Malmö-spillerens pappa: – Tror det var veldig spesielt for ham

Kamara og Molde i Europa League-kvalik i kveld

VIKINGBRØLET: Hvordan endte Celtic - Malmö? Jo, Inge Berget to viktige bortemål for svenskene. Her feirer han det første sammen med tidligere Haugesund-spiller NIkola Djurdjic. Foto:Russell Cheyne,Reuters

Kamara om Bergets revansj: – Får frem en enorm råskap når han er sint

Han fikk bare fire seriekamper for Celtic. Jo Inge Berget (24) kunne ikke gitt et bedre svar til skotske kritikere enn han gjorde i går, mener kameraten Ola Kamara (25).

  • Øystein Hernes

Artikkelen er over fire år gammel

Bergets tidligere lagkamerat i Strømsgodset satt selvsagt foran tv-en onsdags kveld da Malmö møtte Celtic i Champions League-kvaliken.

– Det var veldig moro. Jeg jublet her i stua. Han var revansjesugen. Han får frem en enorm råskap når han er sint, sier Ola Kamara til VG.

Han er en av Jo Inge Bergets nærmeste venner. I går var 24-åringen bestevenn med ballen da han smalt inn to viktige bortemål for Malmö, ett av dem fem minutter på overtid.

– Jeg sa til dama mi at jeg var helt sikker på at han kom til å score. Men ikke to! fortsetter Kamara.

Les også:Visste du at Berget kommer fra en skikkelig idrettsfamilie?

Overbevisende

GLAD: Moldes Ola Kamara fulgte kompisen Jo Inge Berget med glede i går. Her fra en seriekamp tidligere i år. Foto:Jon Olav Nesvold,NTB scanpix

Målene smakte garantert ekstra godt for Berget, mot de samme fansene og for klubben han kun fikk fire kamper for under et utlån fra Cardiff forrige sesong.

– Det som er kulest, er at det viser hvor ekstremt sterk han er mentalt. Det var det beste svaret han kunne gi til folk der. Han overbeviste nok mange kritikere i går, sier kameraten Kamara – og sikter deriblant til Celtic-fansen.

Før onsdagens kamp gikk til og med en supporter så langt som å si at han kom til tatovere Jo Inge Bergets navn på rumpa dersom han scoret for Malmö. Det spørs om han angrer nå, eller om han blir nødt til å tatovere det to ganger.

Skjegget

Bergets fyldige fjeshår var noe av det som fikk stor oppmerksomhet etter kampen. I et intervju med TV 2 fortalte Berget at han måtte barbere det bort før juletider i fjor etter å ha fått tydelig beskjed fra bestemor.

– Hun ville ikke ha besøk av det, sa Berget.

– Tror du skjegget har gitt han «vikingstyrke»?

– He he, hvis han tror det selv, så. Jeg tror han er blitt glad i det. Det ga jo full effekt i går. Det ble kule bilder av det i alle fall, sier Kamara.

– Skikkelig revansj

GIKK BANANAS: Så glad ble Malmö-trener Åge Hareide etter Jo Inge Bergets første mål mot Celtic. Managaer Ronny Deila til høyre. Foto:Scott Heppell,Ap

Bergets pappa Gisle er stolt som en hane etter sønnens store opptur.

– Han fikk skikkelig revansj. Jeg tror det var veldig spesielt for ham. Men det er viktige å huske på at de ikke har vunnet ennå. Jo Inge ga dem i alle fall et godt utgangspunkt, sier faren om returoppgjøret som spilles i Malmö førstkommende tirsdag.

– Han er i god form. Selvtilliten bygges når man er i medvind, fortsetter han.

Mens Berget og Malmö kjemper om plass i Europas gjeveste fotballturneringen, kjemper Ola Kamara om plass i den nest gjeveste.

Spent Kamara

I dag møter Molde belgiske Standard Liège hjemme i det siste hinderet på veien mot Europa League.

VG Live:Følg Molde – Standard Liège (kampstart 19:00)

– Vi fikk ikke noe Dortmund i trekningen akkurat, sier Molde-spiss Ola Kamara til VG foran dagens Europa League-kvalikkamp hjemme mot Standard Liège.

Borussia Dortmund var det nemlig Odd som fikk. Den kampen spilles i dag klokken 20.30.

– Vi har en god mulighet til å gå videre. Standard Liège er cirka like bra som Dinamo Zagreb som vi møtte sist, sier Kamara.

PS: Rosenborg møter Steaua Buceresti på bortebane klokken 20.00. Også den kampen kan du følge på VG Live. Kampen sendes på MAX. Odd – Dortmund kan du se på TV 2 Sportskanalen

Mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Svensk fotball
  3. Skotsk fotball

Flere artikler

  1. Hånet Berget før målshowet - skapte Twitter-storm

  2. Nordmennene mye involvert på Celtic Park: Berget reddet Hareide på overtid etter Celtics sjokkåpning

  3. – En katastrofe for sjefen Deila og hans rykte

  4. Fra fryseboksen i Cardiff til kultstatus i Malmö: Berget om Cardiff-tiden: - Det ble en litt annen situasjon enn vi trodde alle mann

  5. Deila: - Kan bli min største kamp i karrieren

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder