FØLTE SEG SNYTT: Anel Raskaj ble trolig snytt for et straffespark i duellen med Jaroslaw Fojut. Han kom seg etter hvert på bena og serverte vinnermålet. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

FØLTE SEG SNYTT: Anel Raskaj ble trolig snytt for et straffespark i duellen med Jaroslaw Fojut. Han kom seg etter hvert på bena og serverte vinnermålet. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Snytt for straffe - serverte vinnermålet sekunder etter

Raskaj: Synes det var straffe, men det er ikke så viktig nå

Tromsø med begge ben i nedrykksstriden etter nytt bortetap

SANDNES (VG Nett) (Sandnes Ulf - Tromsø 2-1) En rasende Anel Raskaj (23) mente seg snytt for straffe like før slutt. Sekunder etter serverte han på vinnerscoringen.

Øyvind Jacobsen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Raskaj gikk over ende innenfor Tromsøs 16-meter da kampuret viste 88 minutter på stillingen 1-1. Hele Sandnes Ulf-laget, og ikke minst Raskaj stormet rasende mot dommer Per Ivar Staberg da kamplederen bare viste hjørnespark.

- Jeg synes det var straffespark, men det er ikke så viktig nå. Kanskje det var litt 50-50 når jeg tenker meg om, sier Anel Raskaj til VG og gliser om situasjonen i forkant av Sandnes Ulfs vinnerscoring.

På det påfølgende hjørnesparket ble det nemlig igjen følelser - men denne gang glede. Anel Raskaj fikk en kort pasning, dro seg innover med ballen, og serverte Fredrik Torsteinbø, som vridde kropp og hode tilstrekkelig til å sende ballen i mål bak Marcus Sahlman i Tromsø-buret.

- Jeg vet Anel Raskaj aldri skyter med vristen, men heller forsøker å skru ballen inn. Derfor stilte jeg meg i ballbanen, og fikk heldigvis vridd hodet nok til at jeg fikk et godt treff. Utrolig deilig å se den gå i mål. Og så fortjent. Vi var gode i dag, sier Torsteinbø.

Fortjent

Det ga seier for Sandnes Ulf, som dermed passerte Tromsø på tabellen. Vertene har 22 poeng mot Tromsøs 21 etter 19 spilte kamper.

- Vi vinner fortjent. De første ti minuttene var vi veldig, veldig gode. Det var surt da Tromsø utliknet, men vi viste karakter og sto kampen ut, sier Ulf-trener Asle Andersen.

Han skrøt også av dommer Per Ivar Staberg.

- Det er nesten umulig å bli sint på ham. Han har en så god tone med spillerne at det er lett å tilgi feil som straffesparket vi skulle fått.

- Kanskje mest fordi dere scorer rett etterpå?

- Joda. Det var bra forskjell på følelsene før og etter scoringene, sier Andersen og gliser.

VG LIVE: Fyldig referat fra kampen

Eksplosiv åpning

Oppgjøret mellom de to lagene som begge sårt trengte tre poeng for å komme seg bort fra bunnstriden åpnet eksplosivt, men det var bare Sandnes Ulf som tente fyr på kampen. Vertene dominerte fullstendig innledningsvis.

Etter bare to minutter fikk Kenneth Sola en eventyrlig sjanse til å gi en drømmestart for vertene, men Marcus Sahlman var både god og heldig da han reddet avslutningen fra to meter.

Sandnes Ulf fortsatte å trykke gjestene bakpå, og spesielt islandske Steinthor Thorsteinsson gjorde TIL-forsvaret svimle til tider. Og det var samme mann som sendte hjemmelaget i ledelsen etter ni minutters spill etter en nydelig pasning fra Anel Raskaj.

Kalddusj

Like etter svarte gjestene ved Morten Moldskred. Edier Frejd, for anledningen høyreback, klarerte rett i Ruben Kristiansen. Ballen rullet til Moldskred, som enkelt curlet ballen i lengste hjørnet, utakbart for Sandnes Ulf-keeperen.
En real kalddusj for et hjemmelag som hadde styrt alt i kampen.

Tromsø hadde gjort fire endringer fra laget som slo Differdange i kvalifiseringen til europaligaen torsdag. Blant annet var spissduoen ny fra sist.

Scoringen til Moldskred dempet intensiteten i kampen. Det gikk nærmere 20 minutter før neste målsjanse ble produsert. Igjen sto Thorsteinsson bak.

Islendingen kom seg forbi på høyresiden, slo inn - og fant en umarkert Steven Lennon syv-åtte meter fra målet til Sahlman. Skotten skjøt imidlertid håpløst utenfor.

Labert

I 2. omgang døde kampen kraftig hen i kvalitet og underholdning.

Sandnes Ulf var det førende laget, men evnet ikke å skape noe særlig, selv etter at nysigneringen Erik Tønne (HamKam) entret banen.

Det var faktisk gjestene som var nærmest scoring da Joshua Pritchard dro til fra 35 meter med et skudd som gikk like utenfor målet til Sandnes-keeper Sean McDermott.

Sen avgjørelse

Den sjansen vekket vertene og Steinthor Thorsteinsson. Islendingen ble spilt alene mot Sahlman etter 69 minutter etter en god Sandnes Ulf-overgang, men avslutningen traff Sahlman i beina, og gikk ut til hjørnespark.

Sandnes Ulf var nære å sikre seg seieren og alle tre poengene seks minutter før slutt. Thorsteinsson spilte en frekk pasning til Fredrik Torsteinbø, men avslutningen til sistnevnte ble ikke presis nok, og en god Sahlman fikk gitt til hjørnespark.

Tromsø fortsatte å forsvare seg, og holdt stand. Helt til Anel Raskaj altså fant Torsteinbø.

- Ikke bra å slippe inn så sent. Vi hadde mye bedre kontroll i 2. omgangen, men det hjelper lite når vi svikter i avgjørende situasjoner, sier TIL-målscorer Moldskred.

Nedrykksstrid

Dermed ble det et nytt bortetap for nordlendingene som altså ikke har vunnet på bortebane i 2013, og ikke tatt poeng siden 5. mai borte fra Alfheim. Slik lukter det nedrykk av.

- Nå har vi begge beina i nedrykksstriden. Det blir fort slik når vi gir bort poeng på slutten som i dag. Begge målene deres skyldes svakt forsvarssfeil, erkjenner TIL- trener Agnar Christensen.

- Er du forberedt på at din stilling kan bli diskutert i Tromsø framover?

- Det blir den sikkert allerede, men jeg er veldig, veldig trygg på at jeg blir sittende, sier Christensen til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder