Sturridge historisk da Liverpool tangerte 94-rekord

Publisert: Oppdatert: 01.09.13 17:00

Del saken på:

Lenken er kopiert
FOTBALL

Avgjorde rivalmøtet etter tre minutter

(VG Nett) (Liverpool-Manchester United 1-0) Liverpool-spiss Daniel Sturridge (24) ble den store helten på sin egen bursdag da han stusset ballen i mål etter bare fire minutter mot Manchester United.

Kampuret hadde såvidt passert tre minutter da en corner ble headet mot mål av Daniel Agger, og rett foran mål to Sturridge og stusset ballen videre i nettet bak Manchester United-keeper David De Gea.

- Jeg trodde Dan (Agger) ville stusse videre, og det gjorde han, sa Sturridge da han ble intervjuet etter kampen.

VG Live: Referat fra kampen

Dermed har Sturridge scoret i alle de fire serie- og cupkampene til Liverpool denne sesongen. Han har avgjort alle de tre seriekampene for Liverpool som alle har endt med 1-0, og han scoret 3-2 målet i ekstraomgangene mot Notts County i ligacupen i midtuken der det til slutt ble 4-2-seier.

Det har aldri før skjedd i Premier League (siden 1992/93) at én spiller har blitt matchvinner i de tre første seriekampene i en sesong. Liverpool har nå ni poeng på tre kamper og en så god

start har de ikke hatt siden 1994/95-sesongen.

Manchester United måtte klare seg uten Wayne Rooney som pådro seg en hodeskade på trening i går, og David Moyes lag fikk aldri til det helt store på Anfield selv om de hadde ballen mye - særlig utover i 2. omgang.

Van Persie nærmest

Robin van Persie hadde en stor sjanse etter 12 minutter da han fikk ballen ved bakre stolpe etter en corner, men han klarte ikke å stokke bena og ballen forsvant over kortlinjen istedenfor mot mål.

Van Persie fikk en mulighet på tampen av kampen også - etter å ha blitt spilt frem av innbytter Javier Hernandez. Men nederlenderen avsluttet utenfor fra skrått hold.

For Liverpool var innbytter Raheem Sterling nær ved å øke til 2-0 fem minutter på overtid, men De Gea reddet til corner.

Tottenham-spiss Roberto Soldado har før øvrig muligheten til å kopiere Sturidge sin bragd dersom han blir matchvinner for Tottenham borte mot Arsenal i kveld. Han har scoret målene i begge 1-0-seirene til Spurs denne sesongen.

VG Live: Følg Arsenal-Tottenham kl. 17.00!

PS! Det er ifølge Infostrada 93 år siden et lag åpnet sesongen med tre strake 1-0-seirer. Den gangen var det Huddersfield som sto for den bragden.

VG Nett kommer med mer.

Denne artikkelen handler om