ARVTAGER: Ole Gunnar Solskjær tok over som Manchester United-manager da José Mourinho fikk sparken i desember. Foto: Reuters

Mourinho med Solskjær-stikk: – Ikke tro på slike løsninger på lang sikt

MANCHESTER (VG) José Mourinho (56) antyder at han ikke mener at Ole Gunnar Solskjær-effekten vil vare i Manchester United.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over ett år gammel

Den portugisiske manageren, som fikk sparken i United i desember og ble erstattet av Solskjær, gjestet BeIN Sports-studio under søndagens Premier League-kamper.

Da det ble snakk om Fulhams sparking av Claudio Ranieri, som i 2016 ledet Leicester til et sjokkerende seriegull, kom Mourinho – uten å nevne navn – med sin første referanse til Solskjær etter at nordmannen tok over jobben hans.

les også

Solskjær med i reklame for sesongkort: – Kan bli rart for barna mine å se det

– Ranieri fikk sparken etter noen få måneder. Kan Fulham få en bedre manager enn Claudio? Ikke i det hele tatt, sier Mourinho i en seanse publisert på kanalens Twitter-konto.

Fulham har valgt å gi Scott Parker, som spilte for klubben fra 2013 til 2017, ansvaret som midlertidig manager ut sesongen. I så måte er situasjonen i Fulham og United mulig å sammenligne; en velrenommert og rutinert manager får sparken og erstattes med en yngre manager med tilknytning til klubben, men langt mindre erfaring.

les også

Solskjær forklarer vill feiring

– Kan du sammenligne erfaringen til Claudio med Scott Parker, som skal trene et lag for første gang? Ikke i det hele tatt. Men noen ganger i fotball, og man kan ta min gamle klubb (Manchester United) som eksempel, så kan endringer helt umiddelbart – og jeg tror ikke noe særlig på slike løsninger på lang sikt – gi noen positive resultater, sier Mourinho.

Han fikk sparken etter 17 seriekamper denne sesongen. Da lå United på sjetteplass, elleve poeng bak fjerdeplassen i Premier League. Siden Solskjær erstattet ham har laget klatret til fjerdeplass, nå kun tre poeng bak tredjeplass Tottenham.

Til tross for at Mourinho antyder at han ikke mener Solskjær vil være noen god løsning på lang sikt, har flere og flere profilerte fotballeksperter i England tatt til orde for at nordmannen burde ansettes permanent.

– Ed Woodward (United-direktør) må ansette Solskjær. Han har ikke noe annet valg. Solskjær har satt seg selv i en posisjon der de ikke kan si nei til ham, sier Rio Ferdinand i Daily Mail.

les også

Hevder Solskjær er eneste kandidat til United-jobben: – Bare et tidsspørsmål

Den tidligere storscoreren Alan Shearer tar for gitt at Solskjær får jobben.

– Det har ikke noe å si om han får jobben neste uke eller ved sesongslutt; han får jobben. Avgjørelsene tas nå bak kulissene med tanke på sesongoppkjøring, spillere som skal inn, spillere som skal ut, og Solskjær tar de avgjørelsene. Det er bare et tidsspørsmål før han får jobben, sa Shearer på BBC-programmet Match of the Day lørdag kveld.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool35303276274993
2Manchester City35233991345772
3Chelsea351861163491460
4Leicester City34178964323259
5Manchester United341610859332658
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Manchester United
 3. Premier League
 4. José Mourinho

Flere artikler

 1. Solskjær om Mourinho: – Kanskje bra for meg

 2. Mourinhos mange Solskjær-spark: «Dukke» og PR-kritikk

 3. Jo Nesbø om Mourinho-ansettelsen: – Latterlig kortsiktig tenkt

 4. - Vi ble latterliggjort

 5. Mourinho før United-retur: – De elsker Solskjær

Fra andre aviser

 1. Mourinho sa at et mirakel måtte til. To måneder senere klarte Solskjær bragden

  Aftenposten
 2. Mourinho bryter tausheten: Mener dette var en av hans største prestasjoner

  Aftenposten
 3. Derfor er Solskjær glad for at Mourinho gikk til Tottenham: – Bra for meg

  Aftenposten
 4. Mourinho mener det er tre grunner til Uniteds problemer: – Jeg vil ikke være en snill fyr

  Aftenposten
 5. Mourinho blir ny Tottenham-manager

  Aftenposten
 6. Solskjær slår tilbake mot ryktene: – Åpenbare løgner

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder