KOLLAPS: Arena Corinthians i Sao Paulo kollapset delvis onsdag. Arenaen skal huse åpningskampen i VM. Foto: Nelson Antoine, Ap

To personer omkom etter kollaps på VM-stadion

FIFA-president Blatter: - Våre kondolanser går til familiene

To personer døde etter at Arena Corinthians i Sao Paulo som skal huse åpningskampen i Brasil-VM delvis kollapset.

  • Stein-Erik Stormoen
  • Fredrik Saltbones
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det melder Globoesporte onsdag. Også nyhetsbyrået AP skriver om hendelsen på arenaen som også går under navnet Itaquerao.

Det ble først meldt om at tre personer hadde omkommet, men tallet ble senere nedgradert av en talsmann for det lokale politiet.

De skriver at tre metalliske konstruksjoner på baksiden av stadion falt sammen under bygging, etter å ha blitt truffet av en kran.

- Jeg er meget lei meg etter å ha hørt om dødsfallene til arbeiderne på Arena Corinthians i dag. Våre kondolanser går til familiene, skriver FIFA-president Sepp Blatter på sin Twitter-konto.

Ulykken skjedde rundt lunsjtider, slik at færre arbeidere var til stede.

José Mário da Silva (48), som arbeider ved anlegget, forteller at tragedien kunne vært enda større.

- Hadde det ikke vært for at det var lunsj, ville mange flere trolig ha omkommet. Jeg kunne dødd, sier han til Globo, som er Sør-Amerikas største TV-kanal.

I en uttalelse fra Corinthians heter det at styret dypt beklager ulykken på Corinthians Arena.

- Styret i Sport Club Corinthians Paulista beklager herved på det sterkeste det som har skjedd på Corinthians Arena. Ingen ytterligere informasjon på dette tidspunktet, heter det i en uttalelse fra Corinthians.

Klubben erklærer syv dagers sørging.

Ulykken fører trolig til at FIFA-fristen om å ha alle de tolv arenaene klare i desember utsettes. Itaquerao var så godt som ferdigstilt før onsdagens kollaps, skriver AP.

Det er tredje gangen at utbyggingen/byggingen av de tolv arenaene rammes av dødsfall.

Første gang var i juni 2012, da en arbeider falt 30 meter ned og døde på den flunkende nye Estádio Nacional Mané Garrincha i Brasilia, som rommer 70.000 mennesker.

Og i mars i år, døde en 49-årig arbeider ved Arena da Amazônia - også dette etter et fall.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder