Wolfsburg reiste seg etter skrekkåpning – sikret viktig bortemål

(Lyon-Wolfsburg 2–1) Ada Hegerberg (23) og Lyon fikk en knallåpning i Champions League-kvartfinalen, og ledet 2–0 etter 18 minutter. Men Caroline Graham Hansen (24) og Wolfsburg fikk med seg et godt resultat foran returmøtet.

– Lyon startet absolutt best, og jeg tenkte at dette kom til å bli meget tøft for Wolfsburg. Men så imponerte de meg veldig da de kom ut helt annerledes i andre omgang. De lå høyere i banen, og la mer press på Lyon. Nå lever dette veldig før returkampen, oppsummerer tidligere landslagskaptein Ingvild Stensland til VG.

– Jeg hadde Lyon som favoritt før kampene, og jeg har fortsatt det selv om Wolfsburg er gode på hjemmebane, sier Stensland, som er tidligere Champions League-vinner med Lyon, etter å ha sett det VG+-sendte oppgjøret.

les også

LSK trenger en bragd på Åråsen: Riise tar selvkritikk

Etter 65 minutter kom reduseringen, som kan vise seg å bli meget viktig foran kampen i Tyskland om en uke.

Et frispark fra Graham Hansen ble løftet inn i feltet, og Alexandra Popp avsluttet i stolpen. Returen fikk den svenske kapteinen Nilla Fischer headet i nettet.

Wolfsburg gjorde en meget god andre omgang i Lyon, og fikk med seg et brukbart utgangspunkt mot forhåndsfavoritt Lyon.

– Fryktelig svak

– Første omgang var fryktelig svak fra vår side. Så kommer vi ut i andre omgang og får med oss et bra resultat. Alt er åpent nå. Vi får fullt hus på hjemmebane, og klarer oss med 1–0-seier. Det blir veldig tett og spennende, sier Graham Hansen til VG.

– Hva synes du om kampen for din egen del?

– Det mye én mot én-dueller med en back som var villig til å må mye offensivt. Det var morsomt, men hardt å spille. En kamp som bar litt preg av den dårlige starten vår, sier 24-åringen.

TETT KAMP: Ada Hegerberg (t.h.) i duell med to Wolfsburg-spillere. Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Graham Hansen og Hegerberg spilte hele kampen for hvert sitt lag, mens Kristine Minde ble sittende på Wolfsburg-benken.

– «Caro» slet med at de ble jagende uten ball i første omgang, men hun kom seg mer med i kampen. Jeg har spilt sammen med backen Arneld Majri som passet på «Caro», og hun er en meget god spiller, sier Stensland som har følgende karakteristikk av Hegerberg:

– Ada jakter på alt av baller, og legger opp til en stor sjanse for Le Sommer som kunne endt med 3–0. Da ville kampen vært kjørt. Jeg tipper at hun er skuffet over at hun ikke kommer til noen sjanser selv, men hun gjør en veldig viktig jobb med å binde opp forsvarere og skape rom for Le Sommer som etter min mening var banens beste.

Vertene fikk en knallåpning, og en gavepakke av en scoring etter 11 minutter. Cláudia Neto spilte svakt tilbake i retning egen keeper, og Eugénie Le Sommer snappet pasningen før hun rundet keeper og trillet inn 1–0.

Se tabben her:

Syv minutter senere skallet Wendie Renard inn 2–0 fra fem meter etter en corner.

Men så stoppet det litt opp for hjemmelaget, og de skapte ikke all verden med sjanser. Hegerberg hadde en sjeldent rolig kveld på topp, men headet ned til Le Sommer som dundret ballen i tverrliggeren like før pausen.

les også

Norsk stjerneduell i Champions League: – Wolfsburg har ingen Hegerberg

I andre omgang skapte Lyon i realiteten bare én stor sjanse, men Jessica Fishlock avsluttet i nettveggen fra spiss vinkel, og noen minutter senere kom reduseringen for bortelaget.

PS! Vinneren av kvartfinalen sammenlagt skal møte vinneren av Chelsea og PSG i semifinalen. Returkampen spilles altså om nøyaktig en uke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder