HOLDT MEXICO TIL UAVGJORT: Angola-spillerne jublet og Mexico-spillerne deppet etter 0-0. Foto: Reuters

Kjempenedtur for Mexico

Nå er gruppa helt åpen

(Mexico - Angola 0-0) Angola fikk en spiller utvist, men storfavoritt Mexico misset og kan risikere å bli slått ut før cupspillet.

  • NTB
Publisert:

LIVE:Fyldig referat og bilder fra kampen

Elleve minutter før full tid fikk Angolas André Macanga sitt andre gule kort i kampen og måtte forlate banen. Mexico presset på for et seiersmål, men klarte ikke utnytte fordelen av å spille med én mann mer de siste minuttene.

Det var ikke nok trykk i sluttspurten og kampen forble målløs.

- Vi hadde i perioder flaks og er godt fornøyd med det ene poenget, sa Angolas trener Luis Oliveira Goncalves.

Helt åpent

Gruppen er dermed helt åpen før lørdagsoppgjøret mellom Portugal og Iran. Vinner Portugal, som står med en seier foreløpig, er de sikret avansement. Mexico er foreløpig gruppeleder med fire poeng foran den siste kampen mot Portugal.

Angola satset mest på å forsvare seg, og anført av de sterke midtstopperne Jamba og Kali lyktes de spesielt godt de første 45 minuttene. Framover var Figueiredos skudd like over etter 23 minutters spill lagets eneste sjanse før hvilen.
Mexico skapte minimalt og kom bare til et par sjanser i en meget temposvak og til dels kjedelig 1. omgang. Tre skudd på mål var fasiten mot en motstander 50 plasser dårligere på FIFA-rankingen.

Tigersprang

Rafael Marques dro til på et frispark etter 13 minutters spill som gikk via en Angola-spiller og i stanga. Omgangens feteste tilbud. Samme mann var nær scoring fire minutter før slutt med en suser av et langskudd, men Angola-keeper Ricardo avverget med et tigersprang.

Mexicos Bravo forsøkte seg med et tidlig skudd da han kom nesten alene med Ricardo, men fikk ikke nok kraft i avslutningen som gikk rett på keeper etter 66 minutters spill.

- De hadde ikke en eneste stor sjanse. Vi hadde flere, men dessverre var presisjonen for dårlig i avslutningene. Vi må jobbe hardt for å forbedre angrepsspillet i den siste kampen mot Portugal, sa Mexico-keeper Oswaldo Sanchez, som i likhet med lagkameratene var svært skuffet over ikke å ha sikret plassen i cupspillet.

Mexico var tafatte framover og savnet tydelig sin spydspiss og storscorer Jared Borgetti, som strekkskadet seg i førsterundekampen mot Iran og er ute i minst en uke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder