TO RETTE OG ÉN VRANG: Maren Mjelde (t.v.) lærer å strikke av Kristine Minde på spillerhotellet i Nederland. Foto: Stine Løvmo Lie , VG

Slik kobler landslagskapteinen av i Nederland

ROTTERDAM (VG) Det har vært en stor uke for Maren Mjelde (26). Hun har fått oppleve å være kaptein for Norge i en OL-kvalifiseringskamp. Og så har hun lært seg å strikke.

  • Stine Løvmo Lie

Artikkelen er over fire år gammel

– Det henger veldig høyt. Man føler et ekstra stort ansvar, sier 26-åringen om det å være landslagskaptein.

Onsdag var hun Roger Finjords betrodde for første gang i en tellende kamp da Norge tapte for Sverige. Nå ligger utfordringen i å få det sure tapet ut av hodet – og ikke bare sitt eget.

– Man føler et ekstra ansvar når man har det båndet rundt armen, uansett om det går bra eller dårlig. Det er nytt for meg. Jeg må skru hodet mitt litt annerledes. Det er ikke bare meg selv. Det er et helt lag, forklarer bergenseren, og legger til at alle i spillergruppen er flinke til å bygge hverandre opp.

LES OGSÅ: Rasende Graham Hansen: – Helt latterlig

Bordtennis og strikking

Mjelde forteller at det er viktig at jentene kobler av og tenker på helt andre ting mellom kamper og treninger. Derfor er både laget og støtteapparatet med i en godt dokumentert bordtennisturnering her i Rotterdam. Både på Instagram og på landslagets Snapchat-konto @Fotballandslaget legges det stadig ut oppdateringer fra den pågående turneringen.

– Jeg er videre til neste runde, sier Mjelde stolt.

– Vi er flinke til å være sosiale på hotellet og tenke på andre ting. Vi har bordtennis og forskjellige spill og sånn, og noen sitter og strikker og er litt sånn «kjerringer» av seg, fortsetter hun – og ler rett ut.

LES OGSÅ: Finjord: – Vi ligger ikke kneblet i bagasjerommet

I strålende humør

KAPTEIN: Maren Mjelde ved treningsstudioet i Barendrecht dagen etter tapet for Sverige. Foto: Berit Roald , NTB scanpix

Avaldsnes-spilleren legger ikke skjul på at hun hverken la seg eller våknet med et smil om munnen etter den skuffende åpningen av OL-kvalifiseringen, men fredag ettermiddag virker hun å være i strålende humør.

Særlig temaet strikking lokker frem latteren.

– Jeg lærte meg faktisk å strikke på denne samlingen. Kristine Minde er den store strikkeren. Hun kobler av med det, forklarer Mjelde.

– Er det strikketerapi dere holder på med?

– Det er veldig koselig i alle fall, forteller kapteinen.

– Hun setter standarden

Minde er mer imponert over egenskapene Mjelde har som kaptein, enn hun er over strikkeferdighetene til lagvenninnen.

– Maren har vært et forbilde for meg i mange år. Hun setter standarden både på og utenfor banen. Hun tar ordet på møtene. Hun setter standarden i duellene. Du hører henne. Du hører bergensdialekten, forteller Minde, før hun utbryter:

– Du holder pinnene helt feil!

Onsdag spilte begge hele kampen da Sverige ble for sterke. I morgen venter Nederland foran fulle tribuner på Sparta Stadion her i Rotterdam. Det er en kamp Norge er nødt til å vinne for å henge med i kampen om OL-billett. Oppgjøret ser du på MAX klokken 19.30 lørdag

LES OGSÅ: Gulbrandsen: – Det er nå eller aldri

PS: Følg @vgsporten på Snapchat!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder