OMTALT: Moldes trener Tor Ole Skullerud (t.v.) og Odds trener Dag-Eilev Fagermo med det mye omtalte "Handshake for Peace" før eliteseriekampen mellom Molde og Odd på Aker Stadion. Kampen endte 1-2. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

NFF bøyer seg for kritikken - dropper «Handshake» for trenerne

Kjetil Siem: – Må ikke føles unaturlig og klomsete

Fotballforbundet har valgt å ta bort «Handshake for Peace» for trenerne - etter dagens kritikk i VG.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det er viktig at gode symbolhandlinger ikke føles unaturlig og er klomsete, og vi ser at i praksis har det ikke vært like lett å gjennomføre en tilsvarende hilsen mellom trenere på en smidig måte, blant annet på grunn av TV-intervjuer før kamp. Derfor lytter vi til tilbakemeldingene vi har fått og går tilbake til den opprinnelige ordningen, samtidig som trenerne ikke glemmer sitt enorme ansvar som forbilder og ledere, sier generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, til fotball.no.

Før denne sesongen valgte NFF å innføre obligatorisk «Handshake for peace» også for trenere - etter at det tidligere har vært mellom kapteiner og dommere.

I dagens VG ga flere trenere klar beskjed om at de ønsker å fjerne ordningen. Svaret kom på direkten fra NFF-sjef Kjetil Siem.

– Det blir mye hender, rot og kål. Det blir for mye, det tar bort det opprinnelige fokuset i minuttene før kamp, og det har liten verdi. Vi hilser jo på motstanderens trener før kampstart uansett. Det blir litt «overkill», sa Sandefjord-trener Lars Bohinen til VG i dag.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo reagerte umiddelbart negativt da han fikk høre om NFFs nyvinning foran serieåpningen mot Molde.

Du kan ikke fredsforhandle FØR en fotballkamp, sa Fagermo til VG den gang.

På fotball.no heter det i en melding fredag ettermiddag:

«Handshake for Peace-hilsenen mellom kapteiner og dommer umiddelbart etter kampslutt er godt innarbeidet i toppfotballen. Det er et sterkt symbol på en gjensidig respekt mellom to motstandere og kampleder, og håndtrykket sender ut et viktig signal til publikum, TV-seere og tusenvis av barn og unge som ser opp til heltene sine. I år ønsket NFF å innføre en tilsvarende hilsen for trenerne før kampen. I praksis har det imidlertid vært krevende å få gjennomført dette på en effektiv og god måte, noe enkelte Tippeligatrenere har gitt tilbakemelding på. Det tar NFF konsekvensen av».

CMore, som viser flesteparten av tippeligakampene på TV, har opplevd praktiske problemer med «Handshake for Peace»-ordning for trenere.

– Foreløpig har det skapt mer kaos enn fred. Norges Fotballforbund må gjerne ta en ny vurdering på om dette er et fornuftig tiltak, sa Kristian Oma, redaksjonssjef i produksjonsselskapet Monday, til VG tidligere i dag.

Under lørdagens C More-sendte kamp på Lerkendal ble Strømsgodset-trener David Nielsen røsket ut av TV-intervjuet med C More av fjerdedommeren. Årsaken var at han måtte ut på gresset for å gjennomføre «Handshake for Peace»-ritualet med Kåre Ingebrigtsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder