BANENS BESTE: Markus Henriksen spilte en meget god landskamp for Norge. Foto: Helge Mikalsen , VG

VG-børsen: Henriksen banens beste

Slik spilte Norge i 2-0-triumfen over Malta

ULLEVAAL (VG) Markus Henriksen leverte etter VGs mening en strålende innsats og var banens beste i EM-kvalifiseringskampen mot Malta.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

VG LIVE: Les fyldig kampreferat her!

Ørjan Håskjold Nyland 6

Lite å gjøre, men var våkent med på Maltas eneste sjanse - som ble forært av Even Hovlands feilpasning. Ellers en rolig dag på jobben for Norges keeper.

Omar Elabdellaoui 7

Voldsomt pigg i første omgang. Løp som en virvelvind og hadde mange fine kombinasjoner med Skjelbred, gode innlegg og stødige pasninger. Litt roligere i andre omgang, men en god kamp av høyrebacken.

Even Hovland 5

Livsfarlig på corner hver eneste gang. Nær ved å score to ganger, og vant duellen før 1-0. Tre pasningsfeil i første omgang trekker ned. Den siste var forferdelig og kunne ha gitt Malta 1-1.

Vegard Forren 6

Er i strålende form for tiden. Nær ved å score på corner like etter pause. Ble aldri satt på store prøver, men bortimot prikkfri kamp defensivt.

Haitam Aleesami 5

Kom greit fra A-landslagsdebuten, selv om venstresiden ikke var så mye involvert. Fikk vist at han har et spennende offensivt repertoar.

Alexander Tettey 7

Kriget inn det viktige ledermålet som ga Norge roen og sørget for at publikum løftet laget fremover. God stabilisator og sikre valg. I ferd med å bli en nøkkelspiller for Norge.

Stefan Johansen 6

Slo et par glitrende gjennombruddspasninger, men ikke like dominant som han kan være. Mulig noe preget av nakkeskaden? Leverer uansett stabile innsatser gang etter gang.

Per Ciljan Skjelbred 7

Meget god kamp av kapteinen. La ned en stor innsats og samarbeidet med Elabdellaoui var det som skapte mest for Norge før pause. Ristet av seg en vond smell, men ble erstattet av Ødegaard på 2-0.

Markus Henriksen 8 BB

Strålende kamp av formspilleren fra AZ Alkmaar. Har kommet inn og tilført laget mye i sin hengende spissrolle. Mye involert, sjanseskapende og farlig. Godt forarbeid på 2-0-scoringen. Serverte Søderlund ytterligere to ganger. Meget god innsats.

Jo Inge Berget 5

Kroatia-helten klarte ikke helt å følge opp mot Malta. Lite involvert før pause. Glitrende fremspill til Ødegaard ti minutter etter pause.

ENDELIG: Alexander Søderlund scoret sitt første landslagsmål da han fastsatte slutresultatet til 2-0 mot Malta. Foto: Helge Mikalsen , VG

Alexander Søderlund 6

Endelig kom den første scoringen i kamp nummer 22 for det norske A-landslaget. En av de enkleste han har scoret, men målet vil gjøre Søderlund ti kilo lettere i neste landskamp. Jobbet som vanlig knallhardt.

Martin Ødegaard 5

Var svært nær ved å score sitt første A-landslagsmål etter bare to minutter på banen. Møtte forspillet fra Henriksen og Berget perfekt, men keeper fikk så vidt stoppet skuddet. Viste noen fine detaljer. Mistet ballen enkelte ganger.

Per-Mathias Høgmo 7

Kjørte på med samme oppskrift som i hjemmkampen mot Kroatia. Haitam Aleesami erstattet Tom Høgli, ellers holdt Høgmo seg til «never change a winning team». Etter mye prøving og feiling har han fått satt en startoppstilling som fungerer og utfyller hverandre. Et aggressivt og fysisk robust Norge var aldri i nærheten av å svikte mot Malta. Seieren burde og kunne ha vært større, men profesjonelt utført oppdrag.

MALTA: Hogg - A. Muscat (Zerafa i 35 min), Borg, Agius, Z. Muscat - Briffa, Fenech, R. Muscat, Failla - Schembri (Kristensen i 10 min) - Effiong.

ANALYSEN:

Solid norsk kamp. Anført av en svært aggressiv høyrekant tok Norge kontroll på kampen fra start. Med Hovland har Høgmo fått tilført laget enda mer luftstyrke, og nesten hver corner blir en sjanse. Hovland er bortimot ustoppelig på offensive dødballer. Og det var han som vant duellen før Tetteys 1-0-scoring. En glipp av Hovland var nær ved å gi Malta 1-1, men Nyland ryddet opp. Da Søderlund pirket inn 2-0 etter 52 minutter var kampen i realiteten avgjort. Solid norsk kamp foran et fullsatt og entusiastisk publikum.

MÅLSJANSER: 8-1.

TILSKUERE: 27 120.

DOMMER: Arnold Hunter, Nord-Irland - 4 poeng.

Vurdert av Morten Stokstad, Knut Espen Svegaarden, Bjørn Arne Johannessen og Øyvind Askeland.Kommersielt samarbeid: Rabattkoder