Gytkjær reddet RBK-poeng foran et fullsatt Brann stadion

Harde taklinger og dommerkrangler i toppkampen

FOTBALL

BERGEN/OSLO (VG) (Brann - Rosenborg 1-1) Toppscorer Christian Gytkjær (26) scoret sitt 14. mål for sesongen da han reddet Rosenborg-poeng foran drøyt 17.000 tilskuere på Brann stadion.

  • Fredrik Tombra
Publisert: Oppdatert: 21.08.16 23:00

Rammen rundt kampen kunne knapt vært bedre: et fullsatt Brann stadion, to topplag, harde taklinger og en rekke krangler med dommeren.

– Det er utrolig at tribunene fortsatt står, sier Rosenborg Christian Gytkjær til TV 2.

– Rosenborg- og Brann-fansen er i toppen av Tippeligaen, og det er ingen som skaper en slik ramme i Norge, sier Branns Vadim Demidov.

Mens Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen oppsummerte det slik:

– En helt fantastisk kamp!

VG Live: Brann - Rosenborg

– Det ble en perfekt oppladning, gliser Ingebrigtsen på spørsmål om dette var det han ønsket seg før returoppgjøret mot Austria Wien i Europa League play-off kommende torsdag.

– Dette er så nær Europa vi kommer med stemning, og Austria kommer vel til å ligge lavt de også, så vi fikk varmet opp i 92-93 minutter, fortsetter en fornøyd Rosenborg-trener, tydelig begeistret av rammen rundt kampen.

Mannskapet hans dominerte stort mot hjemmelaget, men en Jakob Orlov-scoring etter kun tre minutter sørget for spenning i Bergen.

Mike Jensen: – De scorer tidlig, men så får de lyst til å forlate festen

Da tok et fulltallig hjemmepublikum fyr, etter at Ruben Kristiansen parkerte Jonas Svensson i løpsduell på Branns venstreside og serverte Orlov på bakerste stolpe. Svensken headet ballen i en bue over Adam Larsen Kwarasey, og ga bergenserne en drømmestart mot serielederne fra Trondheim.

– Det var gøy å se at ballen gikk inn, men det kjennes litt bittert akkurat nå, sier Orlov, som er i det spøkefulle humøret når en journalist tilføyer at «det er ikke lett å ta den på hodet»

– Det er enda vanskeligere å ta den på føttene, smiler Branns svenske målscorer.

RBK i Europa: Reginussen: – Håper den er gull verdt

Rosenborg tok raskt tilbake føringen i kampen, men det gjorde ikke mye godt annet enn for ballinnehavstatistikken. Presisjon og utførelse stod ikke i stil med lagets prestasjoner tidligere denne sesongen. Både Mike Jensen og Pål André Helland testet skuddfoten, men forsøkene var – heldgivis for rødtrøyene – svakt og svakere.

– Jeg tror Brann hadde en plan, noe de delvis lyktes bra med, sier Rosenborg-kaptein Jensen til VG.

Jensen var i kjempehumør etter kampens mange dueller, og lot seg imponere av bergenspublikummet – men ikke like mye av Brann.

– Jeg mener vi er det eneste laget som vil laget fest. De scorer tidlig, men så får de lyst til å forlate festen, og etterlater det til oss å underholde, fortsetter Jensen, som gjennomførte en meget solid kamp for serielederne.

Benket toppscoreren - men angret seg i hvilen

Christian Gytkjær, som før kampen stod med 13 nettkjenninger i Tippeligaen, ble benket til fordel for Matthias Vilhjálmsson. Dansken ble satt i arbeid etter hvilen – et bytte Kåre Ingebrigtsen fikk god uttelling for.

– Han har spilt nesten alle kampene. I dag var Christian (Gytkjær) 95%, mens «Matti» (Vilhjálmsson) 100%, forklarer Ingebrigtsen «vrakingen» med, og presiserer at Rosenborg ikke bedriver hviling av spillerne sine.

Mike Jensen dro seg fri på høyrekanten til Rosenborg etter 69 minutter spilt, deretter prikket han ballen på hodet til Elbasan Rashani, som stusset ballen noe heldig rett i føttene til Gytkjær. Dansken satt enkelt utlikningen bak Piotr Leciewjewski i Brann-buret, som før dagens kamp kun hadde sluppet inn ett mål på eget gress.

– Nå prøvde jeg bare å snike meg forbi, ler Rashani på spørsmål om assisten var ment for Gytkjær.

– Jeg vet Christian (Gytkjær) er bak meg, men ballen sklir litt av pannen, fortsetter den kosovarske landslagsspilleren til VG.

– Det kommer et innlegg fra Mike (Jensen), og så står jeg der hvor jeg har stått mange ganger før. Og så setter jeg den. Deilig, forklarer Gytkjær.

LEST DENNE? Marcus Pedersen så rødt

Dansken så ut til å sett enda ett mål ved 82 spilte minutter i Bergen. Magnus Stamnestrø og Gytkjær kom 2 mot 1, og da Stamnestrø sitt skudd ga retur så det ut til at Gytkjær hadde et helt Brann-mål å sikte på. Ut fra intet kom mannen som ønsker pris til keeperen med flest rene bur og serverte en femonemal «YouTube-redning» foran hjemmepublikummet.

– Det er vanskelig å stå her og si hva som egentlig skjer i den situasjonen. Jeg må se den i reprise. Først tar jeg skuddforsøket, deretter beveger jeg meg instinktivt tilbake til midten av målet, forklarer Leciejewski, som med stor sannsynliget reddet det ene poenget for rødtrøyene.

– Sjansen ser selvfølgelig stor ut, men den er vanskelig, mener Gytkjær.

– Den kommer raskt på og det er vanskelig å gjøre så mye annet enn å få presset den ned, men sånn er det..., fortsetter den smørblide dansken.

Rosenborg fortsatte å trykke på mot slutten av kampen, men heller ikke serielederen klarte å bryte Branns serie på 10 av 10 kamper uten tap på hjemmebane i 2016. Trønderne står selv ubeseiret i sine siste 20 Tippeliga-oppgjør.

Her kan du lese mer om