto:,Wegard Bakkehaug

«Welcome to the island of fire and ice», var Stjarnans melding til Celtic på Twitter før kampstart, og trener Runar Pall Sigmundsson lovet en het aften for skottene dersom hjemmelaget kom foran 1-0.

Og det tok kun sju minutter før islendingene leverte en herlig angrep langs venstresiden som endte med at Olafur Karl Finsen fikk ballen i feltet, lurte vekk Dedryck Boyata og satte ballen hardt nede i hjørnet.

Da tok det fullstendig av på lille Samsung Stadium der 1.022 tilskuere hadde presset seg sammen på arenaens eneste tribune. Rammen rundt oppgjøret i Gardabær én mil utenfor Reykjavik minnet mer om en middels norsk 2. divisjonskamp enn et oppgjør i verdens beste klubbturnering.

Johansen-corner

Den meget livlige hjemmefansen jublet hver gang ballen forsvant ut av farlig område, men det skjedde sjeldnere og sjeldnere.

Gjestene trodde de hadde utliknet da Boyata pirket et frispark over streken midtveis i første omgang, men linjemannen markerte for offside. På en av mange Stefan Johansen-cornere kom utlikningen som i praksis sikret avansement. 12 minutter før hvilen steg Nir Bitton til værs og skallet inn innsvingeren.

Og da Charlie Mulgrew feide ballen i hjørnet fra rundt 20 meter og skrått hold kun fire minutter etter pausepraten var absolutt all spenning borte. Da reiste også Deila seg fra benken og jublet retning Celtic-backen.

Stjarnan svarte med å sette inn den gamle Stabæk-helten Veigar Pall Gunnarsson som umiddelbart satte fart, spilte vegg og kom til en god skuddmulighet før Celtic fikk klarert.

Stolt islending

To minutter før slutt var Stefan Johansen arkitekten bak et angrep som endte med at innbytter Leigh Griffiths etter hvert fikk en enkel jobb med å trille inn 3-1-målet i tomt bur. Etter en liknende angrep dypt inne i overtiden var det Johansen som fikk æren å bli kampens siste målscorer fra kort hold.

– Jeg er veldig stolt av guttene våre. Celtic var under press da vi tok ledelsen og skapte ingenting før pause bortsett fra på dødballer. Og vi skulle hatt frispark før 1-1-målet, sier Stjarnan-trener Runar Pall Sigmundsson.

Les også

 1. Nektet å flytte storkampen: – Mentalt kan det ha litt å si

  GARDABÆR (VG) Stjarnan kunne tjent gode penger på å flytte Champions League-duellen mot Celtic til en større arena, men…
 2. Deila ga Johansen strafferefs

  GARDABÆR (VG) Ronny Deila (39) har gitt Stefan Johansen (24) klar beskjed om hvem som skal ta straffesparkene i Celtic…
 3. Hjertelig gjensyn for Gerrard og Suarez

  De spilte til sammen 843 kamper for Liverpool. I natt ble det et hyggelig gjensyn for Steven Gerrard og Luis Suarez.
 4. Høydramatisk da Hareide ledet Malmö videre i Champions League

  (Zalgiris Vilnius - Malmö 0-1, 0-1 sammenlagt) Åge Hareide (61) måtte bytte inn den 16 år gamle reservekeeperen i kampen…
 5. Deila utelukker Ødegaard-gjenforening

  GARDABÆR (VG) Celtic-sjef og gamletrener Ronny Deila (39) mener det beste for Martin Ødegaard (16) er å bli i Real…

Mer om

 1. Skotsk fotball
 2. Internasjonal fotball

Flere artikler

 1. Nektet å flytte storkampen: – Mentalt kan det ha litt å si

 2. Stefan Johansen danset i glede, men da han ville ta straffe sa Deila nei

 3. Her redder han Deila fra pinlig europacupresultat

 4. Deila utelukker Ødegaard-gjenforening

 5. Deila: – Hater følelsen jeg hadde etter Maribor-tapet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder