Endelig lyktes Viking i nabobyen: – Stemningen er helt forandret

HAUGESUND (VG) (Haugesund – Viking 0-2). Igjen ble Viking snytt av dommerne, men denne gang fikk det ingen poengmessig betydning for siddisene som vant sin første serieseier i nabobyen siden 1998.

 • Øyvind Jacobsen

Artikkelen er over fem år gammel

– Om stemningen i garderoben skal følge VG-børsen var vi på en toer etter kampen mot RBK. Nå er vi på 7-8. Vi gleder oss til Start 16. mai. Plutselig er stemningen helt forandret. Vi spillere har hatt troen hele tiden, men klart at det at byen stilte seg bak oss, har løftet oss ekstra, sier Yann-Erik de Lanlay til VG.

Allerede etter 40 sekunder skulle Haugesund vært redusert til ti spillere. Suleiman Abdullahi kom seg alene mot FKH-keeper Per Kristian Bråtveit, men ble holdt igjen av langt tregere Dusan Cvetionvic. Fordi råsterke Abdullahi fortsatte å løpe tross «sele», valgte dommer Dag Vidar Hafsås å ikke blåse. Naturligvis en helt feil vurdering av fordelsparagrafen.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

– Dommerne har det tungt om dagen, jeg føler med dem. Jeg vil helst snakke om Viking. For en herlig gjeng med spillere. Vi har kjempet hardt den siste tiden. Det har vært tungt med ni sentrale personer ut i klubben den siste tiden, men spillerne og vi andre har vist karakter, sier Kjell Jonevret.

Snytt for straffe?

Viking beholdt trøkket i kampen med sitt aggressive presspill. Hissige Veton Berisha snappet ballen fra uoppmerksomme David Myrestam, ga videre til Steinthor Thorsteinsson. Islendingen fant Yann-Erik de Lanlay umarkert innenfor 16-meteren, og siddisen tok seg god tid – og kontrollerte avslutningen forbi en sjanseløs Bråtveit.

Det kunne fort blitt flere Viking-scoringer. Kanskje skulle Viking fått straffespark da FKH-spiller skjøt ballen opp i egen hånd, og kanskje hadde Veton Berisha scoret da han var minst en meter onside, men likevel ble vinket av.

Viking har ikke hatt en lett sesongåpning med tanke på dommeravgjørelser. Mot Mjøndalen ble de snytt for et soleklart straffespark, mot Odd fikk laget en scoring feilaktig annullert for offside. Med tre poeng på vei hjem over Boknafjorden spørs det om Kjell Jonevret likevel bruker så mye energi på dommertrioen denne gang.

Møter Start 16. mai

Haugesund hadde ballen mye, men fikk det vanskelig i tøff motvind før pause. Likevel skapte de noen store muligheter, først og fremst på dødball.

Etter pause var det hjemmelaget som fikk nyte medvinden. Iven Austbø hindret både Simon Diedhiou og innbytter Alexander Stølås – og jublet mot de tilreisende bortesupporterne med vind i håret.

Hjemmelaget klarte imidlertid ikke å utnytte vinden, og da Vikings innbytter Jón Dadi Bödvarsson ekspederte en fin frisparkscrosser fra innbytterkollega Magne Hoseth – var kampen kjørt fordel siddisene.

Nå venter nærmeste nabo i sør, IK Start, på hjemmebane 16. mai. Optimismen er tilbake i oljebyen. Og om dommeravgjørelser jevnes ut i løpet av et år – har Viking-fansen mye moro i vente.

Mer om

 1. FK Haugesund
 2. Viking FK

Flere artikler

 1. Viking solgte seg til suksess

 2. Bare uavgjort for Viking etter dommertabbe: – Jeg ble forbannet

 3. Toppscorer Berisha klar for å forlate Viking

 4. Dommeren til VG: – Jeg tok feil

 5. Fagermo skyldte på banen: – Vanskelig å spille fotball

Fra andre aviser

 1. Viking høyt oppe etter solid seier over RBK

  Aftenposten
 2. Jonevret endrer: Thorsteinsson inn for Bytyqi

  Aftenposten
 3. Jonevret: - Skjønner hvis spillerne lar seg påvirke

  Aftenposten
 4. Jonevret endrer: Thorsteinsson inn for Bytyqi

  Fædrelandsvennen
 5. – Det er helt utrolig at han ikke blåser

  Aftenposten
 6. Nå øyner Jonevret muligheten mot Haugesund

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder