INNE I LANDSLAGSVARMEN: Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard på mandagens trening i Sandvika. Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Slik svarer Dæhli på uttakskritikken

SANDVIKA (VG) Mats Møller Dæhli (22) føler han har fortjent landslagsplassen, til tross for at han ikke har startet en eneste kamp i år.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg synes ikke jeg skal forsvare hvorfor jeg er her. Jeg føler at jeg har prestert veldig godt når jeg har vært på landslaget. Jeg er i god form, og jeg er klar, sier Dæhli til VG foran privatlandskampene mot Australia og Albania.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen forstår ikke hvorfor landslagssjef Lars Lagerbäck finner plass til den skadeforfulgte 22-åringen – noe han ga uttrykk for på Twitter da troppen ble presentert 13. mars.

«Ghayas Zahid spiller fast, scorer mål og serverer målgivende pasninger. Han er ikke med. Hvorfor kunne ikke han fått sjansen i disse kampene?», skrev Mathisen.

– Man har lov å mene hva man vil. Ghayas er en kjempegod fotballspiller, kommenterer Dæhli.

Får Lagerbäck-ros

– Lagerbäck ønsker seg spillere med spilletid og form. Det har Zahid vist. Dæhli har ikke vist det, delvis på grunn av skade. Derfor hadde jeg heller valgt Zahid enn Dæhli, sier Jesper Mathisen, som samtidig roser Dæhli:

– Han har vært positiv på landslaget, og Lagerbäck liker å ha ham i gruppen. Du finner ikke mer hel ved enn Dæhli. Det er viktig for Lagerbäck, og derfor blir han også tatt ut.

les også

Ekspertene vil ha Zahid, men Lagerbäck sier nei: – Vet ikke hva jeg skal tenke

Dæhli misset kampene mot San Marino og Nord-Irland i fjor høst, men har ellers vært på banen i samtlige kamper under Lars Lagerbäck. I desember ble St. Pauli-spilleren operert etter å ha slitt med lyskeproblemer. Siden har han hatt tre innhopp for St. Pauli.

– Mats presterte bra landskamper i fjor, og det er en av grunnene til at han er med. Han har hatt litt skadefravær i vinter, men nå har han trent for fullt – og han fikk 45 minutter i helgen, sier Lagerbäck.

– Det er en tillitserklæring. Jeg har ikke spilt så altfor mye, mye på grunn av opptrening etter operasjonen. Og jeg har slitt litt med andre småting. Men nå er jeg tilbake for fullt, sier Dæhli, som føler seg bedre og bedre for hver dag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder