VGs oddstips: Uniteds sjette strake seriekamp uten seier

BENKEVARMER: Morgan Schneiderlin er vant til å måtte varme Manchester United-benken. De siste tre ligakampene har han måtte se fra den - og alle har endt med tap. Her foran kampen mot Stoke, mellom Wayne Rooney (t.v.) og Andreas Pereira (t.h.). Foto: Carl Recine , Reuters

Schneiderlin benket i tre strake ligatap: - Virker som en form for straff

Han ble hentet inn av Louis van Gaal for 25 millioner pund, og med ham på banen har Manchester United gjort det – relativt – bra. Likevel har Morgan Schneiderlin (26) måtte se på at laget har tapt tre strake ligakamper fra benken.

Artikkelen er over fire år gammel

– Jeg forstår det ikke, konstaterer tidligere Premier League-spiller og nå TV 2-tilknyttede Erik Thorstvedt overfor VG.

– Carrick har fått kritikk for at det går litt trengt, og Schweinsteiger det samme. Den alle var enige om at var en suksess, var Schneiderlin, men likevel har Louis van Gaal begynt å bruke alle andre enn ham, fortsetter den tidligere Tottenham-keeperen.

For Morgan Schneiderlin, som ble hentet inn av sjefen selv for 25 millioner pund i sommer, har måttet bli vant til å varme benken til Manchester United. Etter å ha vært på banen i 10 av de første 11 Premier League-kampene, har han sittet tre strake kamper på benken. De har endt med tap.

LES OGSÅ: «Dessverre» feil mann for Manchester United

– Og tar du med Wolfsburg-tapet i Champions League, har de fire tap på rad uten ham på banen, skyter Thorstvedt inn.

Da var midtbanespilleren riktignok skadet, men det er liten tvil: Manchester United presterer mye bedre med Schneiderlin på banen enn uten. Med ham på banen har laget bare tapt én av 15 kamper. Uten ham har det blitt syv tap på 13, inkludert tapet etter straffekonk i ligacupen.

VG DIREKTE: Følg Manchester United-Chelsea fra klokken 18:30

– Bisarre bytter

Det reflekteres i poengsnittet i Premier League. Med ham på banen er det 2,1 poeng per kamp (25 poeng på 12 kamper). Uten: 0,7 poeng per kamp (fire poeng på seks kamper).

KOMMENTAR: Uniteds problemer handler ikke om denne mannen

– Louis van Gaal har gjort en del bisarre bytter inn og ut på laget, men med Schneiderlin virker det som det er noe fundamentalt annerledes. Det er ikke bare det at de andre er bedre enn ham, så for meg virker det som en form for straff. Det er det mest logiske, sier Erik Thorstvedt.

TIDLIGERE PREMIER LEAGUE-KEEPER: Erik Thorstvedt, her fra 2014, er en del av TV 2s faste ekspertpanel. Foto: Jan Petter Lynau , VG

Erik Thorstvedt leser for øyeblikket den nye boken til Manchester Uniteds managerlegende Alex Ferguson, og i den forteller Ferguson om hvordan det å straffe slike spillere er mer normalt enn det folk kanskje tror.

– Det handler om at selv om det også går ut over klubben på kort sikt, så kan det være lurt langsiktig, forteller Thorstvedt.

– Men er det en ting van Gaal ikke har, så er det tid, legger Thorstvedt raskt til.

TREFFENDE KOMMENTAR FRA VÅREN 2013: Dette blir fort et mareritt

Han er imidlertid ikke sikker på at Louis van Gaal er så godt som ferdig i klubben.

– Det er veldig vanskelig å vite, for hvis han får en solid seier mot Chelsea, så tror jeg han kan få mer tid. Men det begynner å bli sent, og blir det tap, kan det tenkes at van Gaal også kommer styret i forkjøpet: At han sier opp selv, sier Thorstvedt.

– Hvordan tror du kampen ender?

– Det er et gedigent spørsmålstegn. Men med tanke på de siste kampene er det i hvert fall vanskelig å gjøre Manchester United til favoritter, svarer TV 2-eksperten.

TALLENES TALE: Så kjedelige er faktisk «kjedelige United»

TABLOIDAVISENS STIKK TIL VAN GAAL: «Unnskyld, van Gaal, for at du ble slått ut av Champions League»

Tøff hjemmekamp

Vi mener heller ikke United er favoritter i hjemmekampen mot Chelsea. Gjestene sliter også tungt denne sesongen, og har som kjent byttet ut Jose Mourinho. Erstatteren Guus Hiddink feilet med å vinne i sitt comeback som Chelsea-sjef.

Oppgjøret er vidåpent, og van Gaal har tross alt kun tapt fire av 27 hjemmekamper i Premier League.

United har fortsatt noen spillere ute med skader, men Bastian Schweinsteger er tilbake fra karantene. Det flytter trolig ikke Schneiderlin lenger frem i køen til van Gaal. Chelsea må klare seg uten kraftspissen Diego Costa.

Disse to lagene har tatt syv poeng til sammen på de fem siste serierundene, og det er oser ikke underholdning av dette oppgjøret. Ingen av lagene har råd til å tape dette, og da ender det ofte sånn. Vi blir ikke overrasket om det blir et målfattig oppgjør, som fort ender uavgjort.

Statistikken viser også at det rundt 40 prosent av oppgjørene mellom disse lagene på Old Trafford ender uavgjort. Oddsen for at det skjer igjen er 3,20. Kampen har spillestopp 18.25, og vises på TV 2 Sport Premium.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens oddsobjekter

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder