Reserven ble City-helt: – Tidenes beste keepervalg

(Liverpool - Manchester City 1-1, 2-4 etter straffer) Willy Caballero (34) ble ydmyket av Emre Can (22) fra krittmerket og svarte med å redde de tre neste straffesparkene da City hentet hjem nok en pokal.

– Tidenes beste keepervalg, sier Brede Hangeland, som kommenterte kampen for TV 2 sammen med Øyvind Alsaker, og ler.

Willy Caballero har vært foretrukket i ligacupen, men er utvilsomt andrevalg bak Joe Hart i City. Tidligere landslagskaptein Hangeland var kritisk til at Manuel Pellegrini valgte å fortsette med Caballero i en finale, men angret etter straffekonkurransen.

VG LIVE: Vi fulgte finalen minutt for minutt her!

Caballero reddet tre av fire forsøk og ble den store helten sammen med Yaya Touré som satte inn det avgjørede målet.

Men det begynte tungt for City-keeperen da Emre Can valgte en «Panenka» og Fernandinho traff stolpen. Så reddet Caballero i tur og orden forsøkene fra Lucas, en nølende Philippe Coutinho og Adam Lallana. Da Jesus Navas og Sergio Agüero traff fikk Touré sjansen til å avgjøre.

Nådde ikke bort

Simon Mignolet valgte rett side og var nær ved å ta de tre siste City-straffene, men nådde ikke bort.

Da kunne City begynne feiringen av sin første seier i en straffekonkurranse siden UEFA-cupduellen mot Aalborg i 2009 mens Liverpool misset for første gang på seks forsøk i en cupfinale som måtte avgjøres fra krittmerket.

– Å vinne en tittel på Wembley er spesielt. Hvis du spør meg hvilken måte jeg foretrekker å vinne på, svarer jeg denne. En rekke journalister ventet på å kritisere meg dersom Caballero gjorde en tabbe, men jeg stolte på ham. Jeg er fornøyd på vegne av alle spillerne og støtteapparatet, men mest for ham siden han fortjente det. Jeg ville heller tapt pokalen enn ikke å holde ord, sier Pellegrini ifølge BBC.

Kollega Jürgen Klopp var fortvilet og mente Liverpool hadde «forsøkt alt».

– City skulle ikke fått score målet de gjorde. Vi måtte slå tilbake og vi klarte det, men det er det samme hva jeg sier nå. Det vil ikke forandre resultatet. Man kan falle, men det er da man må reise seg, sier Klopp.

Sakho-smell

TAKKET HELTEN: Pellegrini og Caballero. Foto: Eddie Keogh , Reuters

Mamadou Sakho har en tendens til å gjøre seg bemerket, og havnet også i fokus søndag etter først å ha skallet sammen med Emre Can og senere snuble da Simon Mignolet på strålende vis slo Sergio Agüeros skudd i stolpen på første omgangs eneste store sjanse.

Jürgen Klopp valgte å ta av Sakho etter den situasjonen, men franskmannen var rasende på sidelinjen og feide blant annet en drikkeflaske i gresset før han satte seg på benken med en stor jakke over hodet.

Mignolet imponerte før pause, men misset da City tok ledelsen fire minutter etter pausepraten. Agüero spilte fri Fernandinho, men skuddet kom fra skrått hold burde ikke fått lov å lure seg under Liverpool-keeperen.

– Den skal han ta. Intet mindre, oppsummerte Hangeland.

Raheem Sterling misbrukte to store sjanser mot gamleklubben og fikk liv i Liverpool-fansen begge gangene. Først sto han alene da han bredsidet et innlegg utenfor fra kort hold og så sleivet han Agüero-pasning utenfor den andre stolpen.

Les også: Liverpool er Citys milliardæreiers mareritt

Mignolet på godt og vondt

City ble trolig også snytt for straffe da Alberto Moreno på klønete vis stakk ut foten med ryggen til og la Agüero i bakken.

– Man kan ikke kaste ut en slik fot på desperat vis. Han er utrolig heldig som slipper unna der, mente Hangeland.

Liverpool skapte lite, men syv minutter før slutt kom 1-1-målet. Adam Lallana styrte et innlegg i stolpen fra kort hold og Philippe Coutinho fikk en enkel jobb på returen.

Mot slutten av ordinær tid handlet alt om Mignolet - igjen. Først stoppet han Fernando fra kort hold før Yaya Touré ble nektet scoring to ganger på en corner. Og i kampens 105. minutt stakk han ut venstrehånden og reddet da Agüero løp alene gjennom.

Også Liverpool fikk en stor sjanse til å avgjøre i ekstraomgangene også Willy Caballero fikk vist seg frem da han med en refleksredning tok Divock Origis nikk fra kort hold.

🏆🙌🏻💙

KASTET I VÆRET: Willy Caballerovar i fokus på Wembley også blant lagkompisene. Foto: Kirsty Wigglesworth , Ap

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder