KAN BLI MOLDE-SPILLER: Björn Bergmann Sigurdarson jubler for scoring for Wolves borte mot Peterborough høsten 2012. Foto: Scanpix

KAN BLI MOLDE-SPILLER: Björn Bergmann Sigurdarson jubler for scoring for Wolves borte mot Peterborough høsten 2012. Foto: Scanpix

Sigurdarson til Molde på lån i ett år

Islendingen til VG: Mange var interesserte

LA MANGA (VG) Tor Ole Skullerud (43) bekrefter at den tidligere LSK-spissen Björn Bergmann Sigurdarson (22) blir hans første signering som Molde-trener.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

VG møter begge på La Manga fredag.

- Vi har jobbet med dette et par uker, og nå er jeg veldig glad for at Sigurdarsson er på plass. Han gir oss en ny dimensjon, med høyden sin, hodespillet, ja, hele typen er en spiller vi virkelig vil få bruk for, sier Skullerud.

Da Ole Gunnar Solskjær dro til Cardiff tok han også med to av Moldes mest spennende offensive spillere: Mats Møller Dæhli (18) og Jo Inge Berget (23).

VG DIREKTE: Vi følger Deadline Day her!

Nå blir Sigurdarson Moldes nye angrepsvåpen:

- Det var flere klubber som var interesserte, også i England. I Norge kom ikke Molde på banen med en gang, men så fort jeg fikk høre om deres interesse så var det dit jeg ville, forteller 22-åringen til VG.

Han var regnet som en av eliteseriens beste spillere før han gikk til Wolves sommeren 2012. Daværende trener Ståle Solbakken bladde opp drøye 20 millioner kroner.

Skullerud åpner for at flere spillere kan finne veien til Molde.

- Vi er godt bemannet bak og på topp nå, men vi leter muligens etter en kant og en sentral midtbanespiller, forteller Skullerud.

Det finnes midler å handle for på Aker stadion blant annet etter Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelstens pengegave.

På benken i League One

Siden Ståle Solbakken fikk sparken i Wolves, har klubben vært gjennom to nedrykk og to nye managere. Sigurdarson har kun sju kamper fra start denne sesongen. Islendingen har ønsket seg vekk fra klubben og har den siste tiden vært linket til divisjonskollega Coventry.

- Jeg har knapt nok spilt fotball det siste året, og for meg er det viktig å få i gang igjen karrieren min. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på dette året som Molde-spiller. Jeg føler at jeg har mye jeg kan bidra med, sier Sigurdarson.

Wolves signerte toppscorer Leon Clarke fra nettopp Coventry denne uken, men Sigurdarson ble ikke en del av den avtalen.

Tjener over fem millioner

Molde skal ha forsøkt å kjøpe Wolverhampton-spilleren, men har etter det VG forstår falt ned på at en låneavtale med opsjon på kjøp da dette frigjør midler til å lønne angriperen som har over fem millioner i grunnlønn i League One-klubben.

Gamleklubben Lillestrøm har gjort flere forsøk på å sy sammen en avtale for Sigurdarson denne vinteren, men romeriksklubben må nedbemanne og har ikke funnet midler til å lønne den tidligere publikumsfavoritten tross velvilje fra investorene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder