MÅLSCORER: Ola Kamara bøtter inn mål i MLS. Her jubler han for 4-1-målet for Molde mot Aalesund i fjor der Molde vant 5-1. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Kamara kåret til den heteste spilleren i USA

Har scoret åtte mål for Colombus Crew

Hetere enn Lampard, Pirlo og David Villa ifølge nettsted

Oslo (NTB): Ola Kamara banker inn mål på bestilling for Columbus Crew og topper en rankingliste foran de største stjernene i Major League Soccer (MLS).

  • NTB

Det er nettstedet Bleacher Report som vurderer spillerne i MLS gjennom sesongen. Forrige gang var Kamara på annenplass, denne gangen er han kåret til den heteste av dem alle.

– Columbus Crew har mange bekymringer for øyeblikket, men formen til Ola Kamara er ikke en av dem, skriver nettstedet.

Husker du? Kwarasey ble MLS-mester

Mauro Diaz fra FC Dallas ligger på annenplass, mens Ignacio Piatti fra Montreal Impact tar tredjeplassen. Mer kjente navn som Frank Lampard (6.-plass), David Villa (7.-plass) og Robbie Keane (15.-plass) er også på listen. Det samme er svenske Axel Sjöberg (13.-plass) som spiller for Colorado Rapids.

Kamara: – Koser meg

Den norske 26-åringen scoret sitt åttende mål for sesongen da Columbus tapte 1-3 for New England Revolution forrige lørdag. Alle målene har kommet i løpet av fem kamper fra start.

– Jeg føler selv at jeg er i kjempebra form, sa Kamara til NTB før lagets hjemmekamp mot Toronto natt til torsdag norsk tid. Den endte 1-1. Kamara spilte hele kampen, men kom ikke scoringslisten.

Sett denne? Her er VGs drømmelag fra EM

– Jeg scorer mye mål om dagen, så jeg koser meg med å spille fotball. Laget trenger ikke så mange poeng for å komme opp til playoff, og det er det som er målet.

Scoret hat trick

Kamara kom til Columbus Crew som utfordrer til navnebror Kei Kamara (som ligger på 14.-plass på listen), men fikk en lei start på MLS-eventyret med en strekk som holdt ham ute i seks uker. Etter skadeoppholdet fikk nordmannen mer og mer spilletid, og etter en episode mellom Kei Kamara og Federico Higuaín, bror til Gonzalo Higuaín i Napoli, åpnet det seg en mulighet.

Les også: England dominerer på flopplaget fra EM.

26-åringen startet scoringsrekken med å gjøre hat trick i 4-3-seieren mot Real Salt Lake i slutten av mai og ble senere kåret til ukens MLS-spiller.

– Opplevelsesmessig har det vært veldig kult for min del så langt. Jeg er veldig lykkelig om dagen, men det er vanskelig å sammenligne perioder. Det var stort å vinne serien med Godset, og europacupeventyret med Molde i fjor var også stort, har Kamara sagt til NTB tidligere. (©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder