MÅL: Gustav Wikheim feirer scoring for Strømsgodset mot Start i fjor. Nå er han klar for Gent. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Wikheim klar for Gent: – Det er helt sjukt om jeg får spille Champions League

Gustav Mendonca Wikheim (22) er klar for den belgiske toppklubben Gent.

Stine Løvmo Lie
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det melder Strømsgodset på sine nettsider.

22-åringen har signert frem til sommeren 2019, og sportssjef Jostein Flo er godt fornøyd med avtalen:

– Vi er en klubb som ønsker å utvikle spillere til å bli gode nok for større ligaer, og dette er en flott mulighet for Gustav. Han er på mange måter det perfekte eksempel på hvordan vi ønsker å drive, sier Flo, og legger til at flere norske klubber har vært ute etter Wikheim.

Drammens Tidende erfarer at overgangssummen er på i overkant av 15 millioner kroner.

LES OGSÅ: Deila mener Wikheim er i en egen klasse

Gjennombrudd

Venstrevingen hadde sitt definitive gjennombrudd i Tippeligaen denne sesongen. Han ble nummer seks på VG-børsen med et snitt på 5,89 poeng etter å ha spilt 28 av 30 kamper.

Wikheim bidro med ni scoringer og åtte assist. Totalt har nordmannen spilt 110 kamper for Strømsgodset og scoret 40 mål.

– Det har ikke alltid gått på skinner. Derfor er jeg veldig glad for at klubben aldri ga meg opp. Det er noe jeg setter stor pris på, og derfor er det viktig for meg at jeg får gitt litt tilbake til klubben med denne overgangssummen, sier 22-åringen til klubben.

LES OGSÅ: Slik er Godste-yndlingenes «internkonkurranse»

Champions Leauge-klubb

Nå har altså Hokksund-gutten tatt turen ut av landet, og det er ikke hvilken som helst klubb han har signert for. Gent ble nemlig seriemester i Belgia forrige sesong.

I år har klubben tatt seg videre til åttendedelsfinalene i Champions League. Der venter Wolfsburg på nyåret.

– Det er helt sjukt om jeg får spille Champions League. Dette var en mulighet som jeg bare måtte ta. Gent er en veldig fin klubb som passer meg bra, og som var ordentlig giret på å få meg inn, sier hovedpersonen.

SJEKK: Disse tror VG at går videre fra åttendelsfinalene i Champions Leauge

DT: Godset-kaptein på vei til Sverige

Flere Godset-spillere kan forsvinne. Iver Fossum er ventet å gå til en utenlandsk klubb, og nå skriver Drammens Tidende at også kaptein Jørgen Horn er på vei bort.

Avisen mener å vite at midtstopperen er enig med den svenske eliteserieklubben IF Elfsborg om en fireårskontrakt. Godset skal ha fått 3,5-4 millioner kroner for 28-åringen.Kommersielt samarbeid: Rabattkoder