NEDTUR: Per-Mathias Høgmo og Fredrikstad kunne tatt et langt steg mot opprykk borte mot Raufoss, men endte i stedet opp med å gi fra seg serieledelsen.

NEDTUR: Per-Mathias Høgmo og Fredrikstad kunne tatt et langt steg mot opprykk borte mot Raufoss, men endte i stedet opp med å gi fra seg serieledelsen. Foto: Sindre Øgar

Høgmos FFK tapte toppkampen og mistet serieledelsen

(Raufoss – Fredrikstad 3–1) Fredrikstad tapte toppkampen og er nå avhengig av at Raufoss avgir poeng fremover om det skal bli direkte opprykk til 1. divisjon.

Per-Mathias Høgmos elever kunne tatt et langt steg mot opprykk med seier eller i det minste poeng borte i «opprykkskampen» mot Raufoss søndag.

Men en nydelig frisparkscoring av Mikkel Jakobsen og et hodestøt av Anton Henningsson gjorde at Raufoss til slutt vant oppgjøret fullt fortjent 3–1.

– Jeg tenker at i dag vinner Raufoss fortjent. De er alt i alt bedre enn oss og da blir det som det blir, sier Fredrikstad-trener Per-Mathias Høgmo til lokalavisen Fredriksstad Blad.

Dermed klatret Raufoss forbi Fredrikstad på tabellen. Fem serierunder før slutt er forspranget til FFK og Per-Mathias Høgmo på to poeng.

Ett lag rykker rett opp, mens tabelltoeren skal ut i duell mot den andre avdelingsvinneren. Vinneren av denne duellen får spille opprykkskvalifisering mot et lag fra 1. divisjon.

Per-Mathias Høgmo tror ikke opprykkskampen er avgjort.

– Jeg har sagt hele veien at denne ligaen kommer til å leve helt ut. Det har vært jevnt og vi har satt oss i en posisjon der vi er med for fullt fortsatt, sier Høgmo.

I et intervju med VG gjorde Per-Mathias Høgmo sitt til å dysse ned forventningene i fotballgale Fredrikstad før storkampen.

– Ja, vi vil veldig gjerne rykke opp i år, men det er ikke noe vi må. Vi tåler å ikke rykke opp i år, var Høgmos melding før storkampen.

les også

Søndag kan Per-Mathias Høgmo ta et langt steg mot heltestatus i Fredrikstad

les også

Over 10.000 på 2. divisjonskamp i Fredrikstad: – En fotballgal by

les også

Høgmo skjønner at han irriterte folk

Flere nydelige scoringer

På hjemmebane fikk Raufoss en pangstart da Oskar Johannes Løken kranglet inn 1–0 allerede etter tre minutter.

Premissene for kampen var da satt, og det var gjestene fra Fredrikstad som gjestet utligning. Etter 20 minutter dro Thomas Rekdal fram litt magi og satte inn 1–1 fra distanse.
Inn mot pause var det gjestene fra Fredrikstad som styrte mye av spillet. Etter 34 minutter hadde FFK et skudd i stangen, men 1–1 sto seg til pause.

I annenomgang gikk det bare fem minutter før Mikkel Jakobsen vartet opp med en nydelig frispark-scoring. Fra 20 meter skrudde han ballen i en nydelig bue over muren og utagbart opp i det nærmeste hjørnet.

Fredrikstad klarte egentlig aldri å sette inn noe voldsomt press, og i stedet var det Anton Henningsson som stanget inn en corner et drøyt kvarter før slutt.

På tampen var det faktisk Raufoss som var nærmest scoring, men 3–1-seier er nok hjemmelaget uansett strålende fornøyd med.

2104 billetter ble solgt til søndagens storkamp i 2. divisjon. Av disse var 900 tilreisende supportere fra Fredrikstad, som solgte ut alt de fikk av billetter fra Raufoss.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder