IKKE I FLYTSONEN: Gareth Bale står med syv mål på 21 ligakamper for Real Madrid denne sesongen. Foto: OSCAR DEL POZO / AFP

Bale-agent til angrep på Madrid-fansen: – En skam

Da Gareth Bale ble byttet ut i helgens storkamp mot Barcelona, svarte Santiago Bernabéu-publikum med å bue på waliseren. Strive-kommentator Magnar Kvalvik tror vingen er ferdig i Madrid.

Og Bale-agent Jonathan Barnett raser:

– Gareth fortjener den ytterste respekt, og måten Real Madrid-fansen har behandlet ham, er intet mindre enn en skam, sier han til Sky Sports i kjølvannet av helgens El Clásico.

Der ble Gareth Bale byttet ut mot Marco Asensio etter omkring timen, til pipekonsert fra egne fans. Selve kampen mellom Real Madrid og Barcelona endte slik:

– På de seks årene han har vært i Spania, har han vunnet alt. Han er en av verdens beste spillere, og fansen burde heller kysse føttene hans, sier Barnett med referanse til at Bale blant annet har vunnet Champions League fire ganger med den spanske hovedstadsklubben.

Strive-kommentator Magnar Kvalvik mener både «ja» og «nei» på om pipekonserten er fortjent.

les også

Sjekk den Barcelona-kjøpefesten: – Dette er baksiden av medaljen

– Det Bale har prestert, blir ofte litt glemt, og suksessen har blitt kamuflert av mange skader. Men det har også vært også andre problemer i Madrid, som da Cristiano Ronaldo og Zinedine Zidane forsvant i fjor sommer. Det ble et kaos som Bale ikke har kunnet løse selv, men han har fått mye ansvar uten helt å klare å levere, sier Kvalvik til VG.

– Samtidig, sånn han har holdt på i det siste, med kroppsholdningen og den tilsynelatende mangelen på interesse, så er buingen rettferdiggjort. Men han virker ikke å respondere med motivasjon på den, og det er en faktor Madrid-fansen kanskje burde ta inn over seg, legger han til.

Bale har måttet tåle kritikk for blant annet denne episoden:

Bale-agent Barnett bedyrer at Gareth Bale trives i den spanske hovedstaden, men Kvalvik tror ikke waliseren blir å finne i Real Madrid neste sesong.

les også

Guardiola: – Når man kjemper mot Barcelona og Real Madrid, må man regne med å tape

– Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at han forsvinner til sommeren. Da må det i så fall være prisen som forhindrer det, sier Kvalvik, og utdyper:

– Fansen trives ikke med Bale, treneren, som jo ser ut til å bli byttet ut, har ikke særlig tillit til ham, klubbpresident Florentino Pérez virker å slite at han er så mye skadet og det virker ikke som om spilleren selv trives. Kroppspråket har i hvert fall vært veldig tydelig, sier Kvalvik.

Etter helgens El Clásico er Real Madrid så godt som hektet av i tetkampen i La Liga. Klubben er nå på 3. plass, 12 poeng bak Barcelona. Også i cupen ble Barcelona en for tøff motstander for hovedstadslaget. Bare dager før det ble 0-1 på Bernabéu i ligaen, slo Barca Real Madrid 3-0, også det på Bernabéu.

Champions League er dermed det eneste realistiske troféet Real Madrid har igjen å spille om denne sesongen. Der møter laget Ajax på eget gress tirsdag, og har også 2-1 å gå på fra bortekampen.

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder