Harde taklinger og dommerkrangler i toppkampen

Gytkjær reddet RBK-poeng foran et fullsatt Brann stadion

BERGEN/OSLO (VG) (Brann - Rosenborg 1-1) Toppscorer Christian Gytkjær (26) scoret sitt 14. mål for sesongen da han reddet Rosenborg-poeng foran drøyt 17.000 tilskuere på Brann stadion.

 • Fredrik Tombra

Artikkelen er over tre år gammel

Rammen rundt kampen kunne knapt vært bedre: et fullsatt Brann stadion, to topplag, harde taklinger og en rekke krangler med dommeren.

– Det er utrolig at tribunene fortsatt står, sier Rosenborg Christian Gytkjær til TV 2.

– Rosenborg- og Brann-fansen er i toppen av Tippeligaen, og det er ingen som skaper en slik ramme i Norge, sier Branns Vadim Demidov.

Mens Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen oppsummerte det slik:

– En helt fantastisk kamp!

VG Live: Brann - Rosenborg

– Det ble en perfekt oppladning, gliser Ingebrigtsen på spørsmål om dette var det han ønsket seg før returoppgjøret mot Austria Wien i Europa League play-off kommende torsdag.

– Dette er så nær Europa vi kommer med stemning, og Austria kommer vel til å ligge lavt de også, så vi fikk varmet opp i 92-93 minutter, fortsetter en fornøyd Rosenborg-trener, tydelig begeistret av rammen rundt kampen.

Mannskapet hans dominerte stort mot hjemmelaget, men en Jakob Orlov-scoring etter kun tre minutter sørget for spenning i Bergen.

Mike Jensen: – De scorer tidlig, men så får de lyst til å forlate festen

Da tok et fulltallig hjemmepublikum fyr, etter at Ruben Kristiansen parkerte Jonas Svensson i løpsduell på Branns venstreside og serverte Orlov på bakerste stolpe. Svensken headet ballen i en bue over Adam Larsen Kwarasey, og ga bergenserne en drømmestart mot serielederne fra Trondheim.

– Det var gøy å se at ballen gikk inn, men det kjennes litt bittert akkurat nå, sier Orlov, som er i det spøkefulle humøret når en journalist tilføyer at «det er ikke lett å ta den på hodet»

– Det er enda vanskeligere å ta den på føttene, smiler Branns svenske målscorer.

RBK i Europa: Reginussen: – Håper den er gull verdt

Rosenborg tok raskt tilbake føringen i kampen, men det gjorde ikke mye godt annet enn for ballinnehavstatistikken. Presisjon og utførelse stod ikke i stil med lagets prestasjoner tidligere denne sesongen. Både Mike Jensen og Pål André Helland testet skuddfoten, men forsøkene var – heldgivis for rødtrøyene – svakt og svakere.

– Jeg tror Brann hadde en plan, noe de delvis lyktes bra med, sier Rosenborg-kaptein Jensen til VG.

Jensen var i kjempehumør etter kampens mange dueller, og lot seg imponere av bergenspublikummet – men ikke like mye av Brann.

– Jeg mener vi er det eneste laget som vil laget fest. De scorer tidlig, men så får de lyst til å forlate festen, og etterlater det til oss å underholde, fortsetter Jensen, som gjennomførte en meget solid kamp for serielederne.

Benket toppscoreren - men angret seg i hvilen

Christian Gytkjær, som før kampen stod med 13 nettkjenninger i Tippeligaen, ble benket til fordel for Matthias Vilhjálmsson. Dansken ble satt i arbeid etter hvilen – et bytte Kåre Ingebrigtsen fikk god uttelling for.

– Han har spilt nesten alle kampene. I dag var Christian (Gytkjær) 95%, mens «Matti» (Vilhjálmsson) 100%, forklarer Ingebrigtsen «vrakingen» med, og presiserer at Rosenborg ikke bedriver hviling av spillerne sine.

Mike Jensen dro seg fri på høyrekanten til Rosenborg etter 69 minutter spilt, deretter prikket han ballen på hodet til Elbasan Rashani, som stusset ballen noe heldig rett i føttene til Gytkjær. Dansken satt enkelt utlikningen bak Piotr Leciewjewski i Brann-buret, som før dagens kamp kun hadde sluppet inn ett mål på eget gress.

TOPPSCORER: Christian Gytkjær er Tippeligaens suverene toppscorer, fem mål foran neste mann på listen. Her jubler han hemningsløst etter sin 14. fulltreffer for sesongen mot Brann. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

– Nå prøvde jeg bare å snike meg forbi, ler Rashani på spørsmål om assisten var ment for Gytkjær.

– Jeg vet Christian (Gytkjær) er bak meg, men ballen sklir litt av pannen, fortsetter den kosovarske landslagsspilleren til VG.

– Det kommer et innlegg fra Mike (Jensen), og så står jeg der hvor jeg har stått mange ganger før. Og så setter jeg den. Deilig, forklarer Gytkjær.

LEST DENNE? Marcus Pedersen så rødt

Dansken så ut til å sett enda ett mål ved 82 spilte minutter i Bergen. Magnus Stamnestrø og Gytkjær kom 2 mot 1, og da Stamnestrø sitt skudd ga retur så det ut til at Gytkjær hadde et helt Brann-mål å sikte på. Ut fra intet kom mannen som ønsker pris til keeperen med flest rene bur og serverte en femonemal «YouTube-redning» foran hjemmepublikummet.

TRAVEL DAG: Piotr Leciejewski fikk det travlere enn han vanligvis gjør på Brann stadion, men så ut til å trives godt med det. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: Ned Alley NTB scanpix

– Det er vanskelig å stå her og si hva som egentlig skjer i den situasjonen. Jeg må se den i reprise. Først tar jeg skuddforsøket, deretter beveger jeg meg instinktivt tilbake til midten av målet, forklarer Leciejewski, som med stor sannsynliget reddet det ene poenget for rødtrøyene.

– Sjansen ser selvfølgelig stor ut, men den er vanskelig, mener Gytkjær.

– Den kommer raskt på og det er vanskelig å gjøre så mye annet enn å få presset den ned, men sånn er det..., fortsetter den smørblide dansken.

Rosenborg fortsatte å trykke på mot slutten av kampen, men heller ikke serielederen klarte å bryte Branns serie på 10 av 10 kamper uten tap på hjemmebane i 2016. Trønderne står selv ubeseiret i sine siste 20 Tippeliga-oppgjør.

Les også

 1. Hindret smått katastrofalt utgangspunkt på overtid: Reginiussen om egen scoring: - Håper den er gull verdt

  (Austria Wien - Rosenborg 2-1) Rosenborg sløste og sløste og ble nådeløst straffet mot Austra Wien i Østerrike.
 2. Kåre om Jonas Svensson: – Han er i internasjonal toppklasse

  LERKENDAL (VG) Etter kampene mot APOEL i Champions League-kvalifiseringen var Jonas Svensson langt nede.
 3. Fagermo ville ha Børven: – Han valgte Brann

  Twente-spiss Torgeir Børven (24) vraket Odd og blir trolig klar for Brann rett før overgangsvinduet stenger.
 4. Bergensere sentrale i oppturen: – Gøy at vi bidrar som mer enn stallfyll

  BERGEN (VG) Brann har for alvor meldt seg på i medaljekampen - og det med fem lokale bergensere på banen.
 5. Vega etter ny Brann-opptur: – Vi kan kjempe om tittelen

  BERGEN (VG) (Brann - Strømsgodset 1-0) Brann var klart best i toppoppgjøret mot Strømsgodset – og medalje blir stadig…

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. SK Brann
 3. Rosenborg BK

Flere artikler

 1. Demidov imponert: – Håper det er disse to lagene som fører an i norsk fotball fremover

 2. RBK-seier i slitekamp: - Et topplag feiler ikke to ganger på rad

 3. Gytkjær i gullform: – De har stø kurs

 4. Bendtner-assist da Rosenborg tok årets første trofé: 2-0 over Brann

 5. Helland-show i Rosenborgs målfest

Fra andre aviser

 1. «Steike som han løp! Man sitter igjen med følelsen av at han spurtet hele kampen»

  Aftenposten
 2. Mushaga Bakenga slo tilbake etter hetsen – scoret to mål i RBK-comebacket

  Aftenposten
 3. Mike Jensen om de tøffe duellene: - Må ikke bli sånn at vi skader hverandre

  Bergens Tidende
 4. Mike Jensen om de tøffe duellene: - Må ikke bli sånn at vi skader hverandre

  Aftenposten
 5. Mike Jensen om de tøffe duellene: - Må ikke bli sånn at vi skader hverandre

  Fædrelandsvennen
 6. RBK holdt nullen borte for første gang på over en måned: - Utrolig viktig før Europa-kampen

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder