SUPERTRIO: Suárez (fra venstre), Neymar og Messi, kjent som trioen «MSN», bøtter inn med mål for Barcelona. Totalt har de tre scoret 125 mål så langt i 2015. Her er de fra helgens kamp mot Real Sociedad, der alle tegnet seg på scoringslisten. Foto: Albert Gea , Reuters

Messi og Neymars klare tale: Suárez burde vært på Gullballen-pallen

Når Gullballen deles ut på nyåret, står valget mellom Lionel Messi, Neymar og Cristiano Ronaldo. De to førstenevnte skulle imidlertid gjerne hatt klubbkamerat Luis Suárez ved sin side.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det var under gårsdagens La Liga-galla, der Lionel Messi stakk av med to priser - «Årets spiller» og «Årets angrepsspiller» - og der Neymar stakk av med prisen for «Årets amerikanske spiller», at de to snakket om Gullballen-nominasjonen.

Det er de to, sammen med Real Madrids Cristiano Ronaldo, det står om når Gullballen deles ut den 11. januar i regi av FIFA.

Skjelbreds merkelige Gullballen-stemme: Plasserte Mascherano på topp

Fått med deg denne? Her er de rareste Gullballen-stemmene

– Det betyr utrolig mye å være nominert til Gullballen, sier Neymar, som for første gang i karrieren kommer til å ende opp på topp tre-listen over verdens beste fotballspillere.

– Luis Suárez burde også ha vært der. Messi er imidlertid min favoritt. Han er min nummer én, fortsetter Neymar om sine lagkamerater i Barcelona.

Supertrioen herjer: 30 mål på 13 ligakamper

Også klubbkamerat i Barcelona - mestvinnende og fire ganger Gullballen-vinner - Lionel Messi, er enig i at Luis Suárez burde være på topp tre.

– Jeg hadde likt å stå på Gullballen-pallen med Neymar og Luis (Suárez). Luis fortjener det, konstaterer den argentinske teknikeren.

Helt siden overgangen fra Liverpool i fjor sommer har Luis Suárez levert varene for den katalanske storklubben. I sin første sesong vant han trippelen med klubben - ligaen, Champions League og cupen. I tillegg noterte han seg for totalt 25 mål på 43 kamper.

Husker du? Suárez startet Barca-karrieren med utestengelse

JAKTER: Cristiano Ronaldo og Real Madrid er bak Barcelona i ligaen, og portugiseren må også finne seg i at Lionel Messi er favoritt til å stikke av med Gullballen-tittelen som verdens beste fotballspiller i år 2015. Foto: Daniel Ochoa De Olza , Ap

Denne sesongen, som Lionel Messi har mistet store deler av grunnet skade, har han startet enda bedre. Bare Neymar har scoret flere ligamål enn Suárez' 12, men regner man med alle turneringer, er det den uruguayanske spissen som er klubbens mestscorende.

Noen Gullballen-utmerkelse blir det imidlertid ikke. Den står mellom Real Madrids Cristiano Ronaldo og de to Barca-kameratene Neymar og Lionel Messi. Og selv om Messi gjerne skulle sett at regjerende mester Cristiano Ronaldo var byttet ut med den siste av Barcelonas stjernetrio, forstår han at han nok en gang må stå ansikt til ansikt med portugiseren.

– Cristiano fortjener det også, sier Messi.

Eskpert: Ronaldo er ødelagt av hardtreningen

PS! Det er stemmer fra landslagskapteiner, landslagstrenere og journalister fra alle medlemslandene i det internasjonale fotballforbundet som avgjør hvem som blir kåret til verdens beste fotballspiller.

PS2! Cristiano Ronaldo vant selv prisen som «Fansens favoritt» under gårsdagens La Liga-galla, men var ikke til stede under utdelingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder