Full trenerbytte-effekt for Stabæk etter sent drama

Stabæks nye trener: – Fotballen vår er tilbake igjen

ÅRÅSEN (VG) (LSK - Stabæk 1-2) Uken fikk en lykkelig slutt for Stabæk. Etter hjemmetap sist helg, avløst av pinlig Europa-exit og treneravskjed fikk lagets nye trener en drømmestart som sjef.

Artikkelen er over tre år gammel

– For meg personlig, så drar jeg hjem og er mer fornøyd med «holdningen » enn tre poeng. Jeg er veldig fornøyd med tre poeng, men vi drar hjem og tenker at vi er tilbake igjen. Fotballen vår er tilbake igjen. Vi vil tilbake til filosofien som var vår identitet, sier Ordinas til VG.

Seieren kom imidlertid ikke uten dramatikk.

Etter en nydelig Moussa Njie-perle i første omgang trodde samtlige av Stabæk-supporterne at seieren var i boks med bare tre minutter igjen på kampuret. Innbytter Jørgen Kolstad ville det imidlertid annerledes da han i det 88. minutt lobbet inn utligningen.

Lillestrøm-spillerne jublet som om ett poeng var sikret og så nok for seg å jage vinnermålet. I stedet ble det et solid antiklimaks for Kanari-fansen bare minuttet senere. Da satte nemlig en annen innbytter, Stabæks Agon Mehmeti inn 2-1 og seier til de blåkledde.

– Vi mangler selvtillit og vi har vært gjennom en lang og dårlig periode. Vi må jobbe oss ut av den, for vi har vist at vi kan mye, mye mer, sier LSK-trener Rúnar Kristinsson i pressesonen etter kampen.

– Billy er en del av seieren

Seieren var viktig for Bærum-klubben. Stemningen på Nadderud har vært alt annet enn lystig den andre uken etter at EM-pausen tok slutt. Sist helg ble det hjemmetap for Sogndal, mens lilleputten Connah's Quay Nomads fra Wales ble for sterke i returoppgjøret i Norge. Europa-nedturen ble for drøy kost for styret. Trener Billy McKinlay måtte gå. Inn har spanjolen Toni Ordinas kommet.

Les også: MicKinlay ferdig i Stabæk - ny trener klar

I dag var han meget aktiv på sidelinjen og manet spillerne til både innsats og til å spille fotball, selv om man skulle tro mannskapet hans var blottet for selvtillit etter en tung syvdagersperiode.

Ordinas forteller at han har gitt spillerne klar beskjed om å tro på - og gå tilbake til - Stabæks identitet, det vil si ideen om hvordan de skulle spille fotball.

– Men en ting er viktig. Billy er en del av denne seieren. Det er han. Jeg er sikker på at Billy er fornøyd nå, sier Ordinas til VG og forteller at McKinlay kanskje ble offer for fotballens minimale marginer for hva som skiller seier og tap.

Nydelig Njie-scoring

Trenerbyttet hadde uansett en åpenbar effekt.

De blåkledde gikk rett i strupen på et for tiden halsende Lillestrøm-lag, uten seier siden 11. mai. Njie og Birger Meling hadde begge gode muligheter før 20 minutter var spilt. Størst av alle sjanser hadde kanskje Ernest Asante da han nærmest upresset blåste et skudd opp på tribunen fra bare seks meter.

Mellom der hadde Tippeliga-toppscorer Fred Friday presentert seg med en heading rett på keeper Mande Sayouba fra kort hold, men det store høydepunktet kom etter 37 spilte minutter.

Kantspiller Moussa Njie danset seg inn i banen fra venstre, før han tittet opp og sendte avgårde et knallhardt skudd. Avslutningen gikk i en nydelig bue over innleide Pål Vestly Heigre i LSK-buret, videre i tverrliggeren og inn. Et fantastisk mål og Stabæk-spillerne jublet ellevilt etter en sårt etterlengtet scoring (uten mål siste tre kamper inkludert Europa League-kvalifisering).

Sent drama

Etter hvilen hadde både Ohi Omoijuanfo og Meling sine muligheter til å øke ledelsen. For et tannløst Lillestrøm var Friday frempå ved én anledning før timen var spilt, og da alle trodde kampen var kjørt, tok den i stedet en voldsom dramatisk vending.

Innbytter Jørgen Kolstad ble spilt gjennom bak Stabæks bakre firrer. Alene med Sayouba gjorde han ingen feil og lobbet inn utligningen. Kanskje ikke helt fortjent, men en vakker scoring.

Like etter scoringen oppstod det komplette kaos i Lillestrøm-forsvaret. Keeper Heigre smalt i bakken sammen med Simen Kind Mikalsen og Ernest Asante. Agon Mehmeti snappet opp ballen og avanserte mot det åpne målet. Han hadde ingen problemert med å bli matchvinner der.

Stabæk gjorde med dét et lite byks oppover på tabellen. Bæringene passerte både Vålerenga og Aalesund med kveldens resultat.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder