Riise ble kalt inn på teppet av klubbledelsen

BEKSYLDTE DØVLE FOR SVAK DØMMING: John Arne Riise var alt annet enn fornøyd etter tapet mot Viking søndag kveld. Etter kampslutt var han raskt borte hos dommerteamet - hoveddommer Trond Ivar Døvle til venstre i bildet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

Dommeren om Riise-raseriet: – Jeg ba ham om å være stille

Dommer Trond Ivar Døvle ville unngå å måtte gi John Arne Riise kort etter kampslutt i går kveld, og ba ham derfor om være stille og gå vekk. Han hørte ikke overhøvlingen Riise kom med da han etterpå marsjerte mot garderoben.

  • Lillian Holden

Artikkelen er over fire år gammel

– Fy f***, for en f****dommer!

Disse ordene ble fanget opp da en rasende John Arne Riise stormet av banen etter tapet mot Viking søndag. Da hadde han allerede vært borte hos dommerteamet, men der ble han dyttet unna av lillebror Bjørn Helge.

– Riise kom bort til oss, det var noe han ikke var fornøyd med, og det ga han uttrykk for. Jeg prøvde å sørge for å unngå å måtte bruke kort, så jeg sa han skulle gå bort. Det fikk jeg hjelp av kapteinen til å gjennomføre, sier hoveddommer Trond Ivar Døvle til VG.

– Hva sa Riise til deg ute på gresset?

– Det er jeg ikke i stand til å huske. Jeg ba ham om å være stille. Men vi snakket i munnen på hverandre.

Tenker på unge dommere

Da Riise forsvant mot garderoben, fanget kameraene opp hva han sa på vei av banen. Deretter ble han filmet mens han sparket til døren inn til dommergarderoben, før han rettet det som så ut som en advarende pekefinger mot en frivillig inne i gangen.

Døvle fikk ikke med seg hva Riise hadde sagt før han kom hjem, og sier han ikke har særlig mening om uttalelsene.

– Det eneste jeg tenker er at med tanke på unge spillere og ikke minst unge dommere, så er det greit å styre unna sånt. Det er ikke slik det skal være. Alle i toppfotballen bør tenke på den biten, det gjelder alle spillere, ledere og dommere. Man må tenke på at det er mange som ser på, sier han.

– Føles en slik uttalelse som Riise kom med som krenkende?

– Det har jeg ikke tenkt så mye på, og det kommer jeg ikke til å gjøre heller.

Riise har lagt seg langflat etter hendelsen, og beklaget offentlig uttalelsene han kom med. Det gjorde 35-åringen veldig kjapt etter kampslutt i går, men selve dømmingen mente han fremdeles var for svak.

– Jeg har ikke rukket å se hele kampen og fått evaluert den ennå. Men etter den foreløpige evalueringen som vi tok i garderoben i går, konkluderte vi med at vi traff på de viktige, kampavgjørende situasjonene. Det er fint. Det er detaljer vi må se på, men det er det alltid, sier Døvle.

Har du lest denne? Den utrolige hjemkomsten

I møte med klubbledelsen

I morgentimene mandag måtte John Arne Riise inn på teppet hos klubbdirektør og trener i Aalesund. I tillegg har han beklaget overfor den frivillige som fikk en pekefinger fra Riise i gangen etter kampslutt søndag.

– Vi har tatt dette med ham i dag. Dette er ikke en måte en spiller i Norge skal fremstå på etter kamp, med tanke på den ordbruken han hadde, sier klubbdirektør i Aalesund, Henrik Hoff til VG.

– Spillere skal være forbannet og lei seg etter tap, ja, men ikke på denne måten. Det er John Arne inneforstått med, og han har lagt seg langflat, sier Hoff.

Mandag morgen la Riise ut en melding på sin Facebook-side, hvor han beklaget det som skjedde i går kveld. Der skrev han blant annet følgende: «Jeg vil nå lære av dette, se fremover og ikke la noe slikt skje igjen. Så til alle som fikk med seg dette i går, vil jeg si unnskyld. Media hopper selvsagt på det som skjedde i går, men jeg må nå legge dette bak meg og se fremover. Beklager».

I tillegg til å legge seg langflat på sosiale medier, ble Riise også innkalt til møte med klubbdirektør Hoff og trener Trond Fredriksen.

– Dette er jo ikke heldig for Aalesund som klubb, og ikke for John Arne som spiller heller, siden han er den profilen han er i norsk fotball. Men profil eller ikke, slike ord skal ikke falle på en fotballbane - eller andre plasser, sier Hoff.

– John Arne beklager veldig. Det viktigste for oss, er at han tar lærdom av det, slik at det ikke skjer igjen.

VGTV: Her renner det over for Riise

Snakket med den frivillige

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund varslet i dag at de ville se på saken. Dersom de finner grunnlag for å gå videre med uttalelsene til Riise, vil saken havne på disiplinærutvalgets bord. En eventuell formell straff mot 35-åringen vil sannsynligvis dermed komme i morgen.

– Vi har skjønt at NFF vil vurdere saken. Så får vi ta det derfra, sier Hoff.

Aalesund røk i går på sitt fjerde strake tap i serien, og står med kun tre poeng etter at fem runder er spilt. Det blåser ikke akkurat medvind i klubben om dagen, og de negative overskriftene Riise skapte i går, hjelper ikke.

– Vi har den største profilen i norsk fotball. Han er den mest rutinerte av dem alle, og skal ikke la disse ordene falle. Det blir også veldig forsterket, med tanke på resultatene vi har hatt i det siste - eller rettere sagt mangelen på resultater, sier Hoff.

– Var dere forberedt på at noe slikt kunne skje da dere hentet Riise?

– Vi var vel ikke forberedt på denne typen ord, men vi var klar over at det med ham i klubben ville bli voldsomt mye mediefokus på AaFK. Det har det i høyeste grad blitt, både positivt og negativt.

Mens NFF nå vurderer Riise-saken, sier Aalesund seg ferdig med den. De har hatt møte med Riise, fått beklagelse, og har tro på at noe slikt ikke vil gjenta seg. I tillegg har Riise ifølge Hoff også snakket med den frivillige som 35-åringen henvendte seg til i gangen utenfor garderobene.

– En slik opplevelse som den frivillige har der, det skal ikke forekomme. De frivillige i både AaFK og i norsk idrett står sterkt, de gjør en fantastisk jobb, og må behandles med stor respekt. Vi må takke og bukke for den kanonjobben de gjør. John Arne har satt seg ned og pratet med ham, og de har tatt hverandre i hånden, forteller Hoff.

Mer om

  1. John Arne Riise
  2. Aalesund FK

Flere artikler

  1. Riise straffes med to kampers karantene

  2. NFF vil vurdere Riise-straff etter dommerutblåsningen

  3. Sint Riise ble dyttet vekk av lillebror: – Legger meg paddeflat

  4. Sportskommentatorer: Dette må du tåle, Riise

  5. NFF bekrefter: Riise rekker ikke serieåpningen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder