EM over for Berg?

ROTTERDAM (VG Nett) Henning Berg slo opp sin strekkskade i låret. Nå kan EM-sluttspillet være over for midtstopperen.

ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

- Det kan hende sluttspillet er ferdig for min del, sier Berg til VG Nett og innrømmer:

- Skaden er værre enn den noengang har vært.

Landslagskapteinen ble friskmeldt søndag, men landslagslege Lars Engebretsens prognose de siste dagene slo dessverre til. Han ville ikke garantere for at Berg ikke kunne få problemer igjen.

Nervøs

Berg var rufsete og virket nervøs og lite på hugget hele første omgang. Han gjorde en stor feil etter 41 minutter da han regelrett ga ballen til Fran på 20 meter. Spanieren dyttet elegant til Raul, som sendte ballen centimetere utenfor. Berg skjerpet seg markant mot slutten av første omgang og i begynnelsen av andre.


Et snaut kvarter etter sidebytte havnet Berg i løpsduell med Spanias Ismael Urzaiz. Berg fikk slengt ut et bein og sparket ut til corner. I det midtstopperen sendte ut benet så man at noe var galt på ansiktsuttrykket hans. Manchester United-spilleren vinket ivrig til benken og signaliserte at han måtte bytte.

- Jeg hadde ingen sjanse til å fortsette, og gikk ikke ut for å spare meg til de neste kampene.

God Eggen

Etter et par minutter var det inn med Dan Eggen, som nesten ble kastet på banen uten å få løpt en meter. Men det gikk bra, og Eggen gjorde sine saker bra. Og for Henning Berg kan moroa allerede være over. Han haltet av banen, og Norge må trolig stole på Eggen og Bragstad resten av mesterskapet.

- Defensivt fungerte det brukbart. Vi frustrerte dem, og de skapte ikke noe særlig. Midtbanen gjorde en veldig god jobb - både offensivt og defensivt.

Og mannen som har vært med på mesteparten av oppturen i norsk landslagsfotball legger til:

- Dette er på nivå med Brasil-kampen. Folk synes sikkert vi er kjedelige fortsatt, men det er samme det så lenge vi vinner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder