SUPERHELT: Martin Skrtel er jublende glad etter at lagkamerat Daniel Sturridge (t.h.) har satt inn det som skulle bli kampens eneste mål. Foto: Reuters
SUPERHELT: Martin Skrtel er jublende glad etter at lagkamerat Daniel Sturridge (t.h.) har satt inn det som skulle bli kampens eneste mål. Foto: Reuters

Sturridge historisk da Liverpool tangerte 94-rekord

Avgjorde rivalmøtet etter tre minutter

FOTBALL

(VG Nett) (Liverpool-Manchester United 1-0) Liverpool-spiss Daniel Sturridge (24) ble den store helten på sin egen bursdag da han stusset ballen i mål etter bare fire minutter mot Manchester United.

Publisert: Oppdatert: 01.09.13 17:00

Kampuret hadde såvidt passert tre minutter da en corner ble headet mot mål av Daniel Agger, og rett foran mål to Sturridge og stusset ballen videre i nettet bak Manchester United-keeper David De Gea.

- Jeg trodde Dan (Agger) ville stusse videre, og det gjorde han, sa Sturridge da han ble intervjuet etter kampen.

VG Live: Referat fra kampen

Dermed har Sturridge scoret i alle de fire serie- og cupkampene til Liverpool denne sesongen. Han har avgjort alle de tre seriekampene for Liverpool som alle har endt med 1-0, og han scoret 3-2 målet i ekstraomgangene mot Notts County i ligacupen i midtuken der det til slutt ble 4-2-seier.

Det har aldri før skjedd i Premier League (siden 1992/93) at én spiller har blitt matchvinner i de tre første seriekampene i en sesong. Liverpool har nå ni poeng på tre kamper og en så god

start har de ikke hatt siden 1994/95-sesongen.

Manchester United måtte klare seg uten Wayne Rooney som pådro seg en hodeskade på trening i går, og David Moyes lag fikk aldri til det helt store på Anfield selv om de hadde ballen mye - særlig utover i 2. omgang.

Van Persie nærmest

Robin van Persie hadde en stor sjanse etter 12 minutter da han fikk ballen ved bakre stolpe etter en corner, men han klarte ikke å stokke bena og ballen forsvant over kortlinjen istedenfor mot mål.

Van Persie fikk en mulighet på tampen av kampen også - etter å ha blitt spilt frem av innbytter Javier Hernandez. Men nederlenderen avsluttet utenfor fra skrått hold.

For Liverpool var innbytter Raheem Sterling nær ved å øke til 2-0 fem minutter på overtid, men De Gea reddet til corner.

Tottenham-spiss Roberto Soldado har før øvrig muligheten til å kopiere Sturidge sin bragd dersom han blir matchvinner for Tottenham borte mot Arsenal i kveld. Han har scoret målene i begge 1-0-seirene til Spurs denne sesongen.

VG Live: Følg Arsenal-Tottenham kl. 17.00!

PS! Det er ifølge Infostrada 93 år siden et lag åpnet sesongen med tre strake 1-0-seirer. Den gangen var det Huddersfield som sto for den bragden.

VG Nett kommer med mer.

Her kan du lese mer om