FERDIG: Ryan Giggs, som var Louis van Gaals assistenttrener i Manchester United, bekrefter at han forlater klubben.
FERDIG: Ryan Giggs, som var Louis van Gaals assistenttrener i Manchester United, bekrefter at han forlater klubben. Foto: Darren Staples Reuters

Ryan Giggs forlater Manchester United

FOTBALL

Ryan Giggs (42) er ferdig i Manchester United etter 29 år i klubben. Han ønsker å jakte drømmen om å bli manager.

Publisert: Oppdatert: 02.07.16 15:39

Manchester United bekrefter i en pressemelding at Giggs forlater klubben. 42-åringen har vært i klubben siden 1987, da han var 14 år, og har fungert i flere forskjellige roller: Spiller, spillende assistenttrener, spillende midlertidig trener, og til slutt assistenttrener. Han har vært Louis van Gaals høyre hånd de to siste sesongene, men forlater klubben etter at José Mourinho ble hentet inn som ny manager.

– Det er en enorm avgjørelse for meg å forlate klubben som har vært livet mitt siden jeg var 14. Det har ikke vært en beslutning som jeg har tatt lett på. Jeg tar med meg så mange spesielle minner og et liv med erfaringer som jeg håper jeg vil få nytte av i fremtiden, sier Giggs i pressemeldingen.

Les også: United signerte enda en stjerne

– Timingen føles rett, selv om jeg ikke har umiddelbare planer om å bli manager, er det der jeg ønsker å være, sier Giggs og hyller sine to «mentorer» Sir Alex Ferguson og Louis van Gaal.

– Jeg vil gratulere José Mourinho med å være manageren til verdens største klubb. Det er bare en håndfull påviste vinnere på det høyeste nivået, og José er uten tvil en av dem. Jeg vet at fansen vil ta ham godt imot, sier Giggs.

Les mer: Raser mot Wales-stjernens suspensjon: – Forbanna tull

Flest kamper

Den tidligere lynvingen er, med 963 kamper, den spilleren med flest kamper i Manchester United-historien. Han er også den mest meritterte spilleren.

– Etter 29 sesonger i Manchester United som spiller og assistenttrener, vet jeg at å vinne er i klubbens DNA, og å gi ungdommen en sjanse og spille underholdende angrepsfotball. Det er sunt å ha høye forventninger, det er rett å forvente seier. Manchester United forventer og fortjener intet mindre, sier Giggs i pressemeldingen før han avslutter med å takke fansen:

– Jeg kan ikke fortelle dere hvor mye jeg kommer til å savne å gå inn på Old Trafford foran dere. Det er ekstremt vanskelig å si hade etter 29 år.

VG-kommentar: Derfor skal vi hylle Gary Speed i dag

Hylles av Ferguson

Giggs blir hyllet av sin tidligere manager Sir Alex Ferguson.

– Plassen hans i historien er sikret. Jeg tviler på at vi noensinne vil se en karriere som hans igjen, sier Ferguson ifølge Manchester Uniteds Twitter-konto.

Uniteds viseformann Ed Woodward er også full av lovord om Giggs.

– Han vil bli savnet, men han vil alltid være velkommen i Manchester United, sier Woodward.

Ifølge BBC kommer Mourinho til å hente inn sin trofaste sidemann Rui Faria til å ta over assistenttrener-rollen til Giggs.

Les også: Mener United er gullkandidat med Zlatan og Mourinho

Her kan du lese mer om