MIDTBANE-ELEGANTER: Toni Kroos (fra venstre), Christian Eriksen og Luka Modric. Foto: AP / BJØRN S. DELEBEKK, VG / AP

Mener Eriksen er minst like god som Modric og Kroos

Luka Modric og Toni Kroos har orkestrert Real Madrid til to strake Champions League-titler. Danmarks landslagssjef Åge Hareide mener Christian Eriksen ikke står tilbake for noen av dem.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

• Her er torsdagens oddstips

Tottenhams offensive midtbanespiller er Hareides desidert største stjerne på det danske landslaget, og nordmannen holder ikke ordene tilbake når han snakker om Eriksen.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

les også

«Kong Christian» og «Danmarks Messi» – mener Hareide får frem det beste i Eriksen

Like god som de beste

– Når man ser på spillere sentralt på Real Madrid og Barcelona, så er det ingen av dem som er bedre enn Christian, sier Hareide, og mener med det at Eriksen er minst like god, om ikke bedre enn spillere som Luka Modric, Toni Kroos, Ivan Rakitic og Andrés Iniesta.

Hareide fortsetter:

– Luka Modric gikk fra Tottenham til Real Madrid, og da var han ikke like god som det Christian er nå.

SER MOT VM: Åge Hareide, Danmarks norske landslagssjef. Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Da kroaten gikk fra Spurs til Madrid i 2012, var han 26 år, like gammel som Eriksen er nå. Da hadde han vært i London-klubben i fire år, spilt 127 ligakamper, scoret 13 mål og stått for 17 målgivende pasninger.

Christian Eriksen er selv inne i sin femte sesong med Tottenham, men målpoengmessig har han en bedre statistikk. På 163 kamper står dansken med 38 mål og 12 assist i Premier League.

les også

Stor VG-kåring: Coutinho vraket og City-stjerne på topp

Og for Danmark har han herjet. Med sine elleve scoringer i kvaliken og i de to playoffkampene mot Irland var han en sterk bidragsyter til at Danmark blir å finne i Russland-VM til sommeren.

– Han har hatt en fantastisk fin utvikling under Mauricio Pochettino i Tottenham. Det er et lag som spillet en veldig fin fotball, en fotball vi er inspirert av. Nå får dessuten Tottenham et nytt stadion, så hvorfor skulle han ikke fortsette i London? spør Eriksens norske landslagssjef.

Selv stresser ikke Eriksen med å bytte klubb, men virker å være åpen for å bytte ut Tottenham-drakta dersom det rette tilbudet kommer på bordet.

les også

Real-spiller traff på alt i El Clásico

– For å være helt ærlig, tenker jeg ikke noe på å bytte klubb. Man har sine drømmer, men hva er realistisk og kommer til å skje? Det ser man først når tilbudet ligger på bordet. Akkurat nå er jeg fornøyd med å være i Tottenham, sier han.

VGs tips: Danmark vinner med to eller mer

Torsdag er det Danmark Eriksen igjen skal representere. Nasjonen ligger på en respektabel 12. plass på FIFA-rankingen og møter Panama, rangert som nummer 53 i verden, fire plasser foran Norge. Det er den virkelige starten på Danmarks oppkjøring til sommerens VM, der laget er i gruppe med Australia, Peru og Frankrike.

Hareide har beholdt stammen i troppen, men både Andreas Bjelland (f) og Jannik Vestergaard (f) har meldt avbud. Panama kom seg overraskende til VM-sluttspillet via en tredjeplass i den mellomamerikanske gruppen med en 2-1-hjemmeseier over Costa Rica i den aller siste kvalkampen. Har spilt tre privatkamper i etterkant: Grenada (5-0), Iran (1-2) og Wales (1-1).

les også

Den brutale sannheten om Champions League

Det er ikke så greit melde noe om hvor gode Panama er med litt under tre måneder igjen til VM, men vi tror Danmark skal være gode nok for en klar seier. Og: Se opp for et eventuelt målspill på Christian Eriksen.

Vi lander altså på handikapseier til Danmark til 1,90 i odds. Spillstopp på kampen, som du kan følge på VG Live, er 19.55.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder