Marerittsesongen fortsetter - ydmyket på hjemmebane av Southampton

Rekdal: – Mourinho er rett mann for jobben

Mourinho holdt desperat forsvarstale for å unngå sparken

(Chelsea - Southampton 1-3) Etter nok et ydmykende tap holdt Jose Mourinho (52) en desperat forsvarstale der han ba om ikke å få sparken i Chelsea.

 • Morten Stokstad
 • Marius Guttormsen

Artikkelen er over fire år gammel

– Hvis klubben sparker meg, så sparker de den beste manageren som klubben har hatt, sier Mourinho i den oppsiktsvekkende seansen som ble vist på TV 2 etter det fjerde tapet på åtte seriekamper.

Det ene svaret Mourinho ga varte i syv minutter og 38 sekunder og gjorde jobben lett for Sky Sports' journalist.

Les også: VG-kommentator mener Mourinho må se etter egne feil

Portugiseren er for lengst blitt grå i håret. Han blir ikke noe mindre mør i kroppen etter å ha blitt banket av Southampton.

For marerittsesongen fortsetter for den hardt pressede Chelsea-manageren. En elendig sesonginnledning i Premier League ble sist tirsdag toppet av prestisjenederlaget mot gamleklubben Porto.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal mener det er for tidlig å snakke om å sparke Mourinho og mener portugiseren er rett mann for jobben.

– Ja, uten tvil. Fordi han har vunnet ligaen to ganger og gjort en formidabel jobb med Chelsea. Men det er mulig at han må endre på et eller annet. Finne noen nye metoder, sier Rekdal og legger til:

– Det er veldig dramatisk å sparke en trener. Det er veldig lett å sparke en trener uten at det nødvendigvis er riktig.

Les også: Starten på slutten for Mourinho?

Åtte poeng på åtte kamper

Men i kveld ble vondt til veldig mye verre for den regjerende ligamesteren. 1-3-tapet hjemme mot Southampton gjør at Chelsea bare har åtte poeng på like mange kamper og er nummer 16 i Premier League. Avstanden opp til serieleder Manchester City er allerede på ti poeng.

Etter kampen holdt Mourinho en følelsesladet forsvarstale i møte med Sky Sports-intervjueren. Det er åpenbart at han frykter for jobben etter katastrofestarten på sesongen.

– For det første, så løper jeg ikke vekk. For det andre, hvis klubben vil sparke meg, så må de gjøre det. Men jeg er mer enn overbevist om at vi kommer til å ende blant topp fire. Hvis klubben sparker meg, så sparker de den beste manageren som klubben har hatt. Og meldingen de i så fall sender er at manageren er ansvarlig. Det er tid for at alle tar ansvar. Også spillerne og andre mennesker i klubben. Nå må vi stå sammen, sier Jose Mourinho i intervjuet vist på TV 2.

VG LIVE: Kampen minutt for minutt

Rekdal sier at å sparke treneren ikke nødvendigvis er det riktige bare fordi det går dårlig i en periode.

– Alle kan ikke vinne. Grunnen til at jeg sier det er at jeg trener lag selv og jeg vet hvor liten forskjell det kan være mellom at alt går veien og at alt går mot deg, sier han og legger til et par grunner for at resultatene har uteblitt. Vi kjenner litt på det vi også om dagen, sier han og føyer til:

– Det kan hende at de overpresterte i fjor og mangler litt sulten i år. Det er ingen som vinner og vinner hele tiden. Det ser vi i historien i både England, Tyskland og ikke minst i Norge.

Artikkelen fortsetter under bildet

MØR-INHO: Jose Mourinho har fått mye juling og er under et voldsomt press etter at Chelsea gikk på et nytt pinlig tap. Denne gang hjemme mot Southampton. Foto: Justin Tallis , Afp

Det så lyst ut da Willian limte ballen opp i krysset på et frispark fra 21 meter etter ti minutter, men i stedet for å punktere kampen lyktes Southampton å snu den etter scoringer av Steven Davis, Sadiou Mané og Graziano Pelle.

Etter 76 minutter var Southampton faktisk nær ved å score dagens fjerde bortemål, men skuddet fra Dusan Tadic gikk via John Terry - etter at Mané hadde herjet med Gary Cahill.

Følte seg snytt for straffe

Hjemmefansen på Stamford Bridge sendte Jose Mourinho og hans falne stjerner i garderoben med en gedigen pipekonsert etter at dommeren hadde blåst av den svake kampen - der Southampton leverte en kruttsterk andre omgang.

Tapet kommer på toppen av den negative spiralen Chelsea er inne i. Det har også vært nok av utenomsportslig rør med blant annet konflikten med den kvinnelige legen Eva Carneiro og Diego Costas ufine opptreden mot Arsenal.

– Nå er det tid for å være ærlig: Dommerne er redde for å ta avgjørelser i favør av Chelsea. Vi skulle hatt en soleklar straffe på 1-1. Hvis FA vil straffe meg, så er det ikke noe problem for meg, men jeg vil gjenta at spillerne og Chelsea-fanen fortjener å høre det: Vi blir alltid straffet. Klare straffer blir ikke gitt. Selv i Champions League, med fem dommere på banen, får vi ikke straffe, sier en preget Mourinho.

– Deres andre mål er en individuell feil. Det tredje målet er en individuell feil. Etter det kollapset spillerne, konstaterer han.

Rekdal mener Mourinhos oppførsel kan forklares med at laget ikke er i flytsonen.

– Han har fått kritikk for at han er frekk i kjeften og skylder på dommere og så videre og jeg tror mange fryder seg over at det går dårlig nå. Dommeravgjørelser som går i mot laget ditt «skal jo jevne seg ut», men av og til føles det ikke sånn når man sliter, sier Rekdal.

Les også: Mourinho kan bli utestengt for kjønnsdiskriminering

PS! For åtte år siden fikk Mourinho sparken av Chelsea-eier Roman Abramovitsj etter en skuffende seriestart der 1-1 hjemme mot Rosenborg i Champions League ble den utløsende årsaken.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool33292272254789
2Manchester City33213981344766
3Leicester City33177963313258
4Chelsea331761060441657
5Manchester United331510856332355
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

 1. Agüero! Agüero! Agüero! Agüero! Agüero!

  (Manchester City - Newcastle 6-1) Sergio Agüero (27) ble den femte i historien til å score fem mål i en Premier…
 2. Hangelands Crystal Palace opp på tredjeplass

  (Crystal Palace - West Bromwich 2-0) Brede Hangelands Crystal Palace fikk velfortjent med seg alle poengene i kampen mot…
 3. Costa utestengt i tre kamper

  Chelsea-spiss Diego Costa (26) er utestengt i tre kamper for voldelig oppførsel.
 4. Mourinhos Newcastle-forbannelse fortsetter

  (Newcastle - Chelsea 2-2) José Mourinho (52) har aldri vunnet borte mot Newcastle.
 5. Mourinho kan bli utestengt for kjønnsdiskriminering

  Chelsea-manager José Mourinho (52) kan bli utestengt i fem kamper etter at en tilskuer har klaget ham inn for…
 6. Mourinho ber egne spillere skjerpe seg: – Vi kan ikke gjøre som strutser

  Som den andre Premier League-manageren i 2015, tyr Chelseas José Mourinho (52) til strutsen.
 7. Betaler 1,6 milliarder for Premier League: Får ikke vise alle kampene

  Selv om TV 2 la over halvannen milliard på bordet for Premier League i ytterligere tre sesonger, får kanalen ikke lov…
 8. FA: – Mourinho burde bedt om unnskyldning til Eva Carneiro

  Chelsea-manager José Mourinho får nå kritikk av Det engelske fotballforbundet (FA) for ikke å ha beklaget oppførselen…

Mer om

 1. Premier League

Flere artikler

 1. Mourinho risikerer straff for dommeruttalelser til media

 2. Mourinho ber egne spillere skjerpe seg: – Vi kan ikke gjøre som strutser

 3. Fotballekspert: – Mourinho er ikke rett mann for Chelsea

 4. Mourinho har fått 1,2 mill. kr i bøter

 5. Chelsea rykket ned sist de startet like dårlig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder