Totalslakter historisk kjedelig EM-kamp

(Kroatia – Portugal 0-1 e.e.o.) Den var spådd som en storkamp mellom to mulige EM-vinnere. I stedet ble kampen mellom Kroatia og Portugal slaktet for å være dørgende kjedelig.

Den spanske statistikk-guruen MisterChip skriver på Twitter at kampen mellom Kroatia og Portugal i EMs åttedelsfinale er den første EM- eller VM-kampen uten et eneste skudd på mål i ordinær tid siden 1966.

Også ekstraomgangene var lenge søvndyssende. Kampens første skudd på mål kom etter 116 minutter da Cristiano Ronaldo skjøt via keeper og til Ricardo Quaresma, som nikket kampens andre avslutning på mål i nettmaskene. Den lite underholdende kampen mellom de to storlagene skapte store reaksjoner.

– Viljen til å angripe blir drept av tanken på å forsvare seg hele tiden og være opptatt av hva motstanderen gjør. Det går på sikkerhet hele veien og da blir underholdningsverdien lav, sa TV 2-kommentator Petter Myhre.

– Det var så nitrist gjennom hele kampen, sa fotballtrener Ronny Deila i TV 2s studio etter kampen.

Bakgrunn: Portugal til kvartfinale etter sen dramatikk

– Ikke 30 minutter til!

Den samme tonen var dominerende på Twitter, der de fleste var særdeles oppgitt over den ikke-eksisterende underholdningen.

– Jeg kommer til å sovne av denne kampen, skrev Daily Mirror-journalist John Cross.

– Ikke 30 minutter til! Dette er så kjedelig, skrev England-legenden Alan Shearer.

Les også: Pappa Bale hylles etter datter-leken
Les også: Shakira «skrøt på seg» drømmescoring

– Kan ha vært EMs verste kamp

ESPN-journalisten Miguel Delaney sparer ikke på kruttet i sin beskrivelse av det han kaller «en av de verste kampene i moderne mesterskapshistorie».

– Gjennom mesteparten av kampen virket straffesparkkonkurranse uungåelig. Sjansefattigheten var så stor at man spurte seg om spillerne i det hele tatt kom til å klare å treffe mål under straffesparkkonkurransen, skriver Delaney i sin oppsummering av kampen.

Les mer: Polen til kvartfinale etter straffe-drama

På papiret var det en stjernespekket storkamp: Luka Modric på den ene siden, Cristiano Ronaldo på den andre. Resultatet var ikke forventningene verdig; Ronaldo hadde for eksempel ikke en eneste ballberøring i Kroatias sekstenmeter i hele første omgang.

– Når det gjelder forventninger målt opp mot realitet, kan dette ha vært mesterskapets verste kamp, skriver Mirror-journalisten Ed Malyon på Twitter.

Portugals sene vinnermål betyr at de, til tross for at de fortsatt ikke har vunnet en kamp etter ordinær tid, skal møte Polen til kvartfinale på torsdag. Kroatia må – kun få dager etter å ha briljert ved å slå Spania – følge resten av mesterskapet fra sofakroken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder