Slik skal styrelederen hindre nye konflikter

MAKTTRIO: Cardiffs malaysiske eier, Vincent Tan (til venstre), er den som bestemmer i klubben. Det må Ole Gunnar Solskjær, her sammen med Tan på Emirates stadium i London første nyttårsdag, trolig bare tåle. Til høyre er klubbens styreleder Mehmet Dalman. Foto: Ben Stansall, Afp

Cardiff-ekspert om klubbeier: - Han tar beslutningene

Cardiffs stødige styreformann Mehmet Dalman har tatt grep for å unngå mer bråk i Ole Gunnar Solskjærs (40) nye klubb. Men i bakgrunnen lurer fortsatt eier Vincent Tan.

 • Stein-Erik Stormoen
 • Øyvind Askeland

Artikkelen er over seks år gammel

Dalman er mannen som ledet Cardiffs jakt på ny manager. Etter at Malky Mackay måtte gå under omdiskuterte omstendigheter etter 0-3-tapet for Southampton, hevder han nå å være hundre prosent overbevist om å ha funnet rett mann for klubben.

VG Live: FA-cupkamp mellom Newcastle og Cardiff kl. 16

Eier Vincent Tan skal, i tillegg til å skape harme blant tilhengerne på andre måter, ha stilt Mackay et ultimatum om enten å trekke seg eller å få sparken.

Det skal senere ha blitt trukket tilbake, men i julen var det ubønnhørlig slutt likevel.

- Det blir interessant å se hvilke friheter Solskjær får. Mackay fikk signere de spillerne han ville i begynnelsen, men da Tan mente signeringene ikke var gode nok, tok han over og forholdet mellom dem surnet. Det gikk også rykter om at han etter hvert blandet seg inn i taktikken, sier John Doel, sportsjournalist i lokalavisen South Wales Echo, til VG.

Nå mener Dalman, som er livslang Manchester United-tilhenger og mannen som koblet Glazer-familien til Solskjærs gamle klubb, å ha funnet oppskriften på hvordan Cardiff skal hindre at det samme skjer igjen.

Han har også vært en av de ledende skikkelsene i omstruktureringene, som er ventet å tre i kraft fremover.

- Vi har endret ting. Før jeg kom møttes styret aldri. Første gangen de møttes var da jeg kom. Styret hadde ingen reell autoritet, men vi har endret det og har funnet nye måter å gjøre ting på. Jeg kommer til å sette meg ned med manageren, og han skal fortelle meg hva som behøves. Jeg tar det videre til styret og forklarer hva slags summer som behøves, sier han ifølge Wales Online.

Vel og bra mener Doel, men han vet godt, i likhet med Cardiff-supporterne, hvem som egentlig styrer klubben.

- Vincent Tan er ingen enkel mann å jobbe med, sier Doel, og fortsetter:

BØY OG TØY: Ole Gunnar Solskjær gliser mens spillerne hans tøyer under fredagens treningsøkt utenfor Cardiff. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

- Dalman blir nok den Solskjær har mest kontakt med, og han virker å være en imponerende type. Da Mackay og Tan hadde et dårlig forhold forsøkte han å mekle mellom dem. Nå har Dalman gitt Solskjær beskjed om at Cardiff er hans skute å styre, men til syvende og sist er det kun én mann som tar beslutningene: Vincent Tan.

Vil ikke ha overraskelser

Kyprosfødte Dalman har vært i Cardiff siden januar 2012. Han mener ting ikke har fungert som det skal i klubben.

- Dette er måten å ta avgjørelser på. Manageren kan gå og konsentrere seg om det han skal. Nå er alle på samme bølgelengde. Dette systemet eksisterte ikke tidligere og derfor kunne overraskelser dukke opp. Vi ville bli kvitt overraskelsene. Vi ønsker full oversikt over både fotballdelen og businessdelen, sier Dalman.

Og det er nettopp disse «overraskelsene» som har skapt problemene, ifølge styreformannen.

- Alle overraskelsene som dukket opp var over budsjettet. Eieren ble ganske opprørt da 35 millioner plutselig ble til 50 millioner. Jeg er ikke her for å snakke om hvordan det gikk til, men det var rett og slett ikke bra. På min vakt blir det ingen overraskelser.

Solskjær ba om frihet

Etter det VG forstår skal Solskjær ha satt klare krav. Det gjelder både at eksentriske Tan skal holde seg borte fra de sportslige prioriteringene, og at han må få kjøpe spillere i januarvinduet.

- Jeg har fått et veldig godt inntrykk av Mehmet Dalman, og han kommer jeg til å jobbe tett med. Jeg kjenner ham fra før, en livslang United-fan som har reist og sett alle kampene. Det handler om filosofien, hvordan de tenker å få klubben fremover og hvilke planer de har med treningsanlegg. Klubbens posisjon i området er fantastisk, svarte Solskjær selv på spørsmål om hvorfor han og Cardiff er en god match.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HEI PÅ DEG!: Alan Pardew blir den første Premier League-manageren til å møte Ole Gunnar Solskjær. Det skjer riktignok i FA-cupen lørdag ettermiddag. Foto: Scott Heppell, Ap

Pardew hyller Solskjær

I ettermiddag debuterer han som sjef i sin nye klubb. Newcastle venter i en tøff bortekamp i FA cupen. Newcastle-manager Alan Pardew roser nordmannen før oppgjøret, selv om hans gode venn Mackay nylig måtte gå.

- Nå har de fått inn Ole, som lenge har lurt i bakgrunnen med tanke på Premier League-jobber fordi han har gjort en kjempejobb i «utlandet». Jeg ønsker ham velkommen til Premier League, sier han på en pressekonferanse, før han fortsetter med å peke på alle de spillerlogistiske utfordringene laget har før oppgjøret.

Fabricio Coloccini og Mathieu Debuchy er begge utilgjengelige, og det betyr at endringer må til i den bakre fireren. I tillegg har målvakt Tim Krul fått en smell og er usikker, samtidig som Yohan Cabaye også er skadet.

PS: Kampen vises ikke på norsk TV. Du kan følge den i VG Live fra klokken 16.00.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool35303276274993
2Manchester City35233990345672
3Chelsea351861163491460
4Leicester City34178964323259
5Manchester United341610859332658
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

 1. Får ikke vise Solskjærs Cardiff-debut på norsk TV

  Ole Gunnar Solskjærs første kamp som Cardiff-manager mot Newcastle i FA cupen lørdag blir ikke vist på norsk TV.
 2. Drillo: - Store sjanser for at Solskjær lykkes

  Ole Gunnar Solskjær (40) blir tidenes andre, norske manager i Premier League. Han spås en tøff tid, men også suksess.
 3. Her leder Solskjær sin første Cardiff-trening

  HENSOL (VG) Ole Gunnar Solskjær (40) fant tonen med urokråka Craig Bellamy da han ledet sin første Cardiff-trening…
 4. Solskjær om Cardiff: - Jeg er virkelig imponert

  CARDIFF/OSLO (VG) Ole Gunnar Solskjær (40) er ferdig med sitt første døgn som Cardiff-manager.
 5. Tror Solskjærs Cardiff-kontrakt kan skape støy

  CARDIFF/OSLO (VG) Ole Gunnar Solskjær (40) kommer trolig til å firedoble lønnen når han nå tar over Cardiff.

Mer om

 1. Premier League

Flere artikler

 1. Solskjær om flyttebeskjeden til barna: - Ikke enkelt å forklare

 2. Tror Solskjærs Cardiff-kontrakt kan skape støy

 3. Hevder Solskjær får en kvart milliard til spillerkjøp

 4. Cardiff-eier Vincent Tan:  – Solskjær var ikke min mann

 5. Nå vil ikke Cardiff-eieren sparke Mackay likevel

Fra andre aviser

 1. Cardiff-eier: - Solskjær burde sagt tusen takk

  Bergens Tidende
 2. Trekker trusselen mot Cardiff-manager Mackay

  Aftenposten
 3. Solskjærs forgjenger legger seg langflat

  Aftenposten
 4. Trekker trusselen mot Cardiff-manager Mackay

  Fædrelandsvennen
 5. - Alex Ferguson har ønsket meg lykke til i Cardiff

  Aftenposten
 6. Solskjærs erstatter kan være på plass før helgen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder