DRAKTTRØBBEL: Granit Xhaka måtte bytte drakt i gårsdagens kamp mot Frankrike. Xherdan Shaqiri var raskt ute med å kommentere draktbyttene i sveitsisk presse. Foto: Franck Fife Afp

Produsentens forklaring på EM-parodien: - Defekte drakter

Sveits-stjernen Shaqiri: – Jeg håper ikke de lager kondomer

0-0-kampen mellom Frankrike og Sveits vil kanskje best huskes for fire opprevede Sveits-drakter. I dag kom forklaringen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Med to gule til Frankrike og ett til Sveits var det ikke en spesielt aggressiv kamp mellom nabolandene som makerte slutten på Gruppe A i går kveld. De mange turene av og på banen for Sveits-spillere med det ærend å bytte drakt bar imidlertid bud om noe annet.

Les også: –En tøff dommer hadde dømt straffe

Defekte drakter

For i tur og orden ble de rød hjemmedraktene til sveitserne revet i stykker, og både nyinnkjøpte Arsenal-spiller Granit Xhaka og Leverkusen-spiller Admir Mehmedi måtte av banen for draktbytte før 32 minutter var spilt.

I dag kom forklaringen fra produsenten, den tyske sportsklesgiganten Puma. I unnskyldningen, omtalt av nyhetsbyrået AP, legger de seg langflate for draktflausen de mener skyldtes defekte drakter.

Les også: Drillo om Sveits-kampen: – Noe så dumt

De sier videre at dette problemet gjelder et lite antall drakter, som er laget av polyester og elastan. Puma satt fort i gang intern granskning og fant ut at det var en produksjonsfeil som har gjort stoffet svakere enn vanlig.

Les også: Løpsmaskinens hjertedrama

- Håper ikke de lager kondomer

Stoke-spiller Xherdan Shaqiri ble etter kampslutt spurt om de mange draktbyttene av den sveitsiske avisen Blick.

– Jeg håper ikke de lager kondomer, var Shaqiris raske kommentar på journalistens spørsmål.

Stoke-gutt: Xherdan Shaqiri spilte gårsdagens kamp mot Frankrike. Her i duell med Juventus-stjernen Paul Pogba. Foto: Francois Lo Presti Afp

Puma lager for øvrig også draktene til EM-lagene Italia, Slovakia, Tsjekkia og Østerrike.

Kampen med de mange draktbyttene endte 0-0, til tross for tre tverrliggertreff fra Frankrike, og Sveits endte på andreplass i Gruppe A. Dermed møter de andreplassen i Gruppe C i åttedelsfinalen. Polen ligger foreløpig på andreplass i denne gruppen, bak Tyskland på målforskjell, men ett poeng foran Nord-Irland.

Les også: Keepertabbe, rødt kort og gigantisk miss ødela for Albania i EM-debuten

Inn i sluttspillet går de med en keeper som er full av tillit til draktprodusenten.

– Det er sånn som skjer. Det betyr bare at det virkelig var en kamp ute på banen. Selvfølgelig var det mye som skjedde i dag, men jeg vil ikke si at vi skal bytte uansett, for Puma er bra, sa Yann Sommer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder