PÅ VEI MOT UTLÅN: Martin Ødegaard nærmer seg et utlån fra Real Madrid. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

VG erfarer: Ødegaard på vei til ny klubb

Trolig blir franske Rennes neste stoppested for 17-åringen

Etter det VG erfarer blir Martin Ødegaard (17) leid ut til en ny klubb i løpet av kort tid. Franske Rennes er høyaktuell som neste stoppested.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Real Madrid-spilleren har lenge blitt koblet til Tyskland og England. Nå har franske Rennes meldt seg på i kampen om å låne unggutten.

VG vet at et utlån er nært forestående. Trolig kan en overgang bli klar allerede i løpet av helgen.

Husker du denne? VG møtte Martin Ødegaard på tennisbanen etter debuten

Rennes «virker godt posisjonert»

Fredag kveld skriver den franske regionsavisen Ouest France at Rennes i Ligue ligger godt an i kampen om Martin Ødegaard. Klubben er fra før godt kjent med nordmenn. Tidligere har Kjetil Rekdal, Alexander Tettey og Anders Konradsen spilt for Rennes.

Avisen skriver at de har vært i kontakt med en kilde i Spania, som har følgende å melde:

– Real Madrid vil ideelt sett fullføre låneavtalen i løpet av 48 timer. Det blir et lån uten kjøpsopsjon. Real Madrid kjøpte ham for 4 millioner euro og har ikke tenkt til å gi opp håpet om at han kan slå igjennom helt ennå. Ødegaard har et dusin tilbud på bordet, deriblant én klubb i La Liga, flere klubber i England deriblant West Ham og Liverpool, flere tyske klubber (Leverkusen, Hamburg), og Ajax Amsterdam.

LES OGSÅ: Ødegaard får skryt etter seier mot Bayern München

– De siste timene har Rennes posisjonert seg i saken, og de virker godt posisjonert. Ødegaard foretrakk i utgangspunktet Tyskland, men det er Zidane som bestemmer, sier kilden til Ouest France.

Pappa Ødegaard vil ikke kommentere saken

Lest denne? Skryter av «frekk» Ødegaard: – Veldig god

Real Madrid-trener Zinédine Zidane har et svært godt forhold til Rolland Courbis, tidligere Rennes-trener og nå rådgiveren til klubbpresidenten, spesielt på overgangsmarkedet. Courbis var Zidanes trener i Bordeaux på 1990-tallet.

Rennes er kjent for å gi unge spillere sjansen på førstelaget. Det siste vellykkede eksempelet er Ousmane Dembélé, en kantspiller som er ett år eldre enn Ødegaard, som scoret 12 mål og slo fem målgivende pasninger på 26 førstelagskamper. Det førte til at han i sommer ble solgt til tyske Borussia Dortmund.

Den tidligere superstjernen uttalte seg for første gang denne sommeren om Ødegaard på pressekonferansen før Supercup-kampen i Trondheim, der 17-åringen fra Drammen ikke var med.

LES OGSÅ: Dommen som kan stenge Ødegaard ute av Real Madrid

– Han er med oss. Han har vært med laget under oppkjøringen og jeg er fornøyd med ham. Etter hvert får vi bestemme oss hva vi skal gjøre. Han også. Frem til den 31. august kan alt skje. Ideen jeg har for Martin er at han må spille litt. Vi vet at det er komplisert i Madrid med mange gode spillere. Han trenger spilletid, men vi får se. Jeg er veldig fornøyd med det han har vist til nå, sa Zidane, som med det langt på vei antydet at Ødegaard er på vei mot et utlån.

VG har vært i kontakt med Hans Erik Ødegaard. Han ønsker ikke å kommentere om Rennes er en aktuell klubb for sønnen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder