FARVEL, SANDEFJORD: Pål Alexander Kirkevold forlater Tippeligaens bunnlag. Her er han i kampen mot Rosenborg og Johan Lædre Bjørdal (fra venstre), Pål André Helland og Fredrik Midtsjø tidligere i sommer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt , NTB scanpix

Bohinen: – Riktig å selge Kirkevold

Sandefjord får en million kroner - FIFA godkjente overgangen på overtid

De fleste trenere misliker å miste sin toppscorer. Sandefjord-trener Lars Bohinen mener det er fornuftig å selge Pål Alexander Kirkevold (24) for en million kroner.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

På overtid godkjente FIFA salget til det danske bunnlaget Hobro, selv om ikke alle formaliteter var gjennomført innen tidsfristen natt til tirsdag denne uken.

Les også: Kirkevold på vei til danske Hobro

Rakk ikke deadline

Ifølge agent Tore Pedersen var det noen formaliteter som ble gjort feil da overgangen skulle bli registrert i FIFAs transfersystem, TMS.

– Opplysningene fra begge klubber må være like slik at man får TMS'en til å matche. Først et par minutter over deadline var det i orden. Men alt av papirer var sendt inn i god tid. Derfor ble overgangen godkjent, sier Pedersen til VG.

Han har ikke kjennskap til hvorfor Kirkevold-avtalen ble realistert på overtid, mens David de Geas overgang fra Manchester United til Real Madrid ikke ble det.

– Sandefjord og Hobro hadde vel en god sak. Jeg kjenner ikke den andre saken i det hele tatt, men den var neppe så bagatellmessig som det har stått i avisen, sier spilleragenten.

Fått med deg denne? Gamle helter vil ikke frede Høgmo

Får minst en million kroner i overgangssum

Salget av toppscoreren svekker naturlig nok Sandefjords sjanser for å overleve i Tippeligaen. Men trener Lars Bohinen gråter ikke.

– Heldigvis for Sandefjord har jeg en bakgrunn fra klubbdrift. Og fra et klubbsynspunkt har jeg sagt at det er god butikk. Det bobler ikke noe mer i meg enn før denne overgangssaken oppsto, sier Bohinen til VG.

– Ved å selge toppscoreren med seks poeng opp til kvalifiseringsplassen virker det som om dere har gitt opp?

– Jeg skjønner at folk kan se det slik. Men vi ligger prekært til uansett både med og uten Pål. Om to måneder kunne han ha forlatt oss gratis. Nå er vi garantert en million kroner i overgangssum, som kan bli litt mer, og klarer å tette et hull som er der økonomisk. Så kan man spekulere i hvorvidt det kunne ha sikret Tippeliga-status eller ikke om Pål ble her ut sesongen. Min vurdering er at det er riktig å selge Pål, svarer treneren.

– Jeg tror vel Sandefjord innså at det ville bli vanskelig å få forlenget avtalen med Pål så lenge andre klubber var interessert. Pål synes også det er hyggelig at Sandefjord får noe igjen for ham, sier Pedersen.

Går til Superligaens bunnlag

Utfordringen i bunnlaget Hobro kan bli like formidabel som den Kirkevold ville ha fått i Vestfold-klubben. Den lille klubben fra Jylland ligger sist i Superligaen med fire poeng på syv kamper.

– Hobro blir en utfordring som Pål er klar for å ta. Det var et overraskelseslag i fjor, og har en dyktig trener. Det viktigste er at han er kjøpt inn for å spille. Det hjelper ikke å gå til FC København hvis du ikke får spille, påpeker Tore Pedersen.

Selv om det skulle bli nedrykk for Sandefjord, så er Lars Bohinen veldig motivert for å lede klubben tilbake til Tippeligaen i 2016.

– Ja, absolutt. Jeg har foreløpig ett år igjen av kontrakten, og har som intensjon å fullføre den. Jeg har vært trener i tre år. To med suksess og ett der det har gått tungt. Men det har vært lærerikt. Samtidig opplever jeg at folk i klubben har et veldig realistisk forhold til hvor Sandefjord hører hjemme akkurat nå. Og det er kanskje i skorpen mellom Tippeligaen og Obos-ligaen. Men vi har som mål at vi skal være med å kjempe helt inn for å redde plassen, sier Lars Bohinen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder