KOSER SEG PÅ JOBB: Mark Dempsey takker Kristoffer Haraldseid for kampen etter tre poeng på Ullevaal stadion. - Det kan snu fort, men jeg koser meg på jobb for tiden, sier Dempsey til VG. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Dempsey strålte etter seieren: – Dette laget har overrasket meg

ULLEVAAL (VG) (Vålerenga-Haugesund 0-1) Trener Mark Dempsey (52) og FK Haugesund fortsetter å levere solide resultater. Selv mener han laget har respondert raskere enn han hadde turt å håpe på.

 • Per Opsahl

Artikkelen er over fire år gammel

– For å være helt ærlig, så er det slik at dette laget har overrasket meg. Spillerne har fungert sammen mye bedre og raskere enn jeg hadde håpet på. De har jobbet hardt på trening, og vi fortjener å ligge der vi ligger. Men vi har 19 kamper igjen, så det er alt for tidlig å snakke om hvor vi havner til slutt, sier Dempsey til VG.

Wæhler etter ny nedtur: – Vi taper egentlig kampen før den har startet

– Jeg har en veldig bra blanding med spillere her, og de er ganske unge også. Det er en sulten gjeng som vil kjempe hardt. Jeg tror de har kapasitet til å havne høyt oppe på tabellen, og jeg kommer ikke til å ta jobben med å fortelle dem «no, you can't». Men vi må ikkje ta off, legger briten til med sin herlige blanding av norsk og engelsk.

Les mer om Dempseys lange vei fra juniorfotball i Manchester United, via samarbeidet med Alex Ferguson og Ole Gunnar Solskjær, til sin første jobb som hovedtrener.

Han trekker frem midtstopper William Troost-Ekong, på lån fra belgiske KAA Gent, som en ekstremt viktig brikke i laget. Sammen midtbanemannen Haris Hajradinovic har han vært et meget spennende tilskudd i troppen.

– William har vi på lån ut sesongen, men jeg tror han er for god til at vi klarer å beholde ham. Jeg ville elsket at han ble værende lenger fordi han har gjort det fantastisk så langt. Han er min kaptein, og har funnet seg godt til rette i Haugesund, sier Dempsey.

KLASSESTOPPER: William Troost-Ekong (t.v.) hadde god kontroll på Vålerenga-spiss Deshorn Dwayne Brown. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Skal angripe Rosenborg

Også slovaken Filip Kiss har fått et løft denne sesongen. Han kom på lån fra Cardiff på høsten i fjor, men har nå signert en permanent avtale med Haugesund ut 2017-sesongen.

– For å være helt ærlig er jeg overrasket over hvor bra vi har gjort det. Det har kommet mange nye spillere, og en ny trener. Normalt tar det tid, men jeg synes kampen mot Vålerenga viser at vi har noe på gang. Vi har plukket mye poeng allerede, og det lover godt for resten av sesongen, sier Kiss til VG.

Fikk du med deg denne? Haugesund hentet opp Moldes 3-0-ledelse

– Vi har så mange forskjellige spillertyper i laget nå, og mentaliteten blir sterkere og sterkere. Jeg koser meg veldig her nå, sier mannen med åtte landskamper for EM-klare Slovakia.

– Nå håper jeg at både jeg og Haugesund kan fortsette sesongen med stil, og at jeg kan komme tilbake på landslaget til høsten, sier 25-åringen.

Etter en lang rekke med forrykende kamper der målene har rent inn i begge ender, så var det et gjerrig og defensivt solid Haugesund-lag som sikret seg tre poeng borte mot Vålerenga på Ullevaal stadion. VGs sjansestatistikk var 2-2, og kampens eneste mål ble scoret i 1. omgang da Ibrahim Shuaibu ekspederte innlegget fra Haris Hajradinovic i mål.

Keeper Helge Sandvik ryddet unna det lille som kom fra vertene, og FKH holdt nullen for første gang siden 3-0-seieren mot Aalesund 19. mars. Nå venter serieleder Rosenborg i «toppkampen» førstkommende søndag. FKH har åtte poeng opp til RBK som vant 2-1 mot Lillestrøm i 16. mai-runden.

– Det blir en skikkelig test for oss. Rosenborg og Molde er de beste lagene i Tippeligaen. Det blir trolig fulle tribuner, og vi skal gå «all in». Det kan godt ende 6-4 eller noe sånt. De vil angripe oss, men det skal jeg love at vi også kommer til å gjøre, sier Dempsey energisk og gliser bredt.

– Det er en kamp jeg gleder meg skikkelig til, og jeg elsker å spille i store kamper. Vi er ikke fornøyde med noe annet enn seier, sier Kiss.

Les også

 1. Ekspert krever spilletid på landslaget for RBK-Svensson

  (Rosenborg - Lillestrøm 2-1) RBK-back Jonas Svensson (23) er nest best på VG-børsen.
 2. Åtte minutter Godset-fest: – Nå er jeg fornøyd

  (Strømsgodset - Sarpsborg 4-0) Strømsgodset var noe heldige som ledet 1-0 til pause, men kjørte over Sarpsborg etter at…
 3. Trenerens sønn sørget for Brann-seier: – Drømte om dette i dag

  BERGEN (VG) (Brann - Stabæk 1-0) Brann står fortsatt uten baklengsmål på hjemmebane i Tippeligaen denne sesongen, og 16.
 4. Wæhler etter ny VIF-smell: – Vi taper egentlig kampen før den har startet

  ULLEVAAL (VG) (Vålerenga-FK Haugesund 0-1) Nigerianske Ibrahim Shuaibu (26) ble matchvinner da han satte inn sitt første…
 5. Mark Dempsey sang seg til lønnsforhøyelse fra Alex Ferguson

  HAUGESUND (VG) Han har sunget solo på julebordet til Sir Alex Ferguson og mener Molde-suksessen er tett forbundet med en…
 6. 10. serierunde: To drømmemål ga Hajradinovic-debut på rundens lag

  Haris Hajradinovic (22) ble onsdag Tippeligaens første bosniske tomålsscorer på seks år.
 7. Drillo om Haugesund-Haris: – Nesten ikke til å tro

  (Haugesund-Odd 3-1) Først gjorde Haris…
 8. Solskjær: – Guttene føler seg robbet - og jeg forstår dem

  HAUGESUND (VG) (FKH-Molde 3-3) Molde har ikke slått Haugesund på syv seriekamper og snart fire år.

Mer om

 1. FK Haugesund
 2. Vålerenga Fotball
 3. Tippeligaen

Flere artikler

 1. Mark Dempsey sang seg til lønnsforhøyelse fra Alex Ferguson

 2. Wæhler etter ny VIF-smell: – Vi taper egentlig kampen før den har startet

 3. Drillo om Haugesund-Haris: – Nesten ikke til å tro

 4. Haugesund-spiller fikk rødt kort etter å ha dyttet til egen keeper

 5. Solskjær: – Guttene føler seg robbet - og jeg forstår dem

Fra andre aviser

 1. Hajradinovic-perler senket Odd

  Aftenposten
 2. Aalesund tok sterkt poeng i seksmåls-thriller

  Aftenposten
 3. - Jeg følte at min posisjon i klubben ble undergravd

  Aftenposten
 4. Tap og utvisning for RBK i Haugesund

  Aftenposten
 5. Hajradinovic-perler senket Odd

  Fædrelandsvennen
 6. - Jeg følte at min posisjon i klubben ble undergravd

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder