Kristoffer Ajer (høyre) og resten av Start-laget har ikke akkurat flyt på Sør Arena. I dag ble det et nytt tap for Viking. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Ni strake uten hjemmeseier for Start

KRISTIANSAND (VG) (Start-Viking 0-1) Vi må helt tilbake til 4. juli i fjor sist Start vant en hjemmekamp. Lørdag ble Viking for sterke i Kristiansand.

Cato Lorentz
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vi hadde fortjent å få med noe fra kampen i dag. Vi spiller en brukbar andre omgang. Vi er høyere i banen og har noen store sjanser, sier Start-trener Steinar Pedersen til TV 2 etter kampen, og påpeker at Viking kun hadde én mulighet etter pause.

– Guttene leverer en bra kamp. Det er mye å bygge videre på, sier Pedersen videre.

Ikke vunnet på 18 kamper

Det er ganske nøyaktig ni måneder siden sist Start kunne juble for en trepoenger på hjemmebane i Kristiansand.

Da slo de Stabæk 4-1 på Sør Arena.

Etter det har det stort sett bare vært sorgen på eget gress for sørlendingene, og i går ble det et nytt tap da Viking vant 1-0 i Kristiansand.

- Jeg kan ikke tenke på hva som har skjedd i fjor og i tidligere kamper. I år har vi spilt to kamper hjemme og står med ett poeng. Det er ikke bra poengmessig, men likevel vil jeg si vi er i fremgang, sier Pedersen til VG Nett.

Start har faktisk ikke vunnet en eneste kamp, verken borte eller hjemme, på de 18 siste kampene. Lørdag var det Vikings nigerianske spiss, Suleiman Abdullahi, som ødela for de gule og svarte.

Angriperen satte inn kampens eneste mål etter 27 minutter da han overlistet Håkon Opdal i Starts mål med et flott skudd etter et innlegg fra André Danielsen.

Målfattige

Ikke bare makter Start å ikke vinne hjemme, men de er også svært lite målfarlige foran egne supportere. På de siste ni hjemmekampene har de kun klart å overliste motstanderens keeper tre ganger.

Og mot Viking lørdag var ikke Start-laget særlig farlig foran mål heller. De skapte svært lite og satte Iven Austbø i Viking-målet på få prøver.

- Vi blir spilt litt for lave tidlig, men det igjen ga oss noen feite overgangsmuligheter. Viking er et godt lag og vi viser i store deler av kampen at vi er jevngode med dem. Det er positivt selv om vi taper kampen, sier Start-treneren.

Riktignok våknet hjemmelaget noe mot slutten og etter 85 minutter hadde både Espen Børufsen og Kristoffer Ajer gode skuddforsøk som kunne resultert i en utligning.

Viking best i første

Viking gikk til pause med en fortjent ledelse på Sør Arena. Stavanger-laget var hakket bedre enn vertene i det meste, og var også de som skapte mest i den litt sure vinden i Kristiansand lørdag ettermiddag.

Etter relativt jevnspilte første 25 minutter, viste Vikings Suleiman Abdullahi seg frem. André Danielsen la inn fra høyresiden og ballen endte opp hos Abdullahi. Nigerianeren dempet ballen og skjøt kontrollert forbi Håkon Opdal i Start-målet.

- Vi gjør en solid bortekamp og det er veldig positivt for Suleiman å score sitt første mål for sesongen. Det gir han selvtillit i fortsettelsen, sier Viking-trener, Kjell Jonevret.

Samme mann kunne doblet ledelsen for Viking bare tre minutter senere. Men Abdullahi var ikke like skarp foran mål denne gangen og avslutningen gikk like utenfor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder