FIKK TRØST: LSKs Frode Kippe syntes synd på Borger Thomas da han ble utvist i sin Tippeliga-debut for Stabæk. Foto: Cornerlius Poppe / NTB scanpix
FIKK TRØST: LSKs Frode Kippe syntes synd på Borger Thomas da han ble utvist i sin Tippeliga-debut for Stabæk. Foto: Cornerlius Poppe / NTB scanpix

Mareritt for Borger Thomas (19) i Tippeliga-debuten

Utvist etter tre minutter i debuten

FOTBALL

Thomas: - Det røde kortet ødela for hele laget.

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm - Stabæk 5-1) Det gikk bare tre minutter så var Tippeliga-debuten over for Stabæk-keeper Borger Bergmann Thomas (19). Rødt kort. Og rett ut etter fellingen av Petter Vaagan Moen.

Publisert: Oppdatert: 24.05.14 18:26

Skrekkslagen tok han seg til hodet da dommer Svein-Erik Edvartsen dro opp kortet og ga Lillestrøm straffe etter fellingen av Petter Vaagan Moen. Debuten som han hadde gledet seg til lenge - som erstatter for Stabæks VM-keeper Mandé Sayouba (Elfenbenskysten) - ble et mareritt.

- Det går veldig fort, og jeg går etter ballen. Men jeg var så vidt borti han (Vaagan Moen), sier Borger Bergmann Thomas.

Sjokkstart

Mens Stabæk gjorde bytter - ut med spissen Franck Boli og inn med tredjekeeper Simen Omholt-Jensen - lusket Borger Thomas av banen. Da hjalp kanskje med noen trøstende ord fra Lillestrøm-spillerne. Men det så ikke slik ut.

- Hvordan følte du du deg da Edvartsen dro opp det røde kortet?

- Helt forferdelig. Jeg hadde gledet meg til dette lenge. Og jeg har jobbet for det her i mange år. Med det røde kortet ødelegger for hele laget. Det blir som å starte kampen med en mann mindre, sier Borger Bergmann Thomas.

- Hadde holdt med gult

Han takker lagkameratene for støtte. Den beskriver han som helt fantastisk. Også trener Bob Bradley kom med noen trøstende ord.

Petter Vaagan Moen som ble felt understreker at det er straffe. Men han synes regelen om rødt kort i tillegg er altfor strengt.

- Han (Thomas) tar foten min. Men det hadde holdt med gult kort og straffespark. Straffe er mål, selv om jeg bommet denne gangen, sier Petter Vaagan Moen.

Og Bergmann Thomas skjønte vel at kampen var tapt. At han hadde ødelagt. Sjokkstarten preget Stabæk i hvert fall. Det nederlagsdømte laget fra Bærum (tippet ned av en samlet presse) som har slått Rosenborg og Strømsgodset med dristig og offensiv fotball i vårsesongen kom aldri til hektene igjen.

Det var Lillestrøm som kjørte kampen. Selv ikke straffebommen til Vaagan Moen etter fellingen til Bergmann Thomas påvirket dem negativt. De kjørte på med voldsom offensiv kraft. Spesielt på venstresiden var de sterke med backen Stian Ringstad og vingen Moryke Fofana.

Målshow

Ruben Gabrielsen headet inn 1-0 på en corner fra Vaagan Moen. 2-0 stod Erling Knudtzon for med en vakker skruball. Og Moryke Fofana gjorde alt riktig da han var rask og smart mot Jon Inge Høiland da han curlet inn 3-0 rett før pause.

Lillestrøm slakket ikke nevneverdig på tempo etter sidebytte. Totalt produserte de 12 målsjanser mot Stabæks to. Innbytter Tommy Høiland viste kvalitet da han fightet inn 4-0. Og plasserte seg smart da han banket inn 5-1.

Stabæks trøstemål kom ved Luc Kassi. Han scoret fra kloss hold til (4-1). Men forarbeidet til Michael Stephens fortjente mest applaus.

Keeper-jakt

Sportssjef i Stabæk, Inge André Olsen, bekrefter at de er på keeper-jakt. Og at han allerede har vært i samtale ned NFF om en dispensasjon. Borger Bergmann Thomas får minst en kamps karantene. Sayouba er bort minst en måned med VM i Brasil, og Simen Omholt-Jensen (juniorkeeper) er på vei til studier i USA.

Her kan du lese mer om