BRANN-JUBEL: Brann klarte å slå Dinamo Zagreb i UEFA-cupen. Her jubler Brann-spillerne for det første målet. Foto: Scanpix
BRANN-JUBEL: Brann klarte å slå Dinamo Zagreb i UEFA-cupen. Her jubler Brann-spillerne for det første målet. Foto: Scanpix

Bakke ga Brann nytt Europa-håp

Mjelde: - Et nytt steg for oss

FOTBALL

BERGEN (VG Nett) (Brann-Dinamo Zagreb 2-1) Da Brann så ut til å rote bort sin første UEFA-cuptriumf i gruppespillet, dukket Eirik Bakke opp og ga bergenserne håp om avansement.

Publisert: Oppdatert: 29.11.07 22:57


VG Nett LIVE:
Les fyldig referat fra kampen

For med tre poeng hjemme mot Dinamo Zagreb føk de rødkledde opp på tredjeplass i gruppe D. Det er likt med Basel og to poeng bak Hamburg.

Men viktigst av alt: Brann har tre poeng mer enn både Dinamo Zagreb og Rennes.

- Alt er mulig. Nå skal vi få oss litt luft i helgen og så er det Basel på onsdag, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

- Dette var et nytt steg for oss. Jeg så at det var tungt der ute og vi har ikke spilt kamp på lenge. Men det bryr vi oss ikke om nå. Vi gleder oss over å ha slått et godt lag og vunnet på hjemmebane i europacupen, sier Mjelde.

Livsviktige poeng

Det så imidlertid ut til at bergenserne skulle klare å rote bort seieren. Tre minutter etter pause utlignet Zagreb 1-0-ledelsen, og minuttene gikk uten at Brann slo tilbake.

Men så, i det 72. minutt, headet Azar Karadas et innlegg mot mål. Keeper måtte gi retur, og der sto Eirik Bakke klar til å banke inn 2-1.

- Ekte goalgettermål, gliser målscoreren.

Tre minutter før full tid var Zagreb svært nære å utlignet, men Brann holdt unna - og kapret tre livsviktige poeng i kampen om avansement.

- Guttene skal ha all ære av dette og det er en fin erfaring å ha med seg videre, sier Mons Ivar Mjelde.

Nydelig Opdal-redning

Brann virket imidlertid rustne fra start, og det var gjestene fra Kroatia som kom best i gang. Drøye ti minutter ut i kampen fikk Marijo Mandzukic stå alene inne i 16-meteren. Han dempet ballen på brystet, vendte opp og klemte til - like utenfor Håkon Opdals høyre stolpe.

Bare minutter senere måtte Brann-keeperen vise hva han er god for da et knallhardt skudd hadde retning mot krysset. Opdal hang i luften og fikk dyttet ballen utenfor stengene.

Først etter at halvtimen var passert fikk hjemmelaget sin første virkelig store sjanse. Eliteseriens toppscorer Thorstein Helstad hadde plutselig helt fri bane mot mål, men måtte likevel gi tapt i møte med Zagreb-keeper Georg Koch.

Rødt kort

To minutter senere fikk Brann seg en støkk da Luka Modric banket ballen i stolpen bak Opdal.

I omgangens siste spilleminutt ble det dramatikk på Brann stadion. Petter Vaagan Moen spilte vakkert igjennom Helstad, som like innenfor 16-metersstreken ble lagt i bakken av Gordon Schildenfeld. Rødt kort til Zagreb-stopperen - og straffe til Brann.

- Det var et kjempegjennomspill og det var bare å løpe og løpe. Når man blir felt som sistemann er det helt greit, sier Helstad.

Den ekspederte Olafur Örn Bjarnason sikkert i nettmaskene.

Brann møter Basel borte i siste kampen i gruppespillet.

Her kan du lese mer om