Spør Røkke og Gjelsten om ekstra penger i spesielle situasjoner

TILBAKE I MOLDE: Vegard Forren er tilbake i klubben han tok to seriegull med. Her er han i aksjon mot FC København i det som var hans siste hjemmekamp før overgangen til Southampton. Foto: Scanpix

Brukte Moldes «gullreserve» for å hente Forren

(VG Nett) Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten har satt en grense på 15 millioner i årlig støtte til Molde. Men ved spesielle anledninger kan klubben spørre om mer. En slik anledning var Vegard Forrens (25) overgang.

 • Nils Mangelrød

Artikkelen er over seks år gammel

Molde har vært svært aktive på overgangsfronten i sommer etter den begredelige starten på sesongen. Flere spillere har forsvunnet ut i løpet av året, men etter at Magnus Wolff Eikrem ble solgt har døren stått åpen.

I løpet av kort tid har Per Egil Flo, Mats Møller Dæhli og Tommy Høiland kommet til klubben. Men da Vegard Forren kunne hentes tilbake fra Southampton brukte klubben muligheten de har til å be sine eiere om ekstra penger.

- Vi hadde ikke fått Vegard hjem uten velviljen til Kjell Inge og Bjørn Rune, sier daglig leder i Molde Fotballklubb Tarje Nordstrand Jacobsen til VG.

- Økonomisk sett kommer vi godt ut av det om vi går seks måneder tilbake i tid (da Forren ble solgt, red.anm.). Men Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke måtte bidra litt, for

FORNØYD TRENER: Ole Gunnar Solskjær gliste bredt da han viste frem sin «nye» midtstopper i går. Foto: Hugo Tingvoll

vi tok litt fra det fondet som vi hadde satt til side om ekstraordinære muligheter dukket opp, sa Solskjær til TV 2 i går kveld.

På spørsmål om overgangssummen sa han at Molde ikke ville hatt råd til å betale så mye som 20 millioner kroner for Forren. Trolig koster spilleren klubben rundt 15 millioner kroner.

Ja eller nei

Det er enten gjennom Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten, eller investorselskapet Noro Fotball AS, med lokale kapitaleiere, at klubben kan hente ekstra midler.

- Vi har to investeringskilder å forespørre ved gitte anledninger. Da får vi enten ja eller nei. Bjørn Rune og Kjell Inge sa ja denne gangen. Dette er første gangen i år vi har spurt dem om å bidra, sier Jacobsen som nekter å gå inn på summer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BIDRO TIL FORREN-RETUR: Kjell Inge Røkke (t.v.) og Bjørn Rune Gjelsten har nok en gang gitt Molde økonomisk hjelp til å styrke laget. Foto: Arkivfoto: Espen Braata, VG


Det var bråk i klubben med eierne da Ole Gunnar Solskjær var i kontakt med Aston Villa i fjor. Da meldte også Røkke gjennom Aker at de skulle trekke pengestøtten fra klubben på sikt. Men i stedet fortsatte Solskjær i klubben etter et lengre møte med Røkke og Gjelsten.

Deretter ble støtten forlenget gjennom selskapet Molde Fotball AS som årlig tilfører 15 millioner til klubbens totale budsjett på 99 millioner kroner. Men nå har de to forretningsmennene også punget ut ekstra midler.

- Det er viktig å presisere at det er en mulighet og ingen selvfølge. Vi er opptatt av å gjøre dette på egenhånd. Vi har hatt gode spillersalg og nettoen vår på spillersalg er fortsatt bra, sier Jacobsen.

Styreleder i Noro Fotball AS Lars Løseth har ikke oversikten over hva som er bidratt med på spillere i år og i fjor. Men han sier dette:

- Vi har eierandeler i en del Molde spillere og vi har fått inntekter i forbindelse med salg av spillere.

Bjørn Rune Gjelsten var ikke tilgjengelig for kommentar.

Les også

 1. Molde kjøpte Forren tilbake: - Jeg trenger å spille

  MOLDE/OSLO (VG Nett) Vegard Forren (25) returnerer til Molde, og har signert en kontrakt ut 2016-sesongen.
 2. Solskjær om Høiland: - Fansen kommer til å elske ham

  Molde-trener Ole Gunnar Solskjær tror nysignerte Tommy Høiland (24) raskt kommer til å kjempe til seg en plass i…
 3. Solskjær med millionbud på LSK-spiss

  (VG Nett) Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær (40) vil fortsette kjøpefesten og planlegger å by nesten tre millioner for…
 4. Sogndal selger kapteinen til Molde

  Per Egil Flo forlater Sogndal. 24-åringen skal spille for Molde fra 15. juli. Det bekrefter Sogndal fredag.
 5. Dæhli: - Tenker på min egen utvikling

  MOLDE (VG Nett) (MFK-MIF 2-0) Mats Møller Dæhli (18) har spilt reservelagsfotball for Manchester United, men kom til et…

Mer om

 1. Molde FK

Flere artikler

 1. Pluss content

  Bjørn Rune Gjelsten: – Molde er ikke noe kjøpelag!

 2. Molde får 125 millioner av Røkke og Gjelsten

 3. VG-intervju i milliardærens privatfly: Gjelsten tror på historisk Molde-dobbel

 4. Gjelsten til VG: – Målet er Champions League

 5. Gjelsten: - Kanskje den viktigste kampen i historien

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder