VIL VISE FREM: Kjetil Siem forteller på søndagens fotballting at han kommer til å legge frem reiseregningene sine for styret. Foto: Jan Petter Lynau , VG

Siem vil legge frem reiseregningene sine

ULLEVAAL (VG) Generalsekretær Kjetil Siem ønsker å legge frem reiseregningene sine for det nye forbundsstyret – og deretter for offentligheten.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg har lenge før dette begynte sagt at jeg ikke har noe problem med å vise reiseregningene mine. Jeg kommer til å foreslå at vi skal ha et helt åpent system, siden dette er problematisert på den måten, sier Kjetil Siem i en av pausene på Forbundstinget søndag.

Han tar nå initiativ til å vise frem reiseregningene, etter at VG først fikk avslag fra NFF da vi spurte om innsyn i enkelte tilfeldig valgte reiseregninger.

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng var klar i talen på tinget søndag:

– Har vi spist lunsj for fire og et halvt tusen, så må vi enten vise regningen, eller så må vi slutte å spise lunsjer for fire og et halvt tusen.

Siem sier nå følgende:

– Det er ikke noe problem. Jeg er enig i at en lunsj til 4000 kroner kan la seg forsvare. Det spørs hvor mange som var med, kanskje. Men jeg er helt enig. Det er ikke noe å skjule sånne ting.

Les også: Fullt opprør på tinget: – Et spill som er oss uverdig

– Det tar ganske lang tid å hente fram mine reiseregninger, men jeg har bestilt en oversikt over, så man kan se hva det er. Det skal jeg legge frem for styret – og hvis det er et ønske å offentliggjøre det, så har jeg ingen problem med det, sier han.

Siem ser nå at det behov for større åpenhet i NFF.

– I det nye styret vil vi innføre en større åpenhet på det, med tilbakevirkende kraft for min del. Jeg kan snakke for meg selv. Med de signalene her, blir det veldig ufarliggjørende å ha det åpent. For det er ikke noe å skjule. Det er vanlige ting alt sammen.

LES OGSÅ: Tinget sa nei til lønnstak

Generalsekretæren tror det kan han en besparende effekt.

– Det er ingen problem, og så er det litt selvjustis at ting skal offentliggjøres. For folk som reiser, så tenker man seg kanskje om før den eventuelt dyrere hovedretten.

– Kan du svare ja eller nei på om du vil legge det frem for VG?

– Jeg har ingen problem med det, men i og med at vi har det kutyme, så legger jeg det frem for styret. Med stor grad av sannsynlighet, så er det bare å offentliggjøre det. Det er ingen problem knyttet til det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder