Skamroses av Nordlie og Semb

- Like stort talent som Carew

SANDEFJORD (VG) (Sandefjord - Strømsgodset 4-2) Se opp, Fotball-Norge! Her er Olav Tuelo Johannessen (19) - et like stort fotballtalent som John Carew.

  • Morten Stokstad

- Olav er et like stort talent som Carew var før han gikk til Vålerenga. Han er ikke så god i luften, men har bedre nærteknikk, sier Sandefjord-treneren. Han har belegg for uttalelsen: Nordlie var A-lagstrener da Carew spilte guttefotball i Lørenskog.

På stillingen 0-2 mot Strømsgodset i går kastet han innpå Larvik-gutten - med mor fra Botswana og far fra Norge. Med herlige finter, teknikk og fart fikk Olav Tuelo Johannessen Sandefjord inn i kampen igjen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Han reduserte mesterlig til 1-2 på egen hånd, sto for et fabelaktig forarbeid til 3-2-scoringen, og skapte panikk i Godset-forsvaret nesten hver eneste gang han hadde ballen. Hjemmelaget snudde kampen totalt i 2. omgang og vant 4-2, lagets femte strake seier.

- Ubeskrivelig, sier Sandefjord-juvelen, som har hørt Carew-sammenligningen før - uten at han helt vet om han er enig.

Spennende

Det er flere enn Nordlie som har merket seg ham. Nils Johan Semb var på Storstadion i går - og trakk frem Tuelo Johannessen allerede i pausen.

- Han er spennende. Veldig kvikk og god rettvendt, sa landslagssjefen - som har fått høre mye positivt om unggutten fra Drillo. Tuelo Johannessen er en av Egil Olsens viktigste spillere på G19-laget som skal spille EM-sluttspill i juli.

PS! Olav Tuelo Johannessen har tidligere trent med Odd Grenland. Telemarkingene bør angre på at han ikke ble tilbudt kontrakt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder