TIL SERIE A: Jacob Rasmussen er solgt til italiensk Serie A. Foto: Empoli FC

Rosenborg-spiller Jacob Rasmussen solgt til Empoli

Det danske midtbanetalentet (21) forlater Lerkendal til fordel for den nyopprykkede Serie A-klubben. Men Eurosport-ekspert Bengt Eriksen skjønner lite av overgangen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

RBK-Kåre har bedt om overganger før Europa-kvaliken

– Dette er en flott mulighet for meg og jeg er veldig godt fornøyd med overgangen. Jeg vil takke Rosenborg for en lærerik tid i klubben - både sportslig, men også personlig, sier Rasmussen til RBK.no.

Sportssjef Stig Inge Bjørnebye sier til VG at han har undertegnet en avtale med Empoli om å holde overgangssummen konfidensiell.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Men vi ville ikke solgt ham om vi ikke var godt fornøyde med avtalen og da også den økonomiske delen av den, sier sportssjefen.

les også

Vålerenga forlenger med Carvalho: – Vil bli ligaens beste forsvarer

Han legger samtidig ikke skjul på at de helst skulle beholdt ham, gitt skadesituasjonen klubben er i. Anders Konradsen er ute i lengre tid og det er nettopp Rasmussen som har fylt hans sko på midtbanen, senest mot Sandefjord.

– Men markedet lever sitt eget liv. Vi kjøpte ham som en langsiktig løsning og ønsket at han skulle bli en bærebjelke i laget, sier Bjørnebye om spilleren som aldri spilte seg inn i førsteelleveren til RBK.

Til Adresseavisa sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen at det er en elendig timing på overgangen.

Den tidligere Liverpool- og landslagsspilleren ønsker imidlertid ikke å kommentere om de nytjente pengene kommer til å bli re-investert på overgangsmarkedet.

les også

Berg om Stabæk-jobben: - Jeg liker måten de spiller fotball på

Skjønner lite

Selv om altså Bjørnebye selv skulle beholdt ham, mener Bengt Eriksen at Rosenborg ikke ble tvunget til noen ting.

– De har valgt å selge. Jeg tror ikke at de angrer på det, han har ikke akkurat vært toneangivende. Hvis de har fått en grei pris, er det ingen grunn til å ikke selge, sier Eurosport-eksperten.

Eriksen tror også at Rosenborg har god nok dekning på midtbanen, med Mike Jensen, Anders Konradsen, Marius Lundemo og Anders Trondsen, selv om flere av dem er skadeutsatte.

les også

Lillestrøm sløser med sjansene – nest minst effektiv i Eliteserien

– Men der har de ikke all verden å gå på, så kanskje de burde bruke pengene på å hente inn en midtbanespiller, sier Eriksen.

Om Empoli har gjort en god avtale, er han mer tvilsom til. Empoli er nyopprykket til Serie A og virker, ifølge Bjørnebye, å være innstilt på å satse på sin nysignering.

– Hvis du ikke tar en fast plass på et Rosenborg-lag, skal du da inn på et Serie A-lag? Det er mange overganger jeg ikke skjønner mye av og dette er en av dem. Men det er Ramussen og Empolis jobb å håndtere, konkluderer han.

I FINT DRIV: Jacob Rasmussen fikk 33 tellende kamper for Rosenborg. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Ønsker nye signeringer

Kåre Ingebrigtsen uttalte til VG etter kampen mot Sandefjord at de har behov for flere spillere i løpet av sommerens overgangsvindu.

– Sånn som situasjonen er nå, kikker vi etter spillere inn, sa RBK-treneren da.

Rasmussen kom til Rosenborg i fjor, etter å ha gått gradene i danske Odense og tyske St. Paul og fikk totalt 33 kamper for trønderne.

Han har signert en fire år lang kontrakt med Empoli.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder