DAGENS MANN: Omar Bravo ligger i gresset og nyter øyeblikket etter at han har ført Mexico opp i ledelsen for andre gang i kampen. Foto: AFP

Bravo, Mexico!

(Mexico - Iran 3-1): Mexico stanget mot Irans forsvarsmur på stillingen 1-1, da stakk den tidligere bokseren Omar Bravo igjennom og scoret sitt andre mål. Dermed fikk Mexico en perfekt start på VM!

  • Jørgen Meberg Gilbrant
Publisert:

NYHET!Animasjon av Bravos andre scoring

Mexico mot Iran er i utgangspunktet rått parti - fordel Mexico. Men i dagens førsteomgang var Iran det førende laget, og spesielt lagets tankspiss Vahid Hashemian var farlig.

Blant annet forsøkte Hashemian seg på VMs største frekkis da han misset et hælspark rett foran mål. Like etter det frekke forsøket, nikket spissen i stolpen.

Strålende Karimi

Mexico slapp med skrekken, i stedet tok de selv ledelsen. Et frispark fra Pavel Pardo ble stusset videre av Guillermo Franco. På bakre stolpe sto Omar Bravo og førte Mexico opp i en flatterende ledelse.

Iran var imidlertid langtfra utslått, i stedet fortsatte de å skape sjanser, anført av en meget god Ali Karimi på midtbanen. Det var også Bayern München-spilleren som slo corneren som førte til utlikningsmålet.

Ballen skrudde inn på første stolpe, der Rezaei nådde ballen og nikket mot mål. Først reddet Mexicos keeper Oswaldo Sanchez, men returen endte hos Yahya Golmohammadi som satte ballen rett opp i nettaket.

Forsvarsmisser

I andre omgang var dessverre lufta ute av Iran, og Mexico tok over spillet. Men målet kom ikke før i det 76. minutt, da Iran gjorde en stygg dobbeltfeil i eget forsvar.

Først bommet keeper Ebrahim Mirzapour på en klarering, så mistet Rezaei ballen på 16-meteren. Innbytter Antonio Zinah fant umiddelbart Bravo i feltet som kunne skli inn 2-1-målet.

En grusom nedtur for Iran som i første omgang var det førende laget. Omar Bravo var forøvrig amatørbokser før han ble fotballspiller.

Mexicos Ricardo Lavolpe gleder seg etter kampen over at laget hans hevet seg etter pause.

- I andre omgang slapp nervene taket, og laget spilte bedre fotball. Vi må jobbe hardt for å rette opp feilene fra første omgang, men vi gleder oss over å ha startet med tre poeng, sier Lavolpe ifølge NTB.

Fikk blomster

Få minutter etter ledermålet kom kampens vakreste scoring - på et av VMs flotteste angrep så langt. Nevnte Zinah startet selv med ballen på midtbanen og fant alltid villige Mario Mendes ute på kanten. Zinah møtte selv ballen i feltet og nikket perfekt ned i hjørnet.

Mexicos keeper, Oswaldo Sanchez, mistet faren sin i forrige uke, men reiste rett fra begravelsen for å rekke kampen. Han fikk overrakt en blomsterbukett av Irans keeper Mirzapour før kampen.

PS! Seieren kostet Mexico dyrt. Stjernespissen Borgetti, som ble toppscorer i kvalifiseringen med 14 mål, gikk ut med en strekkskade i starten av andre omgang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder