Start-helten takker pappaen til treneren for superscoring

SØR ARENA (VG) (Start-Molde 1-1) 18 år gamle Mathias Rasmussen ble den store helten da han utlignet med en perlescoring på overtid. Æren for målet gir han til pappaen til Start-treneren.

Cato Lorentz
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg var skikkelig revansjesugen etter å ha blitt plassert på benken før denne kampen. Jeg startet de tre første kampene, og likte virkelig ikke å sitte på sidelinjen og se på, forteller Rasmussen til VG.

Unggutten kom inn som innbytter etter 65 minutter og ble den store helten for hjemmelaget da han to minutter på overtid smalt ballen forbi Ethan Horvath i Molde-målet fra cirka 25 meter.

– Det var utrolig deilig å se den gå inn. Jeg satt på benken og håpte Molde ikke la på til 2-0 før jeg kom inn. Jeg var skikkelig offensiv i hodet og trodde virkelig jeg kunne utgjøre en forskjell om jeg fikk sjansen, sier 18-åringen.

Takker trenerens pappa

Mathias Rasmussen er på Sørlandet regnet som et meget stort talent. Han er så lovende at Start-trener Steinar Pedersen har gitt ham sjansen fra start i tre av fire kamper denne sesongen.

Men æren for målet mot Molde gir han ikke til treneren sin. Derimot er det pappaen til Start-trener Steinar Pedersen som Rasmussen ønsker å "gi" scoringen til.

– Jeg må få takke Erik Ruthford Pedersen (Starts keepertrener) for dette målet. Han sier alltid til meg at jeg skal skyte. Også når jeg bommer, så støtter han meg. Han har trodd på meg hele tiden, og dette målet skal han få, forteller unggutten.

Og Rasmussen legger ikke skjul på hvor viktig denne scoringen er.

– Den gir oss enormt med selvtillit. Det er stor forskjell på å spille uavgjort mot kanskje Norges beste lag enn å tape. Vi viser i denne kampen at vi kan kjempe mot de beste, sier han.

HELT PÅOVERTID: Mathias Rasmussen (nummer tre fra høyre) hylles av lagkameratene etter å ha banket inn utligningen to minutter på overtid. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Solskjær-skryt

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var selvsagt ikke fornøyd med å miste seieren to minutter på overtid. Men også han lot seg imponere av fulltrefferen til Rasmussen.

– Vi gjør en ok bortekamp og bør helt klart avgjøre denne kampen tidligere. Men vi er aldri trygge på seier hvis vi kun leder med ett mål. Og når motstanderen har unggutter som scorer slike mål, så er det ikke så mye vi kan gjøre. Det var et fantastisk skudd av en veldig spennende spiller, sier Solskjær.

Start-trener Steinar Pedersen var godt fornøyd med både målet til Rasmussen og det ene poenget mot Molde.

– Han var nok revansjesugen etter å ha måttet starte kampen på benken. Jeg liker måten han kommer inn og viser seg frem på, sier Pedersen med et smil.

Solskjær hyllet Gudjohnsen etter LSK-kampen: – Helt super!

Hjemmelaget skapte så godt som ingenting før Rasmussens fulltreffer på overtid.

Molde styrte det meste og tok oppskriftsmessig ledelsen da Petter Strand banket ballen forbi en utspilt Håkon Opdal i Start-målet etter 57 minutter.

Alt tydet på at Solskjærs gutter skulle ta alle poengene med seg hjem til Molde, men Rasmussen ville det annerledes.

Målet til 18-åringen ga Start et sårt trengt poeng, og Kristiansands-laget har da tre poeng på sesongens fire første kamper.

Molde skapte en del sjanser, og kunne drept kampen etter 77 minutter da Sander Svendsen traff tverrliggeren med en suser av et skudd.

– Vi spilte en god bortekamp, og hadde ikke mange målsjanser imot oss. Sånn sett fortjente vi seieren. Sander satte den i tverrliggeren helt oppe i krysset. Det er marginer, men vi må bare ta med oss dette videre, oppsummerer Solskjær.

Start har nå ti kamper på rad hjemme på Sør Arena uten seier

Sjansefattig

Det var svært lite som skjedde før pause mellom Start og Molde på Sør Arena. Molde eide stort sett ballen uten å skape altfor mange farligheter foran Håkon Opdal i Start-målet.

Nærmest kom Mohamed Elyounoussi som etter 28 minutters spill dempet en ball forbi Jens Kristian Skogmo i Start-feltet, og fra god posisjon banket ballen høyt over målet til Opdal.

Ti minutter før det hadde Eidur Gudjohnsen headet noen meter utenfor etter at Elyounoussi fant ham med et innlegg fra venstre.

Hjemmelaget skapte ingenting før pause, men skal ha honnør for at de kjempet knallhardt for hver ball, og sørget for at et gulljagende Molde fikk problemer med å spille god fotball.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder