Hulsker om Mignolets brøler: - En forferdelig tabbe

Eks- Liverpool-keeper Bruce Grobbelaar tror Rodgers kan få sparken før jul

Ny smell for Liverpool - men håpet om sluttspill lever

(Ludogorets - Liverpool 2-2) Keepertabbe fra Simon Mignolet og en sen utligning til tross: Sluttspillsdrømmen i Champions League er fortsatt levende for Liverpool.

  • Lillian Holden

Artikkelen er over fem år gammel

Og det kan de i stor grad takke Real Madrid for. I tillegg til at Liverpool selv fikk med seg poeng fra Bulgaria i kveld, sørget Real Madrid nemlig for å slå Basel 1-0 og dermed holde spenningen i gruppen levende.

Liverpool har vært gjennom en rett ut sagt helsvart måned. De har ikke vunnet siden de slo Swansea i ligacupen 28. oktober, og står uten seire i fire strake Premier League-kamper.

Dermed var det antakelig ikke selvtillit spillerbussen til Liverpool var lastet tyngst med på vei til Vasil Levski stadion i kveld, til en vanskelig bortekamp de måtte vinne.

Oppgjøret mot Champions League-debutant Ludogorets var rett og slett en skjebnekamp for Brendan Rodgers' menn: Ved tap ville klubben rase på hodet ut, og høstens vakreste eventyr være brutalt og kontant overstått.

VG LIVE:Slik var kampen

- Mister troen

Ikke bare brant det et blått lys for Liverpool i Champions League før kampstart i kveld - også Rodgers trengte sårt en seier i Bulgaria.

Etter fjorårets sterke andreplass i Premier League det gått langt tyngre for Liverpool denne sesongen, og i britiske medier har allerede spekulasjonene begynt å gå rundt Rodgers' framtid i klubben.

Tidligere Liverpool-keeper Bruce Grobbelaar spådde før kampen at manageren vil være arbeidsledig før julen ringes inn.

- Hvis han ikke oppnår noe de neste tre ukene, tror jeg amerikanerne (Liverpool-eierne Fenway Sports Group, journ.anm.) kommer til å gjøre noe med det, sier han ifølge BBC.

- Jeg har støttet Rodgers hele tiden, men i det siste har jeg begynt å miste troen.

Grobbelaar gikk også ganske tøft ut mot keeper Simon Mignolet, og mente han var en av hovedårsakene til at Liverpool har hatt problemer i år.

VGTV:Se høydepunkter fra kampen

- Forferdelig tabbe

Og det tok ikke mer enn tre minutter før Mignolet havnet i fokus under kveldens kamp på Vasil Levski stadion. Keeperen ga en klønete retur på et distanseskudd, og spanske Dani Abalo var først på ballen.

- En forferdelig tabbe av Mignolet. Den skal han holde, sa Bernt Hulsker i VGTVs studio etter hendelsen.

Heldigvis for keeperen sørget Rickie Lambert for å skape balanse i regnskapet like etterpå, også det som resultat av en tabbe. Ludogorets-forsvaret så ut til å ha tatt seg en kollektiv lur, noe Lambert utnyttet nådeløst. Ballen kom inn i feltet, og et handlingslammet hjemmelag sto og så på mens 32-åringen satte inn utligningen.

Etter den voldsomme åpningen roet det seg noen hakk i Bulgaria, men før dommeren slapp lagene til pause greide Liverpool å snu kampen. Etter 37 spilte minutter gjorde Raheem Sterling et glimrende forarbeid på venstrekanten og la en strøken crosser til Jordan Henderson.

Han hamret inn ballen til 2-1-ledelse, et svært gunstig resultat for Liverpool. I mellomtiden hadde nemlig Real Madrid gått opp til 1-0-ledelse over Basel, noe som holdt håpet om avansement levende.

Sikret poeng

Men i det 88. minutt svarte Ludogorets. Pannebrasken til Georgi Terziev sørget for 2-2, og som så mange ganger før i år var det en dødball som gjorde at Mignolet måtte plukke ballen ut av eget nett.

Kampen endte med poengdeling, og oppskriften er dermed enkel å lese for Brendan Rodgers: skal klubben hans avansere i Champions League, må de vinne mot Basel i neste og siste runde av gruppespillet.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder