GODE KOLLEGER: Ståle Solbakken (t.v.) har nettopp hatt Ole Gunnar Solskjær på besøk i København. Det er ikke første gang - dette bildet er fra 2011. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Solbakken om Solskjær: - Kanskje ikke like het om tre-fire år

Ole Gunnar Solskjær (40) har et halvt år igjen av kontrakten med Molde. Timingen kan være meget god dersom han ønsker en ny utfordring.

 • Per Opsahl
 • Marius Vik

Artikkelen er over seks år gammel

Solskjærs Molde-kontrakt går ut til sommeren, og fortsatt venter man i spenning på hva som blir den tidligere United-profilens neste trekk. Forhandlingene med Molde-ledelsen er trolig i gang allerede og den gamle storspissen sitter med svært gode kort på hånden.

- Profesjonelt og kynisk er det ingen tvil. Tiden er moden for å ta neste steg. Han har tatt Molde dit det er realistisk å komme, og han har lite å vinne på å bli værende, sier CMore-ekspert Lars Tjærnås til VG.

På tre sesonger har Solskjær ledet Molde til to seriegull og altså cupgull etter 4-2-seieren mot Rosenborg søndag ettermiddag. 40-åringen har ved flere anledninger vært koblet til klubber i England og ikke lagt skjul på at han drømmer om Premier League. Da kan i så fall anledningen være god nå.

SUKSESSTRENEREN: Ole Gunnar Solskjær har gjort Molde til et notorisk vinnerlag. Her jubler han sammen med Magne Hoseth på Ullevaal stadion i går. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

- Jeg har sagt hele tiden at jeg har ambisjoner om å bli manager i Premier League, men når det er sagt har jeg ikke søkt etter ny jobb, jeg leter ikke etter jobb. Jeg trives her i Molde og føler ingen mistillit fra noen, sa Solskjær på pressekonferansen i mai i fjor da det ble klart at han fortsatte i Molde til tross for interessen fra Aston Villa.

Ett seriegull og et cupmesterskap senere er trolig nordmannen en aktuell kandidat dersom det blir ledige jobber i England, og at managere stadig får sparken er nok ingen forbigående trend.

Ikke gitt Solskjær-råd

- Det er ingen selvfølgelighet at Molde vinner serien hvert år, selv med Ole Gunnar (Solskjær) som trener.

- Han er kanskje ikke like het om tre-fire år dersom han ikke produserer resultater - og aller helst skal de komme i Europa, sier trenerkollega Ståle Solbakken til VG om Solskjærs fremtid.

FCK-treneren hadde besøk i den danske hovedstaden av Solskjær og Molde-laget i oppkjøringen til cupfinalen.

- Han har ikke bedt meg om noen råd om hva han skal gjøre videre med sin trenerkarriere. Jeg har ikke gitt ham noen heller, dette vet han bedre enn alle andre, sier Solbakken som likevel kommer med en liten humoristisk advarsel til Solskjær basert på egne dårlige erfaringer:

- Ikke ta Köln med en gang!

Tror på mer Molde-suksess

TV 2-ekspert Petter Myhre er også spent på hva som skjer med Solskjær og Molde-jobben fremover.

- Jeg vil ikke si at han har alt å tape på å forlenge med Molde. Han har veldig store muligheter til å ha suksess også neste sesong. Molde har den beste stallen i Norge, og de har et godt trenerteam, sier Myhre til VG.

- Det store spørsmålet er hva han tenker selv om steget videre med Molde og satsingen i Europa og mulighetene som ligger der. Europa League har de jo vært med i tidligere, så det er selvfølgelig negativt at de ikke har mulighet til Champions League, sier Myhre.

Styreleder i MFK, Øystein Neerland, sa i går kveld følgende til TV 2 om forhandlingene med Solskjær om ny kontrakt:

- Å ha ting på plass tidlig er ønskelig selvfølgelig.

Tjærnås tror Molde fortsatt har gode muligheter til å beholde suksesstreneren.

- Mekanismene i trenerbransen er enkle; smi mens jernet er glohett. Jeg er likevel i tvil om at han forsvinner for Ole Gunnars intensjon er nok å bygge klubben som et langtidsprosjekt, og i tillegg veier hensynet til familien tungt, sier Tjærnås.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool35303276274993
2Manchester City35233991345772
3Chelsea351861163491460
4Leicester City34178964323259
5Manchester United341610859332658
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Molde FK
 2. Premier League

Flere artikler

 1. Solskjær nevnes som mulig West Brom-manager

 2. Solskjær utsetter å signere ny kontrakt

 3. Solskjær er Moldes nye manager

 4. Ekspertenes melding: Hent Solskjær

 5. Gjelsten til VG: – Målet er Champions League

Fra andre aviser

 1. Solskjær tilbudt tidenes kontrakt

  Aftenposten
 2. Molde-direktøren bekrefter: Solskjær snakker med NFF om landslagsjobben

  Aftenposten
 3. Solskjær lokkes med store penger

  Aftenposten
 4. Molde-direktøren bekrefter: Solskjær snakker med NFF om landslagsjobben

  Fædrelandsvennen
 5. Gjelsten avviser at Molde forsøker å stoppe Solskjær

  Aftenposten
 6. Rekdal om Solskjærs comeback: - Kult

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder