TRENERRIVALER: Her, i 2007, var José Mourinho (t.v.) og Alex Ferguson trenerrivaler. Siden har den skotske treneren lagt fra seg taktikktavla mens Mourinho har returnert til Chelsea igjen. Foto:Carl De Souza,Afp

Alex Ferguson hyller José Mourinho: Ferguson: - Han er kjekk, snakker fem språk og vinner alt

Alex Ferguson hyller sin gamle trenerrival José Mourinho i en dokumentar som skal vises 2. juledag. - Han er kjekk, snakker fem språk og vinner alt. Det er urettferdig, sier trenerlegenden.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ifølge britiske Independent er det sagt med et lite glimt i øyet, men det er liten tvil om at Alex Ferguson har mye til overs for den portugisiske Chelsea-treneren.

– Han har vunnet ligatitler med Porto, Inter, Real Madrid og Chelsea, og så har han også vunnet Champions League. For å være ærlig, er det litt urettferdig, sier han til BT Sport i en dokumentar som skal sendes 2. juledag.

Det er ikke bare sportslig sukess den skotske trenerlegenden roser Mourinho for.

– Han er kjekk: Minner kanskje litt om George Clooney på håret nå. I tillegg snakker han fem språk eller noe. Jeg synes han er et eksempel til etterfølgelse.

Uttalelsene minner litt om Cristiano Ronaldo sitt utsagn fra 2011, som han riktignok angret på i ettertid. Da sa portugiseren at han var kjekk, rik og god i fotball.

Ferguson bruker imidlertid de lignende ordene for å beskrive en annen enn ham selv.

– Mourinho har en slik bestemthet. Han vil virkelig bli trener, selv om han ikke kan vise til mye personlig erfaring på fotballbanen. Hvor mange presidenter ønsker å ansette en som ikke har spilt spillet selv? Ingen. Men han har likevel klart det, sier Ferguson, og fortsetter:

– Han trener et lite lag i Portugal, så går han til Porto og vinner ligaen, UEFA-cupen og Champions League, før han drar til Chelsea og vinner ligaen. Han er et eksempel på at man ikke skal la barrierer stå i veien for seg, sier Ferguson.

José Mourinho returnerte til engelsk fotball i forkant av forrige sesong etter å ha trent Real Madrid i tre sesonger. I comebacksesongen i Premier League ledet han blåtrøyene fra London til en tredjeplass, bak Liverpool og Manchester City.

Denne sesongen topper laget ligaen, tre poeng foran Manchester City. Chelsea møter West Ham 2. juledag.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder