DRAKTTRØBBEL: Granit Xhaka måtte bytte drakt i gårsdagens kamp mot Frankrike. Xherdan Shaqiri var raskt ute med å kommentere draktbyttene i sveitsisk presse. Foto: Franck Fife Afp

Produsentens forklaring på EM-parodien: - Defekte drakter

Sveits-stjernen Shaqiri: – Jeg håper ikke de lager kondomer

0-0-kampen mellom Frankrike og Sveits vil kanskje best huskes for fire opprevede Sveits-drakter. I dag kom forklaringen.

Med to gule til Frankrike og ett til Sveits var det ikke en spesielt aggressiv kamp mellom nabolandene som makerte slutten på Gruppe A i går kveld. De mange turene av og på banen for Sveits-spillere med det ærend å bytte drakt bar imidlertid bud om noe annet.

Les også: –En tøff dommer hadde dømt straffe

Defekte drakter

For i tur og orden ble de rød hjemmedraktene til sveitserne revet i stykker, og både nyinnkjøpte Arsenal-spiller Granit Xhaka og Leverkusen-spiller Admir Mehmedi måtte av banen for draktbytte før 32 minutter var spilt.

I dag kom forklaringen fra produsenten, den tyske sportsklesgiganten Puma. I unnskyldningen, omtalt av nyhetsbyrået AP, legger de seg langflate for draktflausen de mener skyldtes defekte drakter.

Les også: Drillo om Sveits-kampen: – Noe så dumt

De sier videre at dette problemet gjelder et lite antall drakter, som er laget av polyester og elastan. Puma satt fort i gang intern granskning og fant ut at det var en produksjonsfeil som har gjort stoffet svakere enn vanlig.

Les også: Løpsmaskinens hjertedrama

- Håper ikke de lager kondomer

Stoke-spiller Xherdan Shaqiri ble etter kampslutt spurt om de mange draktbyttene av den sveitsiske avisen Blick.

– Jeg håper ikke de lager kondomer, var Shaqiris raske kommentar på journalistens spørsmål.

Stoke-gutt: Xherdan Shaqiri spilte gårsdagens kamp mot Frankrike. Her i duell med Juventus-stjernen Paul Pogba. Foto: Francois Lo Presti Afp

Puma lager for øvrig også draktene til EM-lagene Italia, Slovakia, Tsjekkia og Østerrike.

Kampen med de mange draktbyttene endte 0-0, til tross for tre tverrliggertreff fra Frankrike, og Sveits endte på andreplass i Gruppe A. Dermed møter de andreplassen i Gruppe C i åttedelsfinalen. Polen ligger foreløpig på andreplass i denne gruppen, bak Tyskland på målforskjell, men ett poeng foran Nord-Irland.

Les også: Keepertabbe, rødt kort og gigantisk miss ødela for Albania i EM-debuten

Inn i sluttspillet går de med en keeper som er full av tillit til draktprodusenten.

– Det er sånn som skjer. Det betyr bare at det virkelig var en kamp ute på banen. Selvfølgelig var det mye som skjedde i dag, men jeg vil ikke si at vi skal bytte uansett, for Puma er bra, sa Yann Sommer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder